СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 31.10.2013, 11:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Залізнична галузь у 2013 році вже зекономила енергоресурсів на 60 мільйонів гривень


Залізнична галузь у 2013 році вже зекономила енергоресурсів на 60 мільйонів гривень


У січні-вересні 2013 року основні енергозберігаючі заходи залізничники зосередили на удосконаленні технології перевізного процесу, модернізації освітлення станцій, реконструкції котелень. Раціональне використання енергоресурсів дозволило зменшити їх споживання орієнтовно на 60,9 млн грн.

 

Завдяки заходам з енергозбереження за 9 місяців у галузі зекономили понад 27 млн кВт•год електроенергії, 586 тис. кубометрів природного газу, 2,3 тис. тонн дизпалива і 445 тонн вугілля, повідомили в головному управлінні локомотивного господарства Укрзалізниці.

Для удосконалення технології перевізного процесу на Донецькій, Південно-Західній та Львівській залізницях частина  поїздів прямували на подовжених дільницях без зміни локомотивів і локомотивних бригад. На станціях Сартана, Ясинувата, Красний Лиман, Красноармійськ, Волноваха Донецької залізниці було сформовано 390 вантажних поїздів підвищеної довжини. Також на Південній і Донецькій залізницях дизель-поїзди замінили на електропоїзди, а загалом по залізницях залежно від пасажиропотоку корегувалися кількість, склад і напрямки руху приміських поїздів.

Для економії електроенергії залізничники модернізували зовнішнє освітлення станцій, парків і платформ, застосовуючи енергозберігаюче обладнання.

У галузі також скоротили використання котельно-пічного палива на виробництво теплової енергії. Під час реконструкції у котельнях встановили 11 високоефективних котлів замість застарілих вугільних. У Херсоні мазутну котельню перевели на газову, реконструювали 2,7 тис. погонних метрів теплових мереж із застосуванням сучасних теплоізоляційних матеріалів, утеплили будівлі площею 7,1 тис. кв. м. Ефекту від упровадження енергозберігаючих заходів у виробництві теплової енергії залізничники очікують у IV кварталі, у розпал опалювального сезону. Загалом із 2000-го по 2013 рік у галузі виведено із експлуатації 1302 малоефективні застарілі вугільні та 23 мазутні котельні.

У структурі експлуатаційних витрат залізничної галузі енергоресурси складають до 21%, понад 80%  енергоресурсів галузі споживається на тягу поїздів, тому ефективне їх використання є одним із пріоритетних напрямків роботи. 

За останні 17 років енергоємність залізничного транспорту зменшилась у 2,2 рази, у тому числі енергоємність тяги поїздів – на 34,2%.

 

  Довідково:

У структурі витрат основних видів енергоресурсів у галузі переважають електроенергія та дизельне паливо. Залізничний транспорт щорічно використовує орієнтовно 400 тис. тонн дизпалива, 6,2 млрд. кВт/год електроенергії, 145,4 млн. м3  природного газу, 90,3 тис. тонн вугілля, 10,6 тис. тонн бензину та 4,5 тис. тонн мазуту.

Укрзалізниця реалізує довготривалу стратегію розвитку системи управління енерговикористанням галузі. Залізничники впроваджують нові технології, відпрацьовують нормативи і методи контролю за витратами енергоносіїв, застосовують методи зниження енергоємності робіт. На кожній із залізниць України працюють штаби з енергозбереження, які розробляють та організовують впровадження організаційно-технічних заходів по енергозбереженню; забезпечують контроль за використанням енергоносіїв та нормування різних напрямків їх споживання.

Із 2000 року за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій у перевізному процесі та сучасного енергоефективного обладнання у галузі вдалося зменшити споживання дизельного палива на 21,7%, бензину –  на 58,2%, вугілля – на 71,8%, природного газу на 56,5%, мазуту – на 92,6%. Економія дизельного палива скала майже 217 тис. тонн, електроенергії – 1,1 млрд. кВт•год, природного газу – 15,1 млн. кубометрів, вугілля – 29,2 тис. тонн, мазуту топкового – 4 тис. тонн. 









Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] Витрати Укрзалізниці на перевезення пасажирів зросли майже на 100 мільйонів гривень Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 24.10.2013 13:04
[Новости УЗ] Укрзалізниця створила прецедент для залучення довгострокових запозичень у транспортну галузь України, – експерти Українського форуму транспортної інфраструктури 2013 Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 18.10.2013 16:04
[Новости УЗ] Місцеві бюджети заборгували сотні мільйонів гривень за перевезення пільговиків Укрзалізниця Новости на сети дорог 1 02.10.2013 10:21
[Новости УЗ] Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій Укрзалізниця зекономила енергоресурсів на 39,3 млн грн Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 22.07.2013 16:04
[Новости УЗ] Збитки Донецької залізниці від пасажирських перевезень у дальньому сполученні у першому півріччі склали майже 177 мільйонів гривень Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 12.07.2013 11:04

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 15:33.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4