СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 04.12.2013, 21:46   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 28,791
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5851 раз(а)
Фотоальбомы: 2566
Записей в дневнике: 647
Загрузки: 672
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: ЦШ-0024 - Методические указания по оценке систем СЦБ и их элементов на железных дорогах Украины


ЦШ-0024 - Методические указания по оценке систем СЦБ и их элементов на железных дорогах Украины

Скачать

Цитата:
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
З ОЦІНКИ СТАНУ СИСТЕМ
СИГНАЛІЗАЦІЇ, ЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ
ТА БЛОКУВАННЯ (СЦБ)
І ЇХ ЕЛЕМЕНТІВ
НА ЗАЛІЗНИЦЯХ УКРАЇНИ
Цитата:
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Методичні вказівки з оцінки стану систем сигналізації, централізації та блокування (СЦБ) і їх елементів (далі – Методичні вказівки) встановлюють порядок оцінки стану систем СЦБ із закін-ченим терміном амортизації в даний момент часу і ухвалення рі-шення про доцільність подальшої їх експлуатації, містять критерії оцінки морального старіння систем СЦБ і фізичного зносу їх еле-ментів, визначають порядок організації і роботи робочої і кваліфі-каційної комісій.
Дані Методичні вказівки розроблені для тимчасового застосу-вання в умовах відсутності достатніх фінансових ресурсів, необхід-них для комплексної модернізації систем СЦБ із закінченим термі-ном амортизації.
1.2. Оцінці підлягають системи СЦБ і їх елементи із закінченим терміном амортизації чи таким, що закінчується до наступного планового обстеження, або які піддавалися впливам, непередбаче-ним нормативною документацією (пожежа, затоплення тощо).
1.3. З використанням критеріїв морального зносу оцінюється стан наступних систем СЦБ на перегонах і станціях залізничної ді-льниці, що обстежується (без сортувальних гірок):
 напівавтоматичного блокування;
 колійних пристроїв автоматичної локомотивної сигналізації;
 електричної централізації;
 автоматичного блокування;
 автоматичної переїзної сигналізації;
 диспетчерської централізації і диспетчерського контролю.
1.4. З використанням критеріїв фізичного зносу оцінюється стан систем СЦБ окремо по кожній залізничній станції і кожному перегону.
Обстеженню підлягають: польові і внутрішньопостові кабелі, монтажні проводи внутрішньопостового і польового обладнання, стативи і стійки (включаючи штепсельні розетки, роз’єми і клемні панелі), пульти управління і виносні табло, пристрої електрожив-лення (дизель-генераторні електростанції, щити вимикання живлення та інші панелі живлення), залізобетонні і бетонні вироби (сві-тлофорні щогли і фундаменти, батарейні шафи і колодязі, стійки релейних шаф, фундаментні стійки колійних ящиків і розгалужува-льних муфт), світлофорні містки (жорсткі поперечки) і консолі, муфти кабельні (включаючи клемні панелі) світлофори і покажчики, релейні шафи (включаючи штепсельні розетки і клемні панелі), автоматичні шлагбауми, пристрої переїзної сигналізації, колійні ящики, маневрові колонки, стрілочні електроприводи і гарнітури для їх установки, металеві вироби, повітряні сигнальні лінії.
Фізичний знос окремих пристроїв СЦБ, які є складовою час-тиною системи, і можливість їх подальшої експлуатації визначається сукупністю бракувальних ознак по всіх пристроях, що входять у систему СЦБ на станції чи перегоні.
1.5. Критерії фізичного зносу і морального старіння не поши-рюються на релейну і безконтактну апаратуру СЦБ, яка замінюється в процесі експлуатації.
1.6. Рішення про повну заміну системи СЦБ на залізничній станції чи перегоні доцільно приймати, виходячи з одного із насту-пних факторів або з їх сукупності:
 система морально застаріла (відповідно до критеріїв мора-льного старіння, наведених у розділі 3 даних Методичних вказівок);
 обсяг монтажних робіт з урахуванням бракувальних ознак, зазначених у пункті 4.6 даних Методичних вказівок, перевищує 20% від всього обсягу монтажних робіт;
 вартість заміни зношених елементів системи складає більше 25% вартості будівництва сучасної системи.
1.7. Повторне обстеження систем СЦБ рекомендується вико-нувати не рідше одного разу в 5 років. Зазначений термін може бути збільшений чи зменшений з урахуванням динаміки відмов та інших факторів, що визначають фактичний стан системи і її елементів.
Як правило, рекомендується виконувати не більше 2-х обсте-жень, після чого система підлягає заміні.
1.8. Якщо кваліфікаційною комісією приймається рішення про більш часту періодичність виконання робіт з технічного обслугову-вання і ремонту пристроїв СЦБ у порівнянні з зазначеною в Інстру-кції з технічного обслуговування пристроїв сигналізації, централі-зації та блокування (СЦБ), зміна періодичності встановлюється на-казом начальника служби сигналізації та зв’язку або начальника дистанції сигналізації та зв’язку.
1.9. При скороченні за рішенням кваліфікаційної комісії пері-одичності виконання робіт з ремонту і обслуговування пристроїв СЦБ, в дистанції сигналізації та зв’язку необхідно виконати розра-хунок збільшення трудовитрат, а начальнику залізниці на підставі наданого розрахунку збільшити план експлуатаційних витрат.
1.10. У випадку прийняття кваліфікаційною комісією рішення про можливість подальшої експлуатації обстежуваної системи без заміни її окремих елементів (додаток 18, розділ 1), така система не включається в перелік об’єктів, що відпрацювали свій термін служ-би, і підлягає експлуатації до наступного повторного огляду.
1.11. У випадку прийняття кваліфікаційною комісією рішення про часткову заміну елементів системи, акт кваліфікаційної комісії повинен доповнюватися заходами щодо часткової заміни елементів системи із зазначенням відповідальних виконавців і термінів вико-нання.
Після виконання зазначених заходів така система не включа-ється в перелік об’єктів, що відпрацювали свій термін служби, і пі-длягає експлуатації протягом терміну, встановленого кваліфікацій-ною комісією. Після закінчення встановленого терміну така система знову піддається повторному обстеженню.
1.12. Системи, для яких було прийняте рішення про недоціль-ність проведення часткової модернізації, включаються в перелік об’єктів, що підлягають повній реконструкції.
__________________
Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Методические указания. Выпуск 21 Анонимный Указания ГТСС 1 13.04.2013 13:53
Методические указания. Выпуск 15(64) Анонимный Указания ГТСС 0 03.04.2013 14:39
=Методические указания= М-994у - Методические указания по оценке состояния систем сигнализации, централизации и блокировки (СЦБ) и их элементов SergVW Системы централизации и блокировки 0 26.04.2012 07:29
[Новости УЗ] На железных дорогах Украины в 2010 году электрифицирован 99 км эксплуатационных участков Admin Новости на сети дорог 0 19.01.2011 15:34
[Новости УЗ] На железных дорогах Украины против гриппа вакцинировано 23248 работников Admin Новости на сети дорог 0 01.11.2010 19:47

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 22:55.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4