СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Закладки ДневникиПоддержка Сообщество Комментарии к фото Сообщения за день
Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 28.11.2013, 17:10   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Міністр інфраструктури: Україна та ЄС реалізовують низку масштабних транспортних проектів


Міністр інфраструктури: Україна та ЄС реалізовують низку масштабних транспортних проектів


Україна прагне розвивати транспортний сектор економіки за кращими світовими стандартами й  значні кроки у цьому напрямку вже зроблено. Про перспективи вітчизняної транспортної галузі розповів Міністр інфраструктури Володимир Козак, відповідаючи на запитання студентів Національного транспортного університету України.

Передусім запроваджуються такі зміни, які сприятимуть приходу інвесторів у галузь та які підвищуватимуть зацікавленість клієнтів – пасажирів і вантажовідправників – у послугах, що надають транспортники. За словами Міністра, першочерговим завданням для залізниці наразі є оновлення рухомого складу, зокрема локомотивного парку. «Техніка, яка працює сьогодні виготовлена ще у 60-70 роки минулого століття і є застарілою. Її утримання, ремонт – це величезні експлуатаційні затрати для залізниці. Тому зараз ми розвиваємо програми із закупівлі нових електровозів, - сказав Володимир Козак. – Вже цього року залізничники придбають 2 локомотиви виробництва Луганськтепловозу. На противагу застарілій техніці, яка проходить міждеповський ремонт кожні 2-3 дні, нова заходитиме у депо через 15-20 днів, що значно зменшить експлуатаційні затрати – пробіг локомотива із 400-450 км збільшиться до 800-1000 км».

Окрім вантажних, в Україні за участю чеської компанії Skoda вже у 2015 році буде випущено сучасний пасажирський локомотив. «Новий локомотив, приміром, дозволить поїзду з Донецька до Львова і зворотно проходити без відчеплення», - відзначив Володимир Козак.

В Україні реалізовується низка спільних з країнами-членами Євросоюзу проектів щодо розвитку транспортної інфраструктури з урахуванням екологічних аспектів.

Один із таких проектів – спорудження нового двоколійного Бескидського тунелю, по якому ми співпрацюємо з ЄБРР та ЄІБ. Тиждень тому розпочалось буріння, якому передувало проведення великого обсягу підготовчих робіт - було змінено русло річки, укріплено стінки, перенесено автодорогу, розбито містечко для проживання,побудовано бетонний вузол тощо. Окрім цього, разом із ЄБРР, Світовим банком та ЄІБ готується проект електрифікації двох залізничних напрямків Кривбас-Чорне море до портів і Кривбас-Донбас. «Нині вкладаються значні інвестиції у Кривий Ріг - у розробку кар’єрів. За нашими підрахунками, до 2016 року буде збільшено видобуток руди, а відтак і її експорту, на 5-6 млн тонн у рік. Тож наша інфраструктура повинна бути готова до цього», - повідомив Володимир Козак.

За участю європейських країн діють проекти контейнерних перевезень – «Вікінг» та «Зубр» по транспортному коридору Чорне море-Балтійське море. «А ще ми відпрацьовуємо з чехами, німцями, словаками та росіянами перевезення контейнерними поїздами запчастин технопарків Росії – у Калугу і Нижній Новгород», - зазначив Міністр.

За його словами, зростає рівень довіри інвесторів до Укрзалізниці, про що свідчить успішне розміщення торік на англійській біржі євробондів на 500 млн дол. Наступного року підприємству поставлено завдання розмістити цінних паперів на півтора мільярди. Також українські залізничники, які перші з країн СНД запровадили електронний документообіг на внутрішні перевезення вантажів, пропонують Росії та ЄС здійснювати за електронним документом міжнародні перевезення.

«Тобто спільних проектів маємо багато. Зауважу, що з ЄС ми співпрацювали і до за планування Угоди про асоціацію. І пауза, взята Урядом у цьому питанні, ніяк не вплине на нашу спільну роботу. Розвиток нашої співпраці не припиняється і не припиниться. Адже ми прагнемо жити і працювати за європейськими стандартами», - підкреслив Володимир Козак.

Днями розпочато новий Твіннінговий проект у сфері залізничного транспорту – фахівці Євросоюзу консультуватимуть українських колег щодо кращих практик структурних перетворень на залізничному транспорті з метою підвищення конкурентоспроможності та покращення якості послуг.

Нагадаємо, лише цього року Мінінфраструктури підготовлено та підписано з країнами Європи низку міжурядових документів у сфері транспорту і туризму – Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення, Угоду між Кабінетом Міністрів України і Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів, Угоду між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Сербія про співробітництво у галузі залізничного транспорту, Угоду між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Сербія про співробітництво у сфері туризму.







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] 24 жовтня пройшов IV Форум молоді профспілки залізничників і транспортних будівельників України Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 25.10.2013 13:04
[Новости УЗ] Укрзалізниця створила прецедент для залучення довгострокових запозичень у транспортну галузь України, – експерти Українського форуму транспортної інфраструктури 2013 Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 18.10.2013 16:04
[Новости УЗ] Україна – на 25 місці в світі за розвитком залізничної інфраструктури Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 09.09.2013 18:04
Інструкція з організації відбудовних робіт при ліквідації наслідків транспортних подій на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 15:13
Наказ №12 от 12.01.12 - Положення про класифікацію транспортних подій на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:26

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 15:45.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4