СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 27.12.2013, 14:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: З початку року на станції Київ-Пасажирський у Бюро знахідок оформлено 280 забутих пасажирами речей


З початку року на станції Київ-Пасажирський у Бюро знахідок оформлено 280 забутих пасажирами речей


Під час подорожі, особливо в передсвяткові дні, пасажири через власну неуважність нерідко забувають або гублять в поїздах та на вокзалах різні особисті речі. Найчастіше це документи, сумки, парасольки, шапки та рукавички, інше.

На вокзалі Київ-Пасажирський працює спеціальне Бюро знахідок, де з початку року складено майже 280 актів на залишені речі – за половиною своїх речей пасажири так і не звернулися. Зателефонувати до Бюро знахідок вокзалу Київ-Пасажирський пасажири можуть за телефоном: (044) 481-10-05. У випадку, якщо знайдено паспорт, працівники Бюро знахідок відправляють повідомлення його господарю на домашню адресу. 

Нагадуємо процедуру отримання громадянами втрачених (загублених) ними речей. Людина, яка звертається з проханням видати йому втрачені речі, повинен довести своє право на них, описавши в заяві точні прикмети речей, вміст валіз, сумок тощо, надати ключі до замків, які замикають їх.

При отриманні втрачених (загублених) речей власник повинен сплатити залізниці за зберігання, упакування, перевезення за тарифом багажу (якщо це здійснювалося), а також видати розписку довільної форми про одержання речей із зазначенням особистих даних.

У разі, якщо речі зберігаються на станції, де вони були знайдені або здані, їх видають власнику негайно, за розпорядженням начальника станції або вокзалу після перевірки документів, що підтверджують особу власника.

Слід знати, що документи (паспорти, посвідчення, дипломи тощо), знайдені в речах, забутих у камерах зберігання, передаються в органи внутрішніх справ на залізничному транспорті (станції, відділення), а цінні папери (облігації, сертифікати та ін.), гроші здаються у відділення банку, який обслуговує станцію (вокзал).

Пасажири, які з поважних причин у встановлені терміни (до 30 днів) не можуть забрати свої речі, забуті в камерах зберігання, повинні письмово повідомити про це адміністрацію станції (вокзалу).

Залізниця закликає громадян бути обачними у поїздах, а також при знаходженні на станціях і вокзалах, уважно стежити за своїм багажем і речами, планувати власний час. І не тільки у святкові дні, але й у будні.

Довідково:

Згідно з «Правилами перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти  залізничним транспортом України» (розділ 17) забуті речі, виявлені на станції, прилеглому до неї перегоні чи в поїзді, який прибув до кінцевого пункту, неодмінно передадуть начальнику цієї станції, який зареєструє їх у спеціальній обліковій книзі. На речі прикріплять ярлик із зазначенням станції та реєстраційного номера, а на вузли, мішки, валізи тощо для збереження накладуть пломби або печатки. Попередньо складуть перелік вмісту валіз, сумок та ін.

Якщо ж речі були залишені у поїздах на шляху прямування, начальник поїзда передасть їх під розписку із складанням акту прийому-передачі начальнику станції кінцевого пункту.

Якщо пасажир після прибуття у кінцевий пункт своєї подорожі виявив, що забув речі у вагоні на шляху прямування поїзда, він повинен звернутися з письмовою заявою до начальника станції (вокзалу), де вийшов. Начальник станції (вокзалу) негайно надішле службову телеграму начальнику поїзда або начальнику станції на шляху прямування поїзда. У телеграмі вкажуть номер вагона і місце, яке займав пасажир, передадуть опис забутих речей і вимогу про перевезення їх до станції, зазначеної власником багажу.







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] З початку року залізницями перевезла близько 100 млн тонн кам’яного вугілля Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 20.12.2013 12:04
[Новости УЗ] На станції Рокувата Придніпровська залізниця побудувала пасажирський вокзал європейського рівня (ФОТО) Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 18.10.2013 18:04
[Новости УЗ] З початку року залізничники відремонтували понад 1278 км колії Укрзалізниця Новости на сети дорог 1 09.08.2013 22:21
[Новости УЗ] Укрзалізниця організовує пряме відправлення зернових вантажів сполученням «вагон – судно» та відкриває додаткові сезонні станції для вантажопереробки Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 30.07.2013 15:04
[Новости УЗ] З початку року залізничники відремонтували понад 975 км колії Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 04.07.2013 14:44

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 09:00.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4