СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 17.12.2012, 22:44   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 28,788
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5851 раз(а)
Фотоальбомы: 2566
Записей в дневнике: 645
Загрузки: 672
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: ЦД-0040 - Інструкція зі складання графіка руху поїздів на залізницях України, затверджена наказом Укрзалізниці від 05.04.2002 № 170-Ц


ЦД-0040 - Інструкція зі складання графіка руху поїздів на залізницях України, затверджена наказом Укрзалізниці від 05.04.2002 № 170-Ц

Скачать



Цитата:
1 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1 Інструкція з складання графіка руху поїздів на залізницях України (далі Інструкція) розроблена згідно з вимогами п. 13 Правил технічної експлуа-тації залізниць України (ПТЕ).
1.2 Ця Інструкція є обов’язковою для виконання всіма працівниками, які беруть участь у розробці графіка руху поїздів.
1.3 Порушення вимог цієї Інструкції тягне за собою дисциплінарну відпо-відальність.
1.4 Графік руху поїздів (ГРП) є основним нормативно-технологічним до-кументом, що регламентує роботу усіх підрозділів залізничного транспорту з організації руху поїздів. Він визначає технологію експлуатаційної роботи усієї мережі залізниць, об’єднує й організує роботу усіх станцій, лінійних підрозділів локомотивного та вагонного господарств, дільниць та напрямків у єдиний транс-портний конвеєр.
1.5 Графік руху поїздів повинен забезпечувати: задоволення потреб у перевезеннях пасажирів і вантажів; безпеку руху поїздів; найбільш ефективне використання пропускної і провізної спроможності дільниць і переробної спро-можності станцій; раціональне використання рухомого складу; дотримання вста-новленої тривалості безперервної роботи локомотивних бригад; можливість про-ведення робіт з поточного утримання і ремонту колії, споруд, пристроїв СЦБ, зв’язку та електропостачання при безумовному дотриманні вимог охорони праці (з п. 13.2 ПТЕ).
Графік базується на прогресивній технології, передовому досвіді роботи, найновіших досягненнях науки і техніки, раціональному використанні наявних технічних засобів і тих, що вводяться в експлуатацію.
Графік повинен бути прогресивним і мобілізуючим. Під час складання ко-жного нового графіка повинні враховуватися досягнуті удосконалення організа-ції руху поїздів та плануватися більш високі показники використання рухомого складу.
Графік руху повинен забезпечувати безперервну, ритмічну і злагоджену роботу як однієї залізниці, дирекції залізничних перевезень, транспортного підп-риємства, так і мережі залізниць у цілому.
Графік руху поїздів повинен бути реальним. Усі його елементи розрахову-ються на можливість їх безумовної реалізації.
1.6 Графіки руху поїздів розподіляються:
а) за співвідношенням швидкостей руху поїздів різних категорій на:
- паралельні, на яких усі поїзди одного й того самого напрямку мають од-накову швидкість і прямують по дільниці без обгону;
- непаралельні, що включають поїзди різних швидкостей і категорій;
б) за кількістю головних колій на перегонах на:
- одноколійні або двосторонні, коли рух поїздів здійснюється по одній колії на обидва напрямки поперемінно, схрещення їх та обгін здійсню-ється на роздільних пунктах;
- двоколійні або односторонні, коли поїзди у кожному напрямку пряму-ють по своїй колії (незалежно один від одного), а обганяються на розді-льних пунктах;
- змішані – за наявності двоколійних вставок на станціях і перегонах;
в) за кількістю поїздів у кожному напрямку на: парні і непарні;
г) у залежності від порядку прямування поїздів попутного напрямку на:
- пачкові – з розмежуванням поїздів один від одного міжстанційними пе-регонами;
