СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 17.12.2012, 15:01   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 29,003
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5856 раз(а)
Фотоальбомы: 2567
Записей в дневнике: 655
Загрузки: 674
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: Положення про застосування талонів-попереджень з охорони праці для працівників Вінницької дистанції сигналізації та зв’язку Південно-Західної залізниці


ПОЛОЖЕННЯ про застосування талонів-попереджень з охорони праці для працівників Вінницької дистанції сигналізації та зв’язку Південно-Західної залізниці, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою або роботах, де є потреба в професійному доборі


Скачать

Цитата:
1. Загальні положення.
1.1 Система талонів-попереджень з охорони праці застосовується відповідно до ст. 13 Закону України “ Про охорону праці” з метою підвищення відповідальності працівників за особисту безпеку, безпеку оточуючих людей та неухильне виконання нормативно-правових актів з охорони праці, правил безпечної експлуатації машин, устаткування та інших засобів виробництва, застосування засобів колективного та індивідуального захисту.
1.2. Вимоги цього Положення обов'язкові до виконання всіма працівниками дистанції.
Професії та посади працівників дистанції, яким видаються талони-попередження, приведені в додатку № 1.
1.3. Встановлюються три види талонів – попереджень :
№ 1 - із зеленою смугою по діагоналі;
№ 2 - із жовтою смугою по діагоналі;
№ 3 - із червоною смугою по діагоналі.
1.4. Талон-попередження № 1 із зеленою смугою по діагоналі видається працівнику після первинної перевірки знань з питань охорони праці одночасно з посвідченням та інструкцією з охорони праці. При цьому реєстраційний номер талона-попередження повинен відповідати табельному номеру працівника.
Талони-попередження підписуються головою або заступником голови комісії з перевірки знань з питань охорони праці.
1.5. Перебування працівника на робочому місці без посвідчення або з посвідченням без талона - попередження кваліфікується як порушення трудової дисципліни.
1.6. Начальник дистанції може своїм наказом розширювати перелік професій і посад працівників, для яких застосовується система талонів-попереджень та доповнювати перелік порушень вимог охорони праці, за які вилучаються талони-попередження




