СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 17.07.2013, 16:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Генеральний директор Укрзалізниці Сергій Болоболін взяв участь у зустрічі учасників-партнерів проекту широкої колії до Відня


Генеральний директор Укрзалізниці Сергій Болоболін взяв участь у зустрічі учасників-партнерів проекту широкої колії до Відня


Генеральний директор Укрзалізниці Сергій Болоболін  взяв участь у зустрічі учасників-партнерів проекту широкої колії до Відня. Зустріч відбулася 5 липня 2013 року у Відні (Австрія), на якій були присутні президент ВАТ «РЖД» Володимир Якунін, генеральний директор компанії «Залізниці Словацької Республіки» Штефан Глінка та генеральний директор Австрійських залізниць Крістіан Керн.

У ході зустрічі учасники чотиристороннього партнерства Breitspur Planungsgesellschaft mbH (залізниці Росії, Словаччини, Австрії та України) оголосили про наступний крок із реалізації вантажного залізничного коридору через Словаччину до Відня, який зв'яже Центральну Європу із російським тихоокеанським узбережжям та інтенсивно зростаючими азіатськими ринками.

Як повідомили учасники зустрічі, найближчим часом буде оголошений тендер на проведення детальної оцінки технічних та екологічних аспектів проекту. На тендер будуть виставлені проектно-вишукувальні роботи для визначення технічних можливостей і ключових проектних рішень, оцінки соціальних та екологічних аспектів, а також визначення меж і маршруту коридору. Окремо повинні початися додаткові дослідження з підготовки фінансового та бізнес-плану проекту, включаючи більш детальну оцінку обсягу перевезень та інтеграцію відповідних допоміжних проектів.

Це стане черговим підготовчим етапом для майбутнього будівництва вантажної магістралі довжиною 430 км від словацького міста Кошице до Відня.

Проведенню нових досліджень передують  передпроектні вишукування 2011 року, які показали, що проект дасть багатомільярдну віддачу в 33 країнах Європи, СНД та Азії. Керівники залізничних компаній-учасниць впевнені, що нові вишукування стануть важливим кроком на шляху створення нового євразійського вантажного коридору.

Зокрема, генеральний директор Укрзалізниці Сергій Болоболін зазначив: «Тендер – це  ключовий момент успіху проекту, перетворення його в реальність. Цей проект має важливе значення для транспортної системи України та економіки країни в цілому. Він ідеально вирішує відразу кілька завдань: стимулює зростання економіки і зайнятості та надає оптимальну залізничну альтернативу. Ми дуже задоволені цією новиною, і впевнені в тому, що наше чудове співробітництво з партнерами проекту продовжиться».

Як зазначив у ході зустрічі генеральний директор компанії «Залізниці Словацької Республіки» Штефан Глінка,  у найближчі роки очікується істотне зростання транс’євразійською вантажного потоку, а виділений вантажний коридор дасть можливість напряму з'єднати Європу і Азію і створити конкурентний мультимодальний маршрут по відношенню до морського транспорту.

За словами президента ВАТ «РЖД» Володимира Якуніна, реалізація цього проекту спрямована на те, щоб скоротити час доставки вантажів на 50% порівняно з морськими перевезеннями і збільшити пропускну спроможність залізничної інфраструктури.

Генеральний директор Австрійських залізниць Крістіан Керн підкреслив важливу роль Австрії в з'єднанні Сходу і Заходу.

Учасники проекту розраховують, що новий транспортний коридор безпосередньо зв'яже центр Європи з швидко зростаючими ринками Азії і забезпечить конкурентоспроможний і ефективний шлях доставки товарів. Він стане джерелом доходу завдяки залученню інфраструктурних інвестицій в країни-учасниці. Загальний обсяг інвестицій прогнозується до 6,36 млрд євро. Проведені попередні дослідження показали, що в ході будівництва та експлуатації ширококолійного шляху буде створено 642 тис. (в еквіваленті повної зайнятості) робочих місць.

Нагадаємо, що проект вантажного коридору був представлений національними залізничними компаніями Австрії, Росії, Словаччини та України у 2008 році, а 19 травня 2009 року створено спільне логістично-провайдерське підприємство Breitspur Planungsgesellschaft mbH.

Метою проекту є створення конкурентного прямого залізничного сполучення між Європою і Азією шляхом продовження існуючої лінії з колією 1520 мм від Кошице (Словаччина) до Відня.

Довідково:

Нині широка колія закінчується на кордоні України на ст.Чоп, де переставляють вагони на європейську вузькоколійку. А це втрата часу і ресурсів, і здорожчання перевезень.

Реалізація проекту широкої колії до Відня призведе до створення сухопутного моста між Європою і Азією загальною протяжністю майже 11 тис. км, який забезпечить стабільну доставку вантажів між континентами за 15 діб і менше, тоді як доставка вантажів морем займає приблизно 35 діб.

Річний обсяг вантажоперевезень між Європою та Азією оцінюється більш ніж у 458 млрд євро. Згідно з оцінками організації Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), Євразійський залізничний коридор через Транссибірську магістраль в потенціалі може збільшити цей обсяг у п'ять разів. Пропускна здатність Транссибірської магістралі 1 млн ДФЕ. Проект дозволить заощадити клієнтам до 1 500 євро з одного контейнера в залежності від вартості вантажу. Передбачається, що вантажний коридор запрацює у 2025 році.

 







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Документы Укрзалізниці Admin Железные дороги Украины 0 15.03.2013 20:12
Уволен генеральный директор Укрзалізниці APCnik Новости на сети дорог 4 29.01.2013 18:42
=Курсовая работа= Розробка курсового проекту обладнання дільниці залізниці пристроями МСДЦ «КАСКАД» (на укр.) Толян Дипломы, курсовые, лекции, рефераты по СЦБ 2 11.12.2012 21:33
[Новости УЗ] Генеральный директор Укрзалізниці принял участие в презентации путевой машины украинско-австрийского производства Admin Новости на сети дорог 0 27.10.2010 20:32
[Новости УЗ] Генеральный директор Укрзалізниці Михаил Костюк - о приоритетах железнодорожной отрасли Admin Новости на сети дорог 2 24.10.2010 23:55

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 17:26.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4