- пакетні – з розмежуванням поїздів міжпостовим перегоном або блок-дільницями;
- частково-пакетні, коли пакетами прокладаються не усі поїзди, а їх певна частина.
Використовуються графіки руху поїздів у разі виділення у них стабільної частини (ядра) поїздопотоку.
1.7 Графік руху поїздів складається одночасно для усієї мережі заліз-ниць на літній період і коректується на зимовий період. Розклад пасажирських поїздів, як правило, розробляється на два-три роки. Крім того, повинні складати-ся варіанти графіка на період значних змін розмірів пасажирського і вантажного руху, планових перерв у русі поїздів.
Порядок та терміни розробки графіка руху поїздів оголошуються Держа-вною адміністрацією залізничного транспорту України. Причетні Головні управління (управління) Укрзалізниці розглядають і затверджують у рамках ад-міністрації представлені залізницями та дирекціями залізничних перевезень мате-ріали для складання графіка руху поїздів: відомість допустимих швидкостей ру-ху поїздів по перегонах і станціях; схеми розміщення локомотивного парку, діль-ниць роботи локомотивних бригад і гарантійних плеч обслуговування рухомого складу; завдання за розмірами пасажирського і вантажного руху; норми ваги і довжини поїздів; норми технічної і дільничної швидкості, середньодобового про-бігу локомотивів.
По найважливіших напрямках мережі розглядаються та затверджуються плани капітального ремонту та будівництва колій і споруд, заходів щодо підви-щення швидкостей руху, організаційно-технічних заходів щодо освоєння зроста-ючих перевезень.
1.8 Відповідні служби залізниці на підставі затверджених Укрзалізницею завдань розробляють та затверджують:
- розміри вантажного руху по кожній дільниці з розподілом за категорі-ями поїздів згідно з планом формування;
- перегінні часи руху для пасажирських і вантажних поїздів;
- станційні та міжпоїзні інтервали;
- норми часу на технологічні операції з обробки поїздів;
- схеми розвезення місцевого вантажу;
- варіанти прокладання місцевих пасажирських та приміських поїздів у межах своєї залізниці.
Розраховані та зведені у спеціальні таблиці елементи графіка затвер-джуються начальником залізниці і є підставою для складання графіка руху поїз-дів на залізниці.
1.9 Розробка сітьового графіка руху поїздів складається з таких етапів:
- попереднє опрацювання та погодження із зацікавленими залізницями схем прокладання пасажирських поїздів усіх категорій;
- погодження схем прокладання дальніх швидких і пасажирських поїздів проводиться на технічних нарадах, що скликаються Укрзалізницею, по напрям-ках мережі залізниць;
- погодження схем прокладання наскрізних вантажних поїздів на техніч-них нарадах залізниць;
- погодження ниток по пунктах переходу між залізницями та дирек-ціями залізничних перевезень;
- остаточне прокладання усіх поїздів по дільницях;
- затвердження графіка в Укрзалізниці;
- тиражування вихідної документації.
1.10 Графік руху поїздів ув’язується з планом формування, яким визна-чаються розміри руху, спеціалізація ниток вантажних поїздів, розміри передачі поїздів по міжзалізничних стикових пунктах. На підставі стійких вагонопотоків по кожному напрямку розраховуються плани формування вантажних поїздів, що складають основне ядро графіка. У графіку виділяються спеціальні розклади для пропуску поїздів підвищеної ваги і довжини, порожніх маршрутів, поїздів з кон-тейнерами, швидкопсувними та іншими вантажами.
Для забезпечення повного і раціонального використання технічних засобів станцій та рухомого складу графік руху поїздів повинен бути ув’язаний з техно-логією роботи сортувальних, дільничних, вантажних і пасажирських станцій.

