СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 02.04.2013, 08:26   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 28,794
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5851 раз(а)
Фотоальбомы: 2566
Записей в дневнике: 647
Загрузки: 672
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: [ПриднепрЖД] Наказ № 51/Н від 27.01.2011 - Про вдосконалення системи технічного обслуговування, експлуатації, поточного та капітального ремонтів тягового рухомого складу


Наказ № 51/Н від 27.01.2011

[COLOR="rgb(0, 100, 0)"]Про вдосконалення системи технічного обслуговування, експлуатації, поточного та капітального ремонтів тягового рухомого складу[/color]


За останні роки в Локомотивному господарстві залізниці проведено комплекс організаційно-технічних заходів щодо підвищення надійності тягового рухомого складу (ТРС). Розроблено та затверджено у встановленому порядку нормативно-технічну документацію для виконання поточних і капітальних ремонтів. Впроваджено виконання в умовах заводів капітального ремонту з продовженням терміну служби для ТРС, який відпрацював нормативний строк. Починаючи з 2003 року, розроблено документацію та впроваджено для ТРС, який відпрацював встановлений термін служби, виконання в умовах депо поетапного продовження терміну служби до проведення КРП. Впроваджено технології відновлення та зміцнення деталей і окремих вузлів локомотивів.
Проведено спеціалізацію та атестацію локомотивних депо за видами ремонту та серіями тягового рухомого складу, організовано зразкові дільниці з ремонту основного обладнання локомотивів.
Парк ТРС залізниці поповнюється новими сучасними серіями електровозів, освоєно їх ремонт і обслуговування.
На виконання наказу від 30.06.2010 № 93-ЦЗ «Про затвердження Положення про планово-попереджувальну систему ремонту і технічного обслуговування тягового рухомого складу», з метою вдосконалення системи технічного обслуговування, поточного та капітального ремонтів тягового рухомого складу для забезпечення стабільної експлуатаційної роботи

НАКАЗУЮ:

