СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 26.09.2013, 18:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Володимир Козак: перший локомотив у Запоріжжі буде виготовлено у 2015 році


Володимир Козак: перший локомотив у Запоріжжі буде виготовлено у 2015 році


Залізничники запланували масштабне оновлення локомотивного парку. Як розповів Міністр інфраструктури України Володимир Козак під час брифінгу у Кабінеті Міністрів 26 вересня, упродовж найближчих трьох років залізниці України отримають сотні нових вантажних та пасажирських електровозів.

Зокрема сучасну техніку виготовлятимуть і в Україні. «На базі Запорізького електровозоремонтного заводу, підвідомчого Мінінфраструктури, за участю чеської компанії Skoda буде зосереджене спільне виробництво двосистемних локомотивів», - поінформував Володимир Козак.

Локомотив вже спроектовано і п’ять пасажирських електровозів у рамках спільного проекту виготовлять у Чехії. Випробування першого з них для сертифікації в Україні розпочнуться вже наприкінці 2014 року. Далі виробництво переміститься у Запоріжжя. Локалізація виготовлення комплектуючих сягатиме 70%.

«Буде збудовано абсолютно новий цех на основі найсучасніших технологій і обладнання. Й перший локомотив у Запоріжжі передбачено випустити на початку 2015 року. Плануємо виготовляти близько 25 машин на рік», - сказав Володимир Козак.

Міністром інфраструктури поставлено завдання виготовляти локомотиви на універсальному візку, що дасть змогу у подальшому налагодити виробництво й вантажних електровозів.

«Це буде двосистемний локомотив - зі змінним і постійним струмом. Тобто на таких ділянках як Львів-Донецьк, Київ-Сімферополь поїзди прямуватимуть одним локомотивом. Зросте як швидкість, так і плавність руху поїзду», - пояснив Міністр.

 Крім того, нову техніку для залізниць України буде виготовлено «Луганськтепловозом».

«Укладено договір із «Луганськтепловозом» на закупівлю 300 електровозів. Цього року – 2 локомотиви, наступного – 33 (28 постійного струму та 5 змінніого), і далі по 100 та більше машин», - сказав Володимир Козак. За його словами, до виробництва локомотивів долучиться 21 вітчизняне підприємство з виготовлення комплектуючого обладнання, локалізація якого зростатиме поступово: на першому етапі вона складе 20%, наступного року – 30-40%, і у 2015 році досягне 50-70% залежно від того, яким буде локомотив: змінного чи постійного струму.

Для Львівської залізниці планується придбати близько 50 вантажних електровозів, виготовлених групою «Сінара» спільно зі «Сіменс» на території Росії. «Це потужний електровоз. У центрі та на сході країни у його використанні немає потреби. А на Львівській залізниці, через перевал, сьогодні прямують поїзди із 4 локомотивами: по два у голові і хвості. Закупивши електровози у «Сінари», можна буде використовувати 2-3 локомотиви, що значно економніше», - підкреслив Міністр.

Він наголосив, що таке оновлення локомотивного парку є значним проривом для української залізниці. «У нас величезна нестача електровозів. Влітку для курсування пасажирських поїздів задіються близько 150 вантажних електровозів. Й це при тому, що вантажних електровозів теж не вистачає. Тож ці проекти з оновлення рухомого складу – величезний позитив для пасажирського і вантажного залізничного руху», - зазначив Володимир Козак.

 







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] Програму оновлення локомотивного парку залізниць буде виконано – перший заступник генерального директора Укрзалізниці М.Сергієнко Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 07.08.2013 13:04
[Новости УЗ] Володимир Козак: у червні Укрзалізниця у кримському напрямку запропонувала пасажирам на 54 тис. більше місць, ніж торік Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 04.07.2013 13:33
Владимир Козак Admin Выдающиеся люди 0 09.05.2011 20:50
[Новости УЗ] Для развития скоростного железнодорожного сообщения необходимо рассматривать современные технологии - Владимир Козак Admin Новости на сети дорог 0 27.04.2011 15:12
[Новости УЗ] Без структурной реформы в железнодорожной отрасли нет будущего - Владимир Козак Admin Новости на сети дорог 0 15.04.2011 21:24

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 01:12.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4