1.11 Показники графіка

Як підсумок, після розробки графіка визначаються його показники:

1.11.1 Кількісні

- кількість нанесених на графік пасажирських поїздів постійного обер-тання;
- кількість пасажирських поїздів разового призначення (пунктирні нит-ки);
- кількість приміських поїздів постійного обертання і разового призна-чення (пунктирні вихідного дня та літні);
- кількість вантажних поїздів постійного прямування та кількість збірних і вивізних поїздів.
Кількість поїздо-кілометрів:
а) у пасажирському русі для:
- усіх пасажирських поїздів;
- швидких поїздів;
- дальніх поїздів;
- місцевих поїздів;
б) у вантажному русі для:
- поїздів усіх категорій;
- так само без збірних, вивізних і передаточних;
- збірних, вивізних і передаточних

Кількість поїздо-годин.
Кількість поїздо-годин визначається з тією ж розбивкою, що і кількість по-їздо-кілометрів.

1.11.2 Якісні показники:
- технічна і маршрутна швидкість руху пасажирських поїздів з тією ж градацією, що й кількість поїздо-кілометрів;
- технічна та дільнична швидкість руху вантажних поїздів;
- коефіцієнт швидкості (відношення дільничної швидкості до технічної швидкості) у вантажному русі;
- середньодобовий пробіг локомотивів у пасажирському і вантажному русі.
Усі показники зводяться у відомості встановлених форм і дода-ються в пояснювальній записці до графіка руху поїздів по залізниці.

1.12 Для введення поїздів, що запізнюються, в графік для окремих диспет-черських дільниць та напрямків з інтенсивним рухом розробляється Додаток до графіка руху поїздів про скорочення запізнень поїздів.
Розробку Додатка до графіка руху про скорочення запізнень поїздів про-вадять виходячи з практики організації перевізного процесу конкретних напрям-ків, диспетчерських дільниць та залізничних вузлів.
Додаток до графіка руху про скорочення запізнень поїздів розробля-ється по диспетчерських дільницях та періодах доби відділом перевезень відділка залізниці перед введенням нового графіка або за окремою вказівкою Укрзалізни-ці.
Служба перевезень залізниці узагальнює представлені матеріали і на їх основі складає Додаток в цілому по залізниці, який після узгодження з Головним пасажирським управлінням та Управлінням статистики затверджується Головним управлінням перевезень Укрзалізниці.Порядок розробки Додатка наведений у додатку 31.

1.13 Для поліпшення розробки графіка руху поїздів створена і діє система ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО СКЛАДАННЯ ГРАФІКА РУХУ ПОЇЗДІВ (система ЦСГРП).

2 ПІДГОТОВКА ВИХІДНИХ ДАНИХ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ ГРАФІКА РУХУ ПО-ЇЗДІВ

2.1 Для складання графіка руху поїздів відповідними службами залізниць визначаються вихідні дані, що включають в себе:
- технічну характеристику дільниці залізниці, для якої виконується роз-рахунок графіка;
- завдання за розмірами пасажирського і вантажного руху поїздів та ос-новними нормативами, які повинні забезпечуватися новим графіком руху поїздів;
- основні елементи графіка (перегінні часи руху, міжпоїзні та станційні інтервали тощо), що розраховані для умов діючих технічних засо-бів з урахуванням прогресивної технології транспортних процесів;

Усі розрахункові вихідні дані та ті, що приймаються, погоджуються при-четними організаціями і затверджуються встановленим порядком. Для автомати-зованого розрахунку графіка руху поїздів уся вихідна інформація готується залі-зницями у вигляді відомостей встановленої форми, передається у відповідні від-діли автоматизованої розробки графіка та вводиться в базу даних.

2.2 Причетні Головні управління Укрзалізниці розробляють завдання для складання графіка руху поїздів.

2.2.1 За розмірами пасажирського руху

Головне пасажирське управління визначає перелік пасажирських поїздів усіх категорій, що прямують у межах двох і більше залізниць. Підставою для цього служать:
- планові пасажиропотоки;
- звіти про фактичні пасажиропотоки;
- відомості про додаткові поїзди, які доводилося вводити в окремі періо-ди найбільш інтенсивних перевезень пасажирів за минулі періоди;
- дані про населеність поїздів;
- заявки залізниць на перспективу.
Кількість пасажирських поїздів визначається за категоріями (швидкі ціло-річні та літні, пасажирські цілорічні та літні, пасажирські місцевого сполучення, пасажирські разового призначення, туристсько-
екскурсійні, поштово-багажні) із зазначенням початкових і кінцевих станцій та маршрутів їх прямування, схем составів та періодичності їх обертання.
Перелік швидких та пасажирських поїздів дальнього сполучення розгля-дається і затверджується центральною комісією з розробки графіка руху поїздів Укрзалізниці.
Розміри руху пасажирських місцевих та приміських поїздів встановлю-ються відповідно керівництвом залізниці та керівництвом дирекції залізничних перевезень, а по найважливіших вузлах мережі, крім того, погоджуються з Укр-залізницею.

