СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 22.11.2013, 20:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: У Карпатах розпочали будівництво двоколійного залізничного Бескидського тунелю


У Карпатах розпочали будівництво двоколійного залізничного Бескидського тунелю


На межі Львівської та Закарпатської областей на перегоні Бескид-Скотарське розпочалося будівництво нового двоколійного залізничного Бескидського тунелю. В урочистостях з нагоди початку робіт, які відбулися 22 листопада,  взяли участь начальник Львівської залізниці Богдан Піх, голова Львівської ОДА Олег Сало, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, представники будівельних і підрядних організацій.

                                         

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи.

На сьогодні завершено підготовчі роботи на суму 122 млн. 436 тис. грн., з них за власні кошти Львівської залізниці – на 71млн. 531 тис. грн., за кошти ЄБРР – на 50 млн. 905 тис. грн.

Згідно з календарним графіком будівництво Бескидського тунелю має закінчитися у 2016 році. Це – один із наймасштабніших будівельних проектів України. Його реалізація дозволить забезпечити безперебійний та безпечний рух, а також збільшити пропускну спроможність цієї (поки що проблемної) ділянки. Новий двоколійний Бескидський тунель будується на відстані 30 метрів зліва від діючого. Нова штучна споруда, довжиною 1764,5 м, проляже на 182-метровій глибині від поверхні Бескидського хребта (781-807 м над рівнем моря). Його обладнають сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляції, відеонагляду, контрольними датчиками визначення  рівня шкідливих газів, а також постійного моніторингу внутрішнього стану тунелю, засобами сигналізації та зв’язку, пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту. Проектом передбачено спорудження 49 ніш і 12 камер, розташованих відповідно через 60 м та 300 м у шаховому порядку з кожної сторони по усій довжині тунелю. Для проходу обслуговуючого персоналу та можливої евакуації людей, між старим та новим тунелями передбачено спорудження трьох евакуаційних збійок (переходів).

Після будівництва нового двоколійного тунелю пропускна спроможність збільшиться із 47 до 100 пар поїздів на добу та швидкість проходження тунелю зросте з 40 до 60 км/год.

Бескидський тунель  — другий за  довжиною  залізничний тунель  в  Україні. Одноколійний тунель був збудований за часів Австро-Угорської імперії, 1886 року, і на сьогодні є бар’єрним місцем V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів), оскільки це єдина одноколійна дільниця на усій його довжині.

Під час Другої світової війни було зруйновано обмурівку тунелю і порталів, що призвело до обвалу північної і центральної частин штольні. Це зупинило рух потягів на лінії СтрийМукачево на два роки. Упродовж двох наступних років залізничники спільно з інженерними військами тунель відремонтували, і в липні 1946 року тут вдалося відновити залізничний рух.

Враховуючи тривалий термін експлуатації, внесення конструктивних змін при електрифікації дільниці Мукачево–Лавочне (1954-1956 рр.), деформацію та руйнування дренажної системи, тунель знаходиться на останній стадії зносу.

 Розвиток міжнародних транспортних коридорів Уряд України визначив пріоритетним напрямком інтеграції транспортної мережі нашої держави до європейської. Одним із бар’єрів поки що залишається одноколійний тунель Бескид, технічний стан якого щороку погіршується. За технічним станом діючий тунель вичерпав свій експлуатаційний ресурс і  вимагає постійної уваги працівників магістралі. Найбільша проблема – ґрунтові води, які проникають через його стіни. Взимку волога перетворюється у лід, а це загрожує безпеці руху. Відтак, щодня залізничники змушені колоти кригу і вивозити за межі штучної споруди. Тут поїзди рухаються із мінімальною швидкістю, крім того, одноколійний тунель зменшує пропускну здатність ділянки і всього транспортного коридору.

 

Довідково:

У ході виконання заходів з ліквідації цього вузького місця на транспортному коридорі, Укрзалізниця у 2004 році уклала Кредитну Угоду з Європейським Банком реконструкції і розвитку (ЄБРР), а в період 2008-2011 рр. провела міжнародний  тендер з вибору підрядника для проектування та будівництва Бескидського тунелю. Переможцем визначено ПрАТ "Будівельна Асоціація Інтербудмонтаж”, з яким укладено договір на проектування та будівництво Бескидського тунелю. Для проходки тунелю вибраний новоавстрійський метод (будівництво передбачено як вибуховим, так і прохідницьким методами з використанням випереджуючого екрану). Також передбачено влаштування 3-х з’єднувальних евакуаційних збійок між старим і новим тунелями.

Підготовчі роботи, які виконав Замовник (Львівська залізниця)

Облаштовано під’їзні автомобільні дороги, зовнішні мережі електропостачання, водозабірні споруди, зовнішні слабострумні мережі зв’язку, технологічні мережі, водопровідна насосна станція, під’їзні колії, вузол вивантаження цементу, рампа вивантаження інертних матеріалів, тимчасовий відвід р. Віча, естакади для заїзду техніки на залізничну платформу, протипожежні резервуари. Також виконано роботи з ліквідації місць розмивів берегів р. Опір та її правої притоки в с.Опорець Сколівського району Львівської області.

Роботи, які виконав Підрядник (ПрАТ "Будівельна Асоціація Інтербудмонтаж”)

      Зведено гуртожиток, адміністративно-побутовий комплекс, їдальня, майстерні, бетонозмішувальний вузол, будівельна лабораторія, склад інертних матеріалі, арматурний цех, трансформаторні підстанції,автомобільні дороги на будівельному майданчику.

        







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] АНОНС: Початок будівництва Бескидського тунелю у Карпатах Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 21.11.2013 14:04
[Новости УЗ] Проходка нового Бескидського тунелю розпочнеться у 2013 році Укрзалізниця Новости на сети дорог 1 10.10.2013 12:08
[Новости УЗ] На залізницях розпочався опалювальний сезон Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 30.09.2013 15:04
[Новости УЗ] Завершуються підготовчі роботи до будівництва Бескидського тунелю Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 18.07.2013 13:04
=УЗ ЦД= ЦД-0050 - Інструкція оператора станційного технологічного центру з обробки поїзної інформації і перевізних документів, затверджена наказом Укрзалізниці від 01.12.2003 № 295-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:56

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 01:46.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4