СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 05.02.2014, 13:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Для уникнення аварій на переїздах водіям автотранспорту достатньо просто виконувати правила дорожнього руху


Для уникнення аварій на переїздах водіям автотранспорту достатньо просто виконувати правила дорожнього руху


Підходи до залізничного переїзду з боку автомобільної дороги в обох напрямках, а також залізобетонний настил на залізничному переїзді не мають ознак дефектів та повністю очищені від снігу. Звукова та світлофорна сигналізація на переїзді працювали справно. Усі прилади безпеки, якими обладнано залізничний переїзд 23 км перегону Амбари - Вири, працювали справно, збоїв у їхній роботі не було.

Це підтвердила комісія з розслідування випадку ДТП на Сумщині 4 лютого 2014 року.

Нагадаємо, що попри забороняючі показання автоматичної звукової та світлової переїзної сигналізації, водій маршрутного таксі «Рута» проігнорував їх та виїхав на залізничний переїзд, через що сталося зіткнення з пасажирським поїздом № 847 сполученням Харків – Ворожба зі смертельними наслідками.

Також  у ході розслідування обставин дорожньо-транспортної події встановлено, що локомотивна бригада вчасно застосувала екстрене гальмування, але уникнути зіткнення не вдалося. У момент зіткнення поїзд рухався зі швидкістю 83 км/год, його гальмівний шлях становить близько 400 метрів. Видимість поїзда, що наближався, становила майже 500 метрів. 

Спільним з Державтоінспекцією оперативним розслідуванням встановлено відсутність будь-яких зауважень до працівників та підрозділів Південної залізниці стосовно утримання переїзду.

Причини та обставини ДТП за залізничному переїзді на Сумщині продовжує розслідувати Урядова комісія на чолі з Віце-прем'єр-міністром Олександром Вілкулом.

Південна залізниця висловлює співчуття рідним та близьким постраждалих внаслідок ДТП.

У результаті ДТП 4 лютого були затримані поїзди №126 (на 01 год. 02 хв.),  №302 (на 00 год. 21 хв.), №172 ( на 00 год. 10 хв.), №6518 (на 01 год. 06 хв.), № 6515 (на 01 год. 58 хв.), №189 (на 00 год. 13 хв.).

Пасажири поїзда Харків – Ворожба у ДТП не постраждали.

Наразі рух поїздів на перегоні Амбари – Вири здійснюється за графіком.

Довідково:

Регульований залізничний переїзд - переїзд, обладнаний пристроями переїзної сигналізації для водіїв транспортних засобів та пішоходів, або такий, що обладнаний шлагбаумами і його обслуговує черговий працівник. До регульованих не належать переїзди, на яких установлена система відеонагляду, але відсутні пристрої переїзної сигналізації.

Правила дорожнього руху, п.20.2 та 20.3 розділу «Рух через залізничні переїзди» зобов’язують водіїв автотранспорту керуватися вказівками світлової та звукової сигналізації та інших пристроїв і дорожніх знаків. 

Витяг з  Правил дорожнього руху:

20.2. Під'їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов'язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина).

20.3. Для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою, стоп-лінією, дорожнім знаком, шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнали, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні — не ближче 10 м до найближчої рейки.

Прес-центр Південної залізниці







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] Укрзалізниця перевиконала програму заходів із впровадження безпечного руху на переїздах Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 15.11.2013 14:04
[Новости УЗ] Залізничники закликають водіїв чітко дотримуватися правил дорожнього руху Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 07.11.2013 16:04
[Новости УЗ] Львівська залізниця вимагає від місцевої влади ліквідувати загрозу для безпеки руху поїздів на двох аварійних шляхопроводах у Львові Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 11.10.2013 10:04
[Новости УЗ] Укрзалізниця завершує роботи з капітального ремонту 85 переїздів, ще на 8 переїздах встановлює автоматичну світлофорну сигналізацію Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 10.10.2013 16:04
[Новости УЗ] Активізація робіт Укрзалізниці з безпеки руху на переїздах сприяла зменшенню кількості дорожньо-транспортних пригод Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 09.10.2013 23:04

Ответ

Возможно вас заинтересует информация по следующим меткам (темам):


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 05:39.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4