2.2.2 За розмірами вантажного руху

Головне управління перевезень на підставі державного плану перевезень, порядку направлення вагонопотоків та плану формування поїздів визначає роз-міри передачі вантажних поїздів усіх категорій по кожному міжзалізничному стиковому пункту (методика розрахунку викладена в “Инструктивных указаниях по организации вагонопотоков на железных дорогах” М. Транспорт 1984 г. і до-датках до них (випуски ЦНИИТЭИ 2.4.5.1992 г.).

2.2.3 За нормами ваги

Норми ваги установлюються для усіх категорій вантажних поїздів, що пе-редбачені планом формування для даного напрямку (дільниці).

2.2.3.1 Залізниці для кожної дільниці визначають масу поїзда за потужніс-тю локомотива з урахуванням розрахункового уклону за “Правилами тягових розрахунків для поїзної роботи”, при цьому довжина вантажного поїзда повинна бути узгоджена з місткістю приймально-відправних колій проміжних станцій ді-льниці із сприятливими умовами зрушення поїзда з місця. Одержана маса переві-ряється дослідними поїздками з використанням передових методів водіння поїз-дів.
2.2.3.2 Для наскрізних поїздів на напрямку приймається уніфікована маса, яка проходить по силі тяги на більшості дільниць, що входять у даний напрямок. У разі необхідності приймаються заходи щодо підсилення сили тяги (підштовху-вання, подвійна тяга) на тих дільницях, де за розрахунком визначена маса менша, ніж прийнята на напрямку уніфікована маса.
2.2.3.3 На окремих напрямках Укрзалізниці встановлюються уніфіковані норми маси для прискорених вантажних поїздів (контейнерних, контрейлерних) не менше норми маси поїзда, яка узгоджена на міждержавному пункті переходу по маршруту прямування.
Норми маси вантажних поїздів для усіх дільниць мережі затверджуються Укрзалізницею.

2.2.4 За нормами довжини составів вантажних поїздів

2.2.4.1 Норми довжини составів із навантажених вагонів визначаються за формулою:
,

де Qбр - норма маси состава бруто;
qбр – середня маса брутто умовного навантаженого вагона.

2.2.4.2 Норма довжини составів із порожніх вагонів визначається корис-ною довжиною приймально-відправних колій станцій, на яких вантажні поїзди мають технологічні стоянки.
З метою прискореного пропуску маршрутів можливе формування і про-пуск вантажних поїздів підвищеної довжини та з’єднаних відповідно до “Інструк-ції з організації руху вантажних поїздів підвищеної ваги та довжини на залізни-цях України” ЦД-ЦТ-0031 та “Технології обробки составів підвищеної довжи-ни” Технологічного процесу роботи станції.

2.2.5 За нормами довжини і маси составів пасажирських поїздів

Довжина состава і маса пасажирського поїзда є визначальними величина-ми для розрахунку основних елементів графіка руху поїздів (перегінні часи руху, міжпоїзні та станційні інтервали тощо).

2.2.5.1 Норма маси пасажирського поїзда встановлюється, виходячи із умов забезпечення необхідної місткості состава і заданої маршрутної швидкості при максимальному використанні тягових засобів окремо по кожному напрямку і категорії поїзда.
2.2.5.2 Розрахунки вагових норм і маршрутних швидкостей виконуються на залізницях, розглядаються Головним пасажирським управлінням разом з Го-ловними управліннями перевезень, локомотивного господарства і колійного господарства та затверджуються Центральною комісією з розробки графіка руху поїздів Укрзалізниці.
2.2.6 Перед кожним складанням графіка руху поїздів Головним пасажир-ським управлінням разом з відділом автоматизації графіків ГІОЦ, причетними Головними управліннями Укрзалізниці і зацікавленими підприємствами та орга-нізаціями переглядаються схеми обороту пасажирських поїздів за усім переліком дальніх і найважливіших місцевих призначень з визначенням часу відправлення і прибуття по кінцевих станціях, тривалості стоянок кожного поїзда за маршрутом його прямування, точок переходу поїздів з однієї залізниці на іншу та крупних пасажирських вузлів. Ці дані надаються у Головне управління перевезень для ви-користання в роботі під час прокладання графіка руху.

