СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 19.12.2012, 07:44   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 28,794
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5851 раз(а)
Фотоальбомы: 2566
Записей в дневнике: 647
Загрузки: 672
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: ЦП-0020 - Технічні вказівки щодо оцінки стану рейкової колії за показниками колієвимірювальних вагонів та забезпечення безпеки руху поїздів при відступах від норм утримання рейкової колії


ЦП-0020 - Технічні вказівки щодо оцінки стану рейкової колії за показниками колієвимірювальних вагонів та забезпечення безпеки руху поїздів при відступах від норм утримання рейкової колії, затверджені наказом Укрзалізниці від 17.01.1996 № 9-Ц

Скачать

Цитата:
1. ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Дані Технічні вказівки встановлюють правила розшифровування записів на паперових стрічках колієвимірювачів, балової оцінки відступів від норм утримання залізничної рейкової колії за шириною колії рівнем плані, заходи щодо забезпечення безпеки руху поїздів при виявленні відступів та порядок їх усунення.
1.2. Колієвимірювальний вагон забезпечує вимірювання і реєстрацію на стрічці геометричних параметрів рейкової колії, які впливають на плавність і безпеку руху поїздів.
1.3. Система допусків утримання рейкової колії і ступенів відступів від них, балова оцінка відступів та оцінка якості утримання колії базуються на результатах наукових досліджень і досвіді утримання колії на залізницях мережі.
1.4. В основу оцінки геометричного положення рейкової колії покладено вплив відступів на динамічні показники взаємодії колії і рухомого складу, черговість і строки усунення відступів.
1.5. До відступів І ступеня належать відступи в межах допусків, при яких забезпечуються безпека і плавність руху поїздів. При таких відступах встановлені швидкості руху поїздів не зменшуються та не вимагається виконання робіт щодо їх усунення.
До відступів ІІ ступеня належать відступи які не вимагають зменшення встановленої швидкості і не загрожують безпеці руху поїздів, але впливають на плавність руху поїздів. Вони є підставою для призначення та проведення планово-запобіжних робіт.
До поодиноких відступів ІІІ ступеня належать відступи які не вимагають зменшення встановленої швидкості і не загрожують безпеці руху поїздів, але впливають на плавність руху поїздів та інтенсивність накопичення залишкових деформацій колії. Вони є підставою для призначення та проведення планово-запобіжних робіт.
До IV ступеня належать відступи, за наявності яких при установлених швидкостях погіршується плавність руху поїздів, що призводить до інтенсивного накопичення залишкових деформацій колії.
Ці відступи усуваються в першочерговому порядку.
До V ступеня відносяться відступи, що викликають зростання сил взаємодії колії з рухомим складом до таких критичних значень, що при наявності несприятливих сполучень з відступами в утриманні і завантаженні рухомого складу, порушеннями режиму водіння поїзда та іншими умовами, можуть призвести до дуже швидкого зростання деформацій і до виникнення загрози безпеці руху поїздів.
За відступи II–V ступенів нараховуються штрафні бали.
1.6. У зв'язку з підвищеним динамічним впливом рухомого складу на колію в місцях відступів V ступеня, а також при сполученнях кількох відступів III–V ступенів (перекосів, осідань, відступів у плані) при виявленні таких місць необхідно негайно вживати заходи щодо забезпечення безпеки руху поїздів.
1.7. Виконання вимог даних Технічних вказівок щодо дотримання черговості і строків усунення відступів від норм утримання рейкової колії, а також швидкостей руху поїздів при виявленні відступів забезпечує безпечне пропускання справного рухомого складу.
1.8 Принципи та методика оцінки відступів та заходи щодо забезпечення безпеки руху поїздів обов’язкові для застосування на колієвимірювальних вагонах ЦНИИ-2 і вагонах обладнаних бортовою автоматизованою системою (БАС) реєстрації і розшифровки результатів виміру на залізничних коліях, по яких здійснюється рух пасажирських поїздів зі швидкостями до 140 км/год (включно) і вантажних поїздів зі швидкостями до 90 км/год (включно).
1.9 Максимальна швидкість руху колієвимірювальних вагонів під час вимірів встановлюється технічним описом та інструкцією щодо експлуатації колієвимірювача.
2. ЗОБРАЖЕННЯ НА СТРІЧКАХ КОЛІЄВИМІРЮВАЛЬНИХ
ВАГОНІВ ПОЛОЖЕННЯ РЕЙКОВОЇ КОЛІЇ.
МАСШТАБИ ЗАПИСІВ
2.1. Ширина колії зображується на стрічці у вигляді діаграми кожна точка якої відповідає певній відстані між внутрішніми гранями головок рейок. Ширина колії в даному її перерізів визначається за величиною відхилення лінії запису від базової лінії відповідної ширині колії 1520 мм. При розширенні колії ця величина додається до 1520 мм, а при звуженні – віднімається.
2.2. Положення рейкових ниток за рівнем характеризується величиною відхилення лінії запису від базової лінії. При цьому різні фактичні положення рейкових ниток можуть мати однакове зображення на стрічці (мал. 1).
2.3. Напрям рейкових ниток у плані характеризується на стрічці записами стріл вигину, виміряних від бокової робочої грані головки рейки до хорди довжиною 21,5 м у точці, розташованій на відстані 4,1 м від кінця хорди. Ці записи за формою відрізняються від фактичного геометричного положення рейкових ниток у плані, а також від графіка стріл вигину, виміряних від середини хорди довжиною 20 м, тому для їх розшифровування використовуються спеціальні шаблони (мал. 2).
__________________
Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Старый 27.02.2019, 18:05   #2 (ссылка)
Super V.I.P.
 
