СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 12.11.2013, 17:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: На виконання соціальних положень Галузевої Угоди залізницями за 9 місяців направлено близько 3,5 млрд грн


На виконання соціальних положень Галузевої Угоди залізницями за 9 місяців направлено близько 3,5 млрд грн


Підбито підсумки виконання положень Галузевої угоди між Укрзалізницею і профспілками.  Завдяки спільним діям адміністрації та профспілок було забезпечено належний рівень пільг і гарантій щодо соціального захисту працюючих і пенсіонерів залізничників: реалізуючи положення Галузевої угоди за 9 місяців поточного року залізницями направлено 3,5 млрд грн., що на 8,5% більше відповідного періоду минулого року (274,1 млн грн).

Незважаючи на непростий фінансово-економічний стан залізничної галузі у 2013 році працівникам галузі двічі підвищено годинні тарифні ставки та посадові оклади: з 1 червня та 1 серпня щоразу на 5%, як передбачено фінансовим планом Укрзалізниці.

Середньомісячна заробітна плата працівників залізничного транспорту за 9 місяців 2013 року склала 3940,1 грн., що на 5,7 % вище аналогічного періоду минулого року.

Мінімальна тарифна ставка робітника першого розряду у галузі становить 1486 грн., що на 29,6 % перевищує розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлених в Україні. За рівнем заробітної плати за 9 місяців 2013 року серед галузей економіки залізничники посіли 10 місце.

За звітний період працівникам галузі на виплату різного роду доплат та надбавок направлено 2,1 млрд. грн., що більше відповідного періоду минулого року на 115,7 млн грн. (5,8%). У тому числі на виплату надбавки за вислугу років за 9 місяців 2013 року направлено 1,2 млрд. грн., а на відшкодування витрат працівникам, постійна робота яких відбувається в дорозі або має роз’їзний характер, згідно з діючим Положенням, залізницями направлено 163,2 млн грн.

Крім щорічних відпусток, працівникам галузі надавались додаткові відпустки, на оплату яких залізницями направлено 168,9 млн грн.

При виході у відпустку працівникам надавалась матеріальна допомога на оздоровлення. За 9 місяців 2013 року виплачено 295 млн грн., що більше на 15 млн грн., або 5,4 % у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.

При звільнені у зв’язку з виходом на пенсію працівникам була виплачена матеріальна допомога в залежності від стажу роботи в галузі на загальну суму за звітний період 280,1 млн грн.

На організацію та проведення культурно-масової і фізкультурної роботи залізницями відраховано 99,7 млн грн., що на 4 млн грн. (4,2 %) більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

На обов’язкове медичне обстеження працівників галузі, що проводиться за кошти підприємств, виділено 61 млн грн., що на 10,1 млн грн., або на 19,8 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У рамках виконання положень Галузевої угоди надавалась підтримка непрацюючим пенсіонерам-залізничникам. Зокрема, для даної категорії громадян за звітний період залізницями направлено на забезпечення побутовим паливом 7,9 млн грн. Для надання медичних послуг пенсіонерам-залізничникам виплачувалась матеріальна допомога та перераховувались кошти лікарням, на ці цілі виділено 53 млн грн.

Керівництвом залізниць, їх структурних підрозділів постійно підтримується належний рівень збереження пільг і гарантій, встановлених положеннями Галузевої угоди та Колективними договорами, щодо соціального захисту працюючих і пенсіонерів-залізничників. Угодою передбачається реалізація ряду соціальних заходів, спрямованих на підвищення рівня життя залізничників, створення умов для роботи та повноцінного відпочинку.

 

Довідка:  Галузева угода між Державною адміністрацією залізничного транспорту України та профспілками є основним галузевим документом, що встановлює мінімальні і обов’язкові для врахування при укладанні колективних договорів на підприємствах, в організація та установах залізничного транспорту галузеві норми в оплаті і умовах праці, пільги, трудові та соціальні гарантії.

Нагадаємо, що 9 вересня 2013 Галузеву угоду було пролонговано на 2014-2015 роки.

 

 







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Коментарі та роз'яснення щодо застосування положень правил технічної експлуатації залізниць України Admin Документы Укрзалізниці 1 09.12.2016 08:07
[Новости УЗ] Пролонгація Галузевої угоди на 2014 – 2015 роки збереже увесь корпоративний пакет пільг та соціальних гарантій для залізничників Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 11.09.2013 00:04
[Новости УЗ] До вищих навчальних закладів залізничного профілю за державним замовленням вступило близько 3,4 тисячi студентів Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 02.09.2013 22:04
=Курсовая работа= Аналіз основних правових положень перевезення пасажирів та багажу Admin Автомобильный транспорт 0 28.12.2012 09:15
[Новости РЖД] Почти 3 млрд рублей будет направлено на строительство вокзала Воронеж-3 Admin Новости на сети дорог 0 11.04.2012 08:50

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 12:33.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4