2.2.7 Аналіз курсування пасажирських поїздів виконується з метою:
- визначення більш зручного для пасажирів часу відправлення з почат-кової і прибуття на кінцеву станцію маршруту;
- максимального використання пропускних спроможностей технічних станцій;
- скорочення часу стоянок на технічних станціях до мінімально необхід-ного для виконання технологічних операцій;
- вилучення стоянок на станціях у разі зміни розмірів і конфігурації па-сажиропотоку;
- впровадження більш прогресивних технологій і нормативів у разі об-робки составів на кінцевих станціях маршруту із загальною метою зме-ншення часу обороту состава і скорочення їх кількості в обороті.
2.2.8 Норми часу на обробку составів у кожному пункті формування, обо-роту і на шляху прямування пасажирських поїздів визначаються на залізницях у залежності від технічної оснащеності пунктів технічного обслуговування, прийня-тої технології та надається у Головне управління перевезень до початку розроб-ки графіка руху поїздів.

2.3 До основних елементів графіка належать:
- перегінні часи ходу поїздів;
- час стоянки поїздів на дільничних і сортувальних станціях для вико-нання технічних операцій;
- час стоянки на проміжних станціях;
- станційні інтервали – розрахункові інтервали часу між поїздами під час приймання, відправлення і проходження їх через роздільні пункти;
- інтервали між поїздами на дільницях (перегонах);
- норми часу знаходження локомотивів на станціях оборотного й основ-ного депо;
- норми пробігу поїздів між технічними та комерційними оглядами (га-рантійні плечі), плечі обслуговування локомотивів і локомотивних бри-гад.

2.3.1 Час ходу по перегонах розраховується окремо для усіх категорій па-сажирських і вантажних поїздів, що курсують на даному напрямку на підставі швидкостей руху, які дозволені на перегонах та роздільних пунктах по головних і бокових коліях.
Перегінні часи ходу поїздів розраховуються між осями роздільних пунктів або осями приймально-відправних парків, якщо вони не співпадають з віссю ста-нції.



