СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Закладки ДневникиПоддержка Сообщество Комментарии к фото Сообщения за день
Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 28.10.2013, 18:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Через власну необачність та зухвалу поведінку на залізницях України травмувалося більше півсотні громадян


Через власну необачність та зухвалу поведінку на залізницях України травмувалося більше півсотні громадян


Необачність громадян та нехтування елементарними правилами безпечної поведінки на об’єктах залізничного транспорту, зокрема, на коліях та поблизу них, призводить до значної кількості травмувань, у том числі зі смертельними наслідками. 

Так за 9 місяці 2013 року на залізницях України стався 561 нещасний випадок травмування громадян невиробничого характеру, у тому числі 338 – зі смертельними наслідками. У 25 випадках постраждали діти, із них семеро загинули.

  Найчастіше причинами нещасних випадків стають поспіх, неуважність самих потерпілих. Часто люди переходять колії у невстановлених місцях або відразу після проходу поїзда, не пересвідчившись, що по сусідніх коліях не їдуть інші поїзди. Один із таких випадків стався 29 липня на перегоні Кіровоград-Канатово Одеської залізниці. Чоловік 1963 року народження за 100 м від поїзда перебігав залізничні колії. Незважаючи на застосування екстреного гальмування, наїзду уникнути не вдалося. Інший випадок смертельного травмування через ходіння коліями стався 9 серпня на  перегоні Джанкой-Мамут  Придніпровської залізниці.  Потерпілий йшов в середині залізничної колії на зустріч поїзду та  не реагував на сигнали підвищеної гучності, які подавала локомотивна бригада. Було застосовано екстрене гальмування, але наїзду уникнути не вдалося. Наступного дня, 10 серпня, на перегоні Мерефа-Бірки   Південної залізниці смертельно травмовано чоловіка 1949 року народження. Він йшов вздовж залізничної колії на небезпечній відстані від поїзда, який у цей час наближався. На звукові сигнали підвищеної гучності, які подавала локомотивна бригада поїзда, чоловік не реагував. Екстрене гальмування не врятувало життя.

Випадки, коли громадяни знаходяться занадто близько до колії чи до  краю залізничної платформи під час проходження повз неї поїзда, що також є небезпечним порушенням правил поведінки на об’єктах залізничного транспорту, непоодинокі. Залізничники в черговий раз закликають усіх бути максимально уважними та нагадують, що машиніст, застосувавши екстрене гальмування, не в змозі миттєво зупинити поїзд, гальмівний шлях якого складає в середньому  400 - 500 м.

  Почастішали випадки, коли до нещасних випадків призводить неуважність громадян через розмови по мобільних телефонах та прослуховування музики через навушники під час перетину колій. Так, 18 липня на станції Близнюки Донецької залізниці поїзд смертельно травмував чоловіка 1980 року народження. Потерпілий був у навушниках, він  намагався перейти залізничні колії у невстановленому місці та не реагував на звукові сигнали підвищеної гучності, які подавала локомотивна бригада. Машиніст застосував екстрене гальмування, але наїзду уникнути не вдалося.

Серед пішоходів під колеса поїздів часто потрапляють особи, які перебувають у нетверезому стані. Трапляються випадки засинання людей у нетверезому стані на коліях, що призводить до різного роду важких травм, в тому числі несумісних із життям. Так, 16 серпня на перегоні Сухачівка-Діївка  Придніпровської залізниці чоловік 1969 року народження в стані алкогольного сп’яніння сидів на залізничній колії та не реагував на сигнали підвищеної гучності, що подавалися локомотивною бригадою поїзда, що наближався, через що і загинув. Аналогічний випадок стався через місяць, 16 вересня на станції Харків-Пасажирський Південної залізниці.

До травмувань також призводить зухвалість і недисциплінованість водіїв автотранспорту, які намагаються перетнути залізничні переїзди при заборонних сигналах чи об’їхати закриті шлагбауми. Такі водії створюють загрозу не лише власному життю і здоров’ю, а й пасажирам та членам локомотивних бригад. Так, 24 липня на переїзді, що не охороняється,  264 км перегону Крюків на Дніпрі-Бурти Південної залізниці  чоловік 1973 року народження, який був за кермом автомобіля, об’їхав зачинені шлагбауми та виїхав на залізничні колії. В результаті зіткнення із поїздом чоловік зазнав смертельних травм. Також 27 липня на переїзді, що охороняється, 6 км пікет 3 перегону Садгора-Магала Львівської залізниці в результаті  дорожньо-транспортної пригоди смертельно травмований водій мікроавтобуса, а пасажирка госпіталізована. Водій 1988 року народження проігнорував звукову та світлову сигналізацію, об’їхав шлагбаум та виїхав на переїзд, де сталося зіткнення із поїздом.

Задля уникнення людських трагедій залізничники просять водіїв автотранспорту, пасажирів та усіх, хто перебуває поблизу об’єктів залізничної інфраструктури, суворо дотримуватися правил та відповідально ставитися до власного життя та безпеки руху поїздів.

У  сім’ях, чиї оселі знаходяться неподалік колій,  батькам необхідно змалечку регулярно нагадувати дітлахам про високий рівень небезпеки і не залишати дітей без нагляду на об’єктах залізничного транспорту. Адже навіть незначне, на перший погляд, нехтування правилами безпеки може призвести до трагедії.

 







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
=УЗ ЦП= ЦП-0051 - Інструкція по снігоборотьбі на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 18.10.2013 15:05
[Новости УЗ] Більше 3 тис. вантажних вагонів вилучені з перевізного процесу у першому півріччі через їх пошкодження користувачами Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 09.08.2013 14:04
[Новости УЗ] За останні 5 років державні обласні адміністрації заборгували залізницям України 705 млн грн. за перевезення пільгових категорій громадян Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 01.08.2013 13:04
=УЗ ЦД= Інструкцiя з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 15:10
Наказ №12 от 12.01.12 - Положення про класифікацію транспортних подій на залізницях України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:26

Ответ

Возможно вас заинтересует информация по следующим меткам (темам):


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 10:21.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4