Аватар для relsamaster


Регистрация: 19.10.2012
Адрес: у входного в вечность
Сообщений: 2,216
Поблагодарил: 44 раз(а)
Поблагодарили 3071 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 12318
Закачек: 1
Репутация: 713

Тема: Технічні вказівки щодо оцінки стану рейкової колії за показниками колієвимірювальних вагонів та забезпечення безпеки руху поїздів при відступах від норм утримання рейкової колії. 2012


Технические указания по оценке состояния пути по показателям путеизмерительных вагонов и обеспечения безопасности движения поездов при отступлениях от норм содержания железнодорожного пути. 2012

на замену тех, что приведены выше.

https://cloud.mail.ru/public/EW6r/7tynEY8uX

Технічні вказівки встановлюють правила розшифровування записів геометричних параметрів рейкової колії колієвимірювальними вагонами, балової оцінки відступів від норм утримання залізничної рейкової колії за шириною колії, рівнем і у плані, заходи щодо забезпечення безпеки руху поїздів при виявленні відступів та порядок їх усунення.

Технические указания устанавливают правила расшифровки записей геометрических параметров рельсовой колеи путеизмерительными
вагонами, бальной оценки отступлений от норм содержания железнодорожного рельсового пути по ширине колеи, уровне и плане, мероприятия по обеспечению безопасности движения поездов при выявлении отступлений и правила их устранения.
relsamaster вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
=УЗ ЦП= ЦП-0067 - Інструкцiя з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні колійних робіт Admin Документы Укрзалізниці 4 19.08.2013 01:51
=УЗ ЦП= ЦП 0067 - Інструкцiя з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні колійних робіт Admin Документы Укрзалізниці 3 05.04.2013 09:51
=УЗ ЦД= ЦД-0064 - Методичні вказівки про проведення перевірок щодо забезпечення безпеки руху у господарстві перевезень залізниць України, затверджені наказом Укрзалізниці від 11.08.2006 № 299-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 23:28
Наказ №164Ц - Про заходи щодо забезпечення безпеки руху в поїзній і маневровій роботі на залізничному транспорті Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:59
Методичні вказівки з проведення технічних ревізій та контрольних перевірок роботи підприємств та станцій щодо забезпечення безпеки руху поїздів Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:58

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 17:01.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4