Одночасно з перегінним часом ходу визначається час на розгін і сповіль-нення поїзда, втрати часу від дії попереджень про обмеження швидкості (форма № 2).
Результати розрахунків оформлюються у вигляді таблиць (додаток 1), за-тверджуються керівництвом залізниці, узгоджуються з Головним управлінням перевезень.
2.3.2 Тривалість стоянки поїзда для виконання технічних операцій визна-чається технічними нормами, що встановлюються для кожної станції окремо роз-рахунковим шляхом або на підставі хронометражних спостережень із додер-жанням рекомендацій, викладених у Типових технологічних процесах роботи со-ртувальної і дільничної станцій.
Прийняті нормативи стоянок пасажирських поїздів оформлюються у ви-гляді таблиці (додаток 7), узгоджуються Головними управліннями перевезень, пасажирським та локомотивного господарства.
Тривалість зупинок вантажних поїздів на дільничних та сортувальних ста-нціях для виконання технічних операцій приймаються згідно з “Технологією об-робки составів та поїздів” Технологічного процесу роботи станції.
2.3.3 Станційні і міжпоїзні інтервали встановлюються виходячи із умов повного забезпечення безпеки руху і найкращого використання пропускної спроможності залізниць.
Станційні інтервали визначаються по кожній стрілочній горловині станції (приймально-відправному парку), для кожного примикаючого до станції перего-ну у суворій відповідності з вимогами Технічно-розпорядчого акта станції і Тех-нологічного процесу її роботи.
Норми часу на операції з приймання, відправлення і пропуску поїздів встановлюються для кожного роздільного пункту за даними хронометражних спостережень, тягових розрахунків і згідно з рекомендаціями Інструкції з визна-чення станційних і міжпоїзних інтервалів.
У разі використання тягових розрахунків, виконаних за допомогою ЕОМ для визначення часу на проходження поїздами вхідних і вихідних відстаней, не-обхідно у розрахункових таблицях (лістингах) тягових
розрахунків розставити координати вхідних і вихідних сигналів. Якщо вони не співпадають з межами розрахункових елементів колії, одержати необхідний час шляхом інтерполяції.
Отримані результати уточнюються проведенням дослідних поїздок.
Розраховуються такі станційні інтервали:
Для станцій, розташованих на одноколійних дільницях:
- неодночасного прибуття із зупинкою обох поїздів і під час пропуску одного з них на ходу;
- схрещення після прибуття першого поїзда із зупинкою і після прохо-дження з ходу;
- беззупинкового схрещення, якщо є двоколійні вставки;
- неодночасного прибуття і попутного відправлення за вимогою ПТЕ;
- неодночасного відправлення поїздів протилежних напрямків у разі во-рожості маршрутів;
- попутного прямування при напівавтоматичному блокуванні.
Для станцій, розташованих на двоколійних дільницях:
- попутного прибуття і попутного відправлення;
- неодночасного відправлення і зустрічного прибуття у разі ворожих маршрутів;
- неодночасного прибуття і попутного відправлення при несприятливих профілях підходів;
- неодночасного відправлення і попутного прибуття при несприятливих профілях підходів;
- попутного прямування (для ліній, що не обладнані автоблокуванням).
Так як на величину станційних інтервалів у значній мірі впливає швидкість руху поїздів, розрахунок станційних інтервалів треба зробити для усіх випадків поєднання приймання, пропуску і відправлення пасажирських (швидкоходів) і вантажних (тихоходів).
Під час прокладання у графіку “ниток” для пропускання довгосоставних поїздів (довжина состава більше корисної довжини приймально-відправних колій проміжних станцій) станційні інтервали необхідно збільшувати на час, який необ-хідний для звільнення перегону (горловини станції), що розглядається, хвостом довгосоставного поїзда після проходження серединою состава осі станції (осі приймально-відправного парку).
2.3.4 Міжпоїзний інтервал визначається для дільниць, що обладнані авто-блокуванням, при нормальній схемі розмежування поїздів у пакеті трьома блок-дільницями. Крім цього, визначається інтервал у пакеті за умовами попутного прибуття і попутного відправлення для усіх горловин станцій дільниці та усіх сполучень скороходів і тихоходів.

Результати розрахунків станційних і міжпоїзних інтервалів зводяться у спеціальні таблиці (додатки 2 - 6).

2.4 Дільниці обертання локомотивів і роботи локомотивних бригад.
2.4.1 Дільниці обертання локомотивів

При встановленні класифікації дільниць обертання прийняте таке поняття про пункт обороту і пункт перечеплення локомотивів:
- пункт обороту локомотивів – залізнична на дільниці обертання локомо-тивів станція, на якій усі локомотиви, що прибувають з поїздами (або резервом), відправляються з поїздами (або резервом) тільки у зустріч-ному напрямку (крім випадків пересилки з дільниці на дільницю локо-мотивів, що прямують на поточний ремонт, технічне обслуговування ТО-3 або ТО-4, а також по регулюванню);
- пункт перечеплення локомотивів – це залізнична станція, що розташо-вана всередині дільниці обертання, на якій локомотиви, що відчіплю-ються від поїздів (або прибувають резервом), відправляються з поїзда-ми (або резервом) як у зустрічному, так і попутному напрямках.
__________________
Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com

Последний раз редактировалось Admin; 11.04.2013 в 10:53.
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Поблагодарили:
Данный пост получил благодарности от пользователей
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Інструкція з організації відбудовних робіт при ліквідації наслідків транспортних подій на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 15:13
=УЗ ЦД= Інструкцiя з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 15:10
Інструкція про порядок службового розслідування транспортних подій на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:40
ЦД-ЦП-ЦШ-ЦЕ-0083 - Інструкція про порядок надання та використання "вікон" у графіку руху поїздів для ремонтних і будівельних робіт на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:27
Зміни та доповнення до Інструкції з технічного обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування (СЦБ)ЦШ-0060, затвердженої наказом Укрзалізниці від 07.10.09 № 090-ЦЗ Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:27

Ответ

Возможно вас заинтересует информация по следующим меткам (темам):
пегов


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 14:43.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4