1 Увести в дію з 01.02.2011 таку систему планово – попереджувального ремонту і технічного обслуговування тягового рухомого складу:
1.1 Технічне обслуговування ТО-1, ТО-2, ТО-3, поточний ремонт
ПР-1 - для попередження появи несправностей ТРС в експлуатації, підтримання його в працездатному і належному санітарно-гігієнічному стані, забезпечення безпечної експлуатації, пожежної безпеки та безаварійної роботи.
1.2 Технічне обслуговування ТО-4 – для обточування бандажів колісних пар без викочування їх з-під локомотива для підтримання оптимальної величини прокату та товщини гребенів. Дозволити об'єднувати обточування бандажів, плазмове загартування гребенів колісних пар і діагностування ТРС із виконанням технічного обслуговування ТО-2, ТО-3 та поточних ремонтів ПР-1, ПР-2. При поєднанні обточування колісних пар з цими видами ТО та ПР тривалість їх збільшувати на час, необхідний для технічного обслуговування ТО-4, з розрахунку обточування однієї колісної пари ( додаток № 3).
При поєднанні обточування колісних пар з плазмовим загартуванням їх гребенів тривалість ТО-4 з розрахунку на одну колісну пару збільшувати на 2,2 години.
1.3 Технічне обслуговування ТО-5:
- ТО-5а – підготовка (консервація) ТРС для постановки в запас Укрзалізниці та резерв залізниці (далі – РУЗ);
- ТО-5б – підготовка (консервація) ТРС для відправлення в недіючому стані на капітальні ремонти на заводи або до інших депо, в поточний ремонт до інших депо своєї чи інших залізниць. Передачі на баланс інших депо або передислокації;
- ТО-5в – підготовка (розконсервація) до експлуатації після побудування, ремонту на заводах або в інших депо після передислокації;
- ТО-5г – підготовка (розконсервація) до експлуатації перед видачею локомотивів із запасу Укрзалізниці або РУЗ.
ТО-5 враховувати згідно з нормативами трудомісткості та тривалості, що затверджені залізницею окремо за видами призначення ТО-5 і типах ТРС.
1.4 Технічне обслуговування ТО-6 – виконання регламентних робіт з продовження терміну служби несучих конструкцій. Дозволити об’єднувати
ТО-6 із виконанням технічного обслуговування ТО-3, поточних ремонтів ПР-1, ПР-2, ПР-3.
1.5 Поточний ремонт ПР-2 та ПР-3 – для забезпечення справності ТРС, відновлення основних експлуатаційних характеристик та забезпечення їх стабільності в міжремонтний період виконанням ревізії, ремонту, заміни груп деталей, вузлів та агрегатів, регулювання та випробувань, а також часткової модернізації.
1.6 Капітальний ремонт КР-1 – для відновлення паспортних характеристик, часткового відновлення ресурсу заміною та ремонтом зношених несправних агрегатів ТРС, вузлів, деталей та їх модернізацією.
1.7 Капітальний ремонт КР-2 – для відновлення справності та повного ресурсу ТРС, його паспортних характеристик, модернізації агрегатів, вузлів та деталей, повної заміни кабельнопровідникової продукції та обладнання, що відпрацювали свій ресурс, на нові.
1.8 Капітальний ремонт із продовженням ресурсу (КРП) для відновлення експлуатаційних характеристик, справності та повного ресурсу на період продовження строку служби понад встановленого після побудови, а також модернізації усіх агрегатів, вузлів і деталей, включаючи базові, повної заміни кабельнопровідникової продукції та обладнання з виробленим моторесурсом відповідно до технічних умов.
Під час виконання КРП тягового рухомого складу, останній виконаний ремонт якого КР-2, заміну проводів та кабелів здійснювати в обсязі КР-1.
2 Затвердити норми міжремонтних пробігів та періодів, тривалості технічного обслуговування та поточних ремонтів ТРС, у тому числі з обточуванням, плазмовим загартуванням гребенів колісних пар і діагностуванням ТРС, деповський процент несправних по видах локомотивів та порядок технічного обслуговування ТО-1, ТО-2 локомотивів ( додатки №№ 1, 2, 3, 4).
3 Здійснювати планування ремонтів та технічного обслуговування ТРС:
- КРП, КР-2, КР-1 - Укрзалізницею за пропозиціями залізниць;
- ПР-2, ПР-3, ТО-6 - службою локомотивного господарства;
- ТО-3, ТО-4, ТО-5 та ПР-1 – службою локомотивного господарства за пропозиціями локомотивних депо.
4 З метою рівномірного завантаження депо і заводів дозволити:
4.1 Ставити тяговий рухомий склад на технічне обслуговування ТО-3, поточний ремонт ПР-1 із відхиленням від установлених норм міжремонтних періодів у межах (-10%+10%).
4.2 Ставити тяговий рухомий склад на поточні ремонти ПР-2, ПР-3 з відхиленням від встановлених міжремонтних пробігів у межах (-10%+20%).
4.3 Відправляти тяговий рухомий склад на капітальний ремонт на заводи з відхиленням від встановлених міжремонтних періодів у межах (-10%+25%).
4.4 Достроково відправляти ТРС на ремонти за погодженням Головного управління локомотивного господарства в межах плану, встановленого залізниці.
5 Заборонити експлуатацію ТРС із перевищенням встановлених термінів як по пробігу так по строку на всі види ремонту та технічного обслуговування. Для забезпечення безперебійного процесу перевезення, як виняток, дозволити за окремим наказом експлуатацію локомотивів із перепробігами за їх технічним станом.
6 Обсяг робіт при технічному обслуговуванні, поточному і капітальному ремонтах регламентується правилами, технічними умовами, інструкціями та іншою нормативно-технічною документацією, затвердженою Укрзалізницею або Головним управлінням локомотивного господарства. Виконувати ремонт та технічне обслуговування нових локомотивів експериментальних зразків та дослідних партій до закінчення гарантійного терміну експлуатації згідно з тимчасовими правилами, встановленими заводом-виробником цього ТРС.
7 Начальнику служби локомотивного господарства:
7.1 Забезпечити безумовне виконання затверджених Укрзалізницею обсягів ремонту та обслуговування ТРС.
7.2 Встановлювати трудомісткість ремонту та технічного обслуговування ТО-2, ТО-3 відповідно до затверджених Укрзалізницею норм і нормативів та правил ремонту ТРС.
7.3 Провести розрахунки та встановити для кожного локомотивного депо оптимальні норми утримання перехідного технологічного обладнