СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 11.09.2013, 16:23   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 28,791
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5851 раз(а)
Фотоальбомы: 2566
Записей в дневнике: 647
Загрузки: 672
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: 992-ЦЗ от 20.12.2004 г. - Про затвердження методичних рекомендацій дій працівників господарств Укрзалізниці в нестандартних ситуаціях


992-ЦЗ от 20.12.2004 г. - Про затвердження методичних
рекомендацій дій працівників господарств Укрзалізниці в нестандартних ситуаціях


Скачать

Цитата:
З метою покращення знань працівників залізниць, які пов'язані з рухом поїздів, щодо їх дій в нестандартних ситуаціях при виконанні своїх посадових обов'язків
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити методичні вказівки щодо дій працівників господарств Укрзалізниці для забезпечення безпеки руху в нестандартних ситуаціях відповідно до вимог Правил технічної експлуатації залізниць України, Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України, Інструкції з сигналізації на залізницях України (далі Методичні вказівки).
2. Начальникам залізниць, дирекцій залізничних перевезень, керівникам підприємств та структурних підрозділів організувати використання Методичних вказівок для технічного навчання працівників і в практичній діяльності.
3. Начальнику управління справами Укрзалізниці Грущаку І.М. забезпечити друкування Методичних вказівок виходячи із потреб залізниць і навчальних закладів.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на начальника
Головного управління безпеки руху та екології Укрзалізниці Штея В.В.

Цитата:
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
ЩОДО ДІЙ ПРАЦІВНИКІВ ГОСПОДАРСТВ УКРЗАЛІЗНИЦІ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ РУХУ В НЕСТАНДАРТНИХ СИТУАЦІЯХ ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ ПРАВИЛ ТЕХНІЧНОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ, ІНСТРУКЦІЇ Х РУХУ ПОЇЗДІВ І МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ НА ЗАЛІЗНИЦЯХ УКРАЇНИ, ІСТУКЦІЇ З СИГНАЛІЗАЦІЇ НА ЗАЛІЗНИЦЯХ УКРАЇНИ



1 ГАЛУЗЬ ЗАСТОСУВАННЯ

1.1 Методичні вказівки щодо дій працівників господарств Укрзалізниці для забезпечення безпеки руху в нестандартних ситуаціях відповідно до вимог Правил технічної експлуатації залізниць України, Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України, Інструкції з сигналізації на залізницях України (далі - Методичні рекомендації) розроблені з метою забезпечення безпеки руху поїздів, чіткої взаємодії причетних працівників залізничного транспорту у випадках виникнення нестандартних ситуацій при прийманні, відправленні, прямуванні поїздів, виконанні маневрової роботи на станціях та перегонах залізниць України.

1.2 Дія цих Методичних вказівок поширюється на працівників об’єднань, підприємств та структурних підрозділів, що підпорядковані Державній адміністрації залізничного транспорту України та діяльність яких безпосередньо пов’язана з організацією руху поїздів чи здійсненням маневрової роботи, а також на працівників підприємств та організацій інших відомств, рухомий склад та працівники яких мають право виїзду на колії мережі залізниць України.

1.3 У Методичних вказівках наведено порядок дій працівників господарств Укрзалізниці у нестандартних ситуаціях, що найбільш часто повторюються.

1.4 Методичні вказівки можуть бути використані в якості навчального посібника при здійсненні професійного та технічного навчання працівників залізничного транспорту.




2 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

2.1 Методичні вказівки розроблені на основі вимог Правил технічної експлуатації залізниць України, Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України, Інструкції з сигналізації на залізницях України, Інструкції з організації відбудовних робіт при ліквідації наслідків транспортних подій на залізницях України.

2.2 При розробленні Методичних вказівок використані затверджені на залізницях України Порядки дій причетних працівників у нестандартних ситуаціях, Регламенти радіопереговорів між машиністами і черговими по станціях при виникненні нестандартних ситуацій, Регламент дій працівників господарства перевезень в аварійних і нестандартних ситуаціях ЦД-0048 та інші чинні нормативні документи.

2.3 Методичні вказівки не скасовують дію зазначених у п.п. 2.1, 2.2 та інших зазначених у тексті нормативних документів, є їх узагальненням і можуть бути використані при внесенні до них в установленому порядку змін та доповнень, чи при розроблянні нових нормативних документів з питань безпеки руху.

2.4 Курсивом наведені витяги із зазначених у тексті нормативних документів.

2.5 У разі виникнення аварійної і нестандартної ситуації для прискорення передачі інформації застосовується єдиний сигнал:
"УВАГА! УВАГА! СЛУХАЙТЕ ВСІ!", який передається усіма засобами зв’язку (радіозв’язком, телефоном, селектором та іншими видами зв’язку). У випадках отримання такого сигналу всі переговори зазначеними засобами зв’язку припиняються.



3 ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ З ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ТРАНСПОРТНИХ ПОДІЙ, СТИХІЙНОГО ЛИХА ТА ІНШИХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ (відповідно до вимог наказу Укрзалізниці від 12.08.02 № 416-Ц)

Відповідно до статті 15 Закону України "Про транспорт", пункту 18 Положення про Державну адміністрацію залізничного транспорту України, що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.96 № 262, Положення про функціональну підсистему "Сили і засоби реагування на надзвичайні ситуації на залізничному транспорті", що затверджене наказом Міністерства транспорту України від 22.04.99 № 215, Інструкції про порядок інформаційно-аналітичного забезпечення в Державній адміністрації залізничного транспорту України з питань надзвичайних подій та взаємодії з Міністерством транспорту України й іншими центральними органами виконавчої влади, що затверджена наказом Укрзалізниці від 15.10.01 № 546-Ц, для чіткої взаємодії всіх підрозділів Укрзалізниці з ліквідації наслідків транспортних подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій, забезпечення своєчасного інформування про їх загрозу або виникнення створено оперативний штаб з ліквідації наслідків транспортних подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій наступному складі (за посадами):
- перший заступник генерального директора Укрзалізниці - керівник оперативного штабу;
- заступник генерального директора Укрзалізниці (ЦЗМ) - заступник керівника оперативного штабу;
- начальник Головного управління безпеки руху та екології - заступник керівника оперативного штабу;
члени оперативного штабу:
- начальник Головного управління перевезень;
- начальник Головного комерційного управління;
- начальник Головного управління колійного господарства;
- начальник Головного управління локомотивного господарства;
- начальник Головного управління вагонного господарства;
- начальник Головного управління електрифікації та електропостачання;
- начальник Головного управління автоматики, телемеханіки та зв’язку;
- начальник Головного пасажирського управління;
- начальник Головного управління кадрової та соціальної політики;
- начальник Управління воєнізованої охорони;
- начальник Спеціального управління;
- начальник Головного управління охорони і організації праці.
У випадках відсутності першого заступника Генерального директора - керівника оперативного штабу, обов’язки керівника оперативного штабу покладаються на одного із заступників керівника оперативного штабу.

Начальнику Головного управління перевезень:

У випадку надходження інформації із залізниць про транспортні події, стихійне лихо та інші надзвичайні ситуації, які викликали загрозу тривалої перерви руху поїздів - дві години і більше, забруднення навколишнього середовища екологічно небезпечними речовинами, загинули, чи тяжко травмовані люди, - забезпечити через черговий апарат оперативно-розпорядчого відділу інформування причетних членів оперативного штабу, у першу чергу - керівника оперативного штабу та заступників керівника оперативного штабу, а також інформувати інших керівників згідно зі схемою сповіщення.
Через черговий апарат оперативно-розпорядчого відділу постійно забезпечувати членів оперативного штабу чіткою інформацією про ситуацію з рухом поїздів та хід виконання відбудовних робіт.

Після отримання інформації про транспортні події, стихійне лихо та інші надзвичайні ситуації встановленим порядком, керівник оперативного штабу чи один із заступників керівника оперативного штабу (як правило - ЦРБ), за узгодженням з керівником оперативного штабу, через черговий апарат оперативно-розпорядчого відділу Головного управління перевезень видає оперативний наказ про збір причетних керівників головних управлінь та управлінь - членів оперативного штабу, які негайно прибувають до Державної адміністрації залізничного транспорту або до іншого, визначеного в оперативному наказі місця збору чи виїжджають на місце події.
У випадку катастрофи чи аварії з поїздом виїзд на місце події причетних членів оперативного штабу здійснюється в обов`язковому порядку негайно після отримання інформації без додаткових вказівок.

Оперативним наказом визначається персональний склад членів оперативного штабу, що виїжджають на місце події, запроваджується, у разі необхідності, цілодобове чергування в Укрзалізниці, установлюється періодичність та час проведення засідань оперативного штабу.

У випадку відсутності начальників головних управлінь та управлінь – членів оперативного штабу, до роботи штабу залучаються їх заступники.

Начальник Головного управління перевезень забезпечує вивчення цього наказу черговим диспетчерським апаратом оперативно-розпорядчого відділу та організовує виконання його вимог.

Транспортне забезпечення членів оперативного штабу здійснюється у порядку, визначеному Положенням про чергування та використання автомобілів в Укрзалізниці, що додається.

Оперативний штаб здійснює:
- контроль за якнайшвидшою ліквідацією наслідків транспортних подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій;
- направлення на місце події, у разі необхідності, начальників головних управлінь та управлінь або їх заступників;
- контроль за організацією відбудовних робіт та відновленням перерви в русі поїздів, прийняттям рішень щодо пропуску пасажирських та вантажних поїздів;
- прийняття рішень з організації вивезення пасажирів та своєчасної інформації про маршрути прямування пасажирських поїздів;
- ужиття необхідних заходів у випадках сходів рухомого складу з небезпечними, радіаційними, отруйними та легкозаймистими вантажами;
- транспортне забезпечення членів оперативного штабу;
- інформування центральних органів державної виконавчої влади про хід ведення відбудовних робіт та причини виникнення надзвичайної ситуації;
- інформування представників засобів масової інформації.


Положення про чергування та використання автомобілів в Укрзалізниці

Загальні положення
Це Положення визначає порядок оперативного обслуговування членів оперативного штабу Укрзалізниці з ліквідації наслідків транспортних подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій, інших відповідальних працівників апарату Укрзалізниці при організації оперативного керівництва з ліквідації наслідків транспортних подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій на залізничному транспорті.
Чергування водіїв з автомобілями запроваджується у вихідні та святкові дні цілодобово та щоденно з 20 до 8 години.

Основні завдання
Забезпечення оперативного обслуговування членів оперативного штабу Укрзалізниці, інших відповідальних працівників апарату Укрзалізниці при організації оперативного керівництва з ліквідації наслідків транспортних подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій на залізничному транспорті.
Збір членів оперативного штабу, доставка їх до місця події, транспортне обслуговування під час ліквідації наслідків.
Постійна готовність до виїзду на відстань 400 – 500 км.

Місце дислокації водіїв та автомобілів
Чергування водіїв з автомобілями для оперативного обслуговування членів оперативного штабу Укрзалізниці, інших відповідальних працівників апарату Укрзалізниці здійснюється ДТЕП "Інтертранс".
Чергові автомобілі та водії на період чергування щоденно з 20 до 8 години знаходяться на території ДТЕП "Інтертранс" за адресою: вул. Фурманова, 1/7, а у святкові та вихідні дні з 8 до 20 години біля приміщення Укрзалізниці на вул. Тверська, 5.
Виклик автомобілів здійснюється за телефоном 244-07-05.

Керівництво
Право виклику чергового автомобіля мають: помічники Генерального директора Укрзалізниці за вказівкою Генерального директора, керівник оперативного штабу з ліквідації транспортних подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій та заступники керівника оперативного штабу (ЦЗМ, ЦРБ).
Виклик автомобіля здійснюється через черговий апарат оперативно-розпорядчого відділу Головного управління перевезень.

Відповідальність
Керівництво ДТЕП "Інтертранс" несе відповідальність за постійну готовність чергових автомобілів до роботи.
Чергові водії несуть відповідальність за своєчасне виконання завдань, правильність оформлення документів та використання автомобілів за призначенням.
Водієві забороняється під час чергування залишати місце дислокації без дозволу.
__________________
Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Регламент дій працівників, пов'язаних з рухом поїздів, в аварійних і нестандартних ситуаціях Admin Документы Укрзалізниці 0 09.04.2013 22:08
=УЗ ЦД= ЦД-0075 - Методичні рекомендації щодо складання інструкцій з охорони праці для працівників господарства перевезень, які виконують маневрову та поїзну роботу Admin Документы Укрзалізниці 0 18.12.2012 23:53
=УЗ ЦД= ЦД-0064 - Методичні вказівки про проведення перевірок щодо забезпечення безпеки руху у господарстві перевезень залізниць України, затверджені наказом Укрзалізниці від 11.08.2006 № 299-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 23:28
=УЗ ЦД= ЦД-0048 - Регламент дій працівників господарства перевезень, пов’язаних з рухом поїздів, в аварійних і нестандартних ситуаціях, затверджений наказом Укрзалізниці від 25.12.2002 № 661-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:52
=УЗ ЦД= ЦД-0047 - Положення про технічне навчання працівників господарства перевезень, затверджене наказом Укрзалізниці від 23.12.2002 № 650-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:51

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 22:53.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4