2. Порядок вилучення і повернення талонів-попереджень
2.1 Вилучення талонів здійснюється у працівників за допущені ними порушення вимог діючих правил, інструкцій, інших нормативних документів з охорони праці та технології виконання робіт, а у керівників виробничих підрозділів - за незадовільну організацію роботи з питань охорони праці та у випад¬ках порушень в їх присутності підлеглими працівниками технології виконання робіт, вимог діючих правил, інструкцій, інших нормативних документів з охорони праці та правил безпечної експлуатації обладнання, машин, механізмів.
Вилучення талонів-попереджень у працівників не є заходами дисциплінарного стягнення. Не дозволяється заміна дисциплінарних стягнень вилученням талона-попередження за грубі порушення вимог охорони праці та технології виконання робіт, які могли привести до випадків аварій або виробничого травматизму.
Перелік порушень, за наявності яких вилучаються талони попередження, приведений в додатку № 2.
2.2. Право вилучення талонів-попереджень надається:
- начальнику залізниці, головному інженеру залізниці та заступникам начальника залізниці;
- начальнику, головному інженеру, заступникам начальника і спеціалістом з охорони праці галузевої служби;
- начальнику служби охорони праці, його заступнику та спеціалістам служби охорони праці залізниці - в межах залізниці,
- начальнику, головному інженеру, заступникам начальника та інженеру з охорони праці дистанції і начальникам дільниць, старшим електромеханікам у межах підпорядкованих структурних підрозділів.
2.3. У разі виявлення порушень, що привели чи можуть призвести до створення виробничої ситуації, що загрожує життю або здоров’ю працюючих чи населення, яке проживає на цій території, право вилучення талонів надається начальникам дільниць і старшим електромеханікам у працівників в межах дистанції.
2.4. Особа, якій надане право вилучення талонів-попереджень, при виявленні порушень працівником правил безпеки згідно з додатком № 2 зобов’язана вилучити у порушника талон -попередження.
2.5. Особа, яка вилучила талон-попередження, зобов'язана:
- роз'яснити працівнику суть і можливі наслідки допущеного порушення;
- заповнити зворотний бік талона, вказавши конкретно характер порушення, дату, своє прізвище і посаду;
- повідомити про виявлене порушення службу охорони праці, начадьника дільниці, старшого електромеханіка , і протягом трьох діб передати талон ппопередження інженеру з охорони праці.
2.6. У разі неможливості вилучення талону-попередження безпосередньо на місці порушення, особа, яка прийняла рішення про вилучення талону, може доручити це від свого імені старшому електромеханіку, електромеханіку відповідного підрозділу.
2.7. Працівник, у якого вилучили талон, зобов'язаний протягом доби повідомити про це начальника дільниці, старшого електромеханіка і надати письмове пояснення про характер і причини порушення начальнику дистанції.
2.8. Вилучений талон-попередження в тижневий термін повинен бути зареєстрований в журналі встановленої форми ( додаток № 3 ) у інженера з охорони праці.
2.9. Після вилучення талону-попередження №1 з зеленою смугою працівнику видається талон-попередження № 2 з жовтою смугою по діагоналі інжененером з охорони праці.
2.10. Після вилучення талону-попередження №2 з жовтою смугою по діагоналі до проведення позачергової перевірки знань з питань охорони праці працівник працює з талоном-попередженням №3 з червоною смугою по діагоналі, а після успішної здачі позачергових випробувань працівнику видається новий талон-попередження № 2 з жовтою смугою по діагоналі.
2.11. В разі отримання незадовільної оцінки під час позачергової перевірки знань з питань охорони праці працівнику надається додатково два тижні для підготовки до повторної перевірки. Якщо працівник і після повторної перевірки отримав незадовільну оцінку, питання щодо його подальшої роботи вирішується згідно з законодавством.
3. Відповідальність працівника та заходи, що застосовуються до працівника після вилучення у нього талону – попередження.
Начальник дистанції, після одержання інформації про вилучення у працівника талона-попередження, у тижневий термін розглядає обставини порушення, допущеного власником талона, і вирішує питання про притягнення порушника до відповідальності:
3.1. Працівник, у якого вилучено талон-попередження №1 з зеленою смугою по діагоналі, може позбавлятися матеріальних заохочень за поточний місяць згідно положення про преміювання працівників та колективного договору. Якщо працівник протягом трьох місяців після вилучення талону-попередження №1 з зеленою смугою по діагоналі не допустив порушень правил та інструкцій з охорони праці, йому видається новий талон-попередження №1, в якому до реєстраційного номера добавляється цифра, що характеризує черговість його видачі.. (Наприклад: посвідчення працівника №281. Талони-попередження №1 і №2, які видаються вперше, нумеруються за № 281, а якщо вони видаються вдруге –за №281/2, втретє №281/3 і т.д.)
3.2. Працівник, у якого вилучено талон-попередження № 2 з жовтою смугою по діагоналі, позбавляється повністю матеріальних заохочень за поточний місяць та у двотижневий термін підлягає позачерговій перевірці знань з питань охорони праці або відповідних правил у залежності від характеру порушень. Позачергова перевірка не замінює періодичної перевірки знань і не змінює терміну її проведення
За умови успішної здачі позачергових випробувань з питань охорони праці, працівнику видається новий талон-попередження №2 з жовтою смугою по діагоналі, який може бути замінений на талон-попередження №1 з зеленою смугою
по діагоналі лише через 3 місяці за умови роботи без порушень правил та інструкцій з охорони праці.
За клопотанням безпосереднього керівника - начальника дільниці, старшого еелектромеханіка талон-попередження №2 може бути замінений достроково на талон-попередження №1 наказом начальника дистанції.
3.3. На весь час роботи з талоном-попередженням №2 та №3 не рекомендується підвищення працівника в посаді або присвоєння чергового кваліфікаційного розряду.
3.4. В кожному разі вилучення талона-попередження у відповідності до наказу від 06.06.2003 року № 150-Ц працівник за погодженням з профспілковим комітетом може позбавлятися диференційованої надбавки до тарифної ставки за професійну майстерність, високі досягнення в праці та виконання особливо важливих робіт, яка не виплачується до кінця поточного року.
Питання відновлення надбавки і її виплат працівнику може розглядатися за умови його подальшої роботи без порушень одночасно з укладанням колективного договору.
3.5. Працівник, у якого на протязі року повторно вилучається талон-попередження, повинен бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності.
3.6. Рішення про обмін талонів-попереджень приймає начальник дистанції за поданням начальника дільниці, або старшого електромеханіка.
3.7. По кожному випадку порушення вимог правил та інструкцій з охорони праці, що призвело до вилучення талона-попередження, повинен бути проведений позаплановий інструктаж персоналу виробничого підрозділу, в якому працює особа, що допустила порушення.
3.8. Всі випадки порушень охорони праці, що привели до вилучення талонів-попереджень, повинні бути розглянуті начальником дистанції на нараді при підведенні підсумків роботи за відповідний місяць при участі профспілкового комітету.
3.9. Посадові особи, які порушили вимоги цього Положення, допустили працівника до виконання робіт без посвідчення або з порушенням терміну перевірки знань з охорони праці, притягуються до відповідальності згідно з законодавством як за порушення трудової дисципліни

4. Облік талонів-попереджень
Облік та збереження вилучених талонів-попереджень здійснює служба охорони праці дистанції з реєстрацією їх в журналі, листи якого повинні бути пронумеровані та прошнуровані. Журнал обліку ведеться окремо для кожного виду талона або виділяються окремі листи журналу.







5. Оскарження.

У разі незгоди працівника з діями адміністрації дистанції по вилученню талона-попередження, він може оскаржити прийняте рішення в комісію по трудових спорах, у правову інспекцію профспілки чи керівництву галузевої служби.


Інженер з охорони праці



Додаток № 1

Перелік

професій і посад працівників дистанції, пов`язаних із виконанням робіт з підвищеною небезпекою, для яких запроваджується система талонів–попереджень
Начальник дільниці СЦБ
Начальник дільниці зв’язку
Старший електромеханік СЦБ, зв’язку, ПОНАБ
Електромеханік СЦБ, зв’язку, ПОНАБ
Електромонтер СЦБ, зв’язку, ПОНАБ
Електромонтери-водії
Водій, пом. водія АГМу
Електрогазозварник
__________________
Телеграм-канал ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНИК

Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Коментарі та роз'яснення щодо застосування положень правил технічної експлуатації залізниць України Admin Документы Укрзалізниці 1 09.12.2016 08:07
№40-Ц - Особливости регулювання робочого часу і часу відпочинку окремих категорій працівників залізничного транспорту Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:57
Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:56
Зміни та доповнення до Інструкції з технічного обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування (СЦБ)ЦШ-0060, затвердженої наказом Укрзалізниці від 07.10.09 № 090-ЦЗ Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:27

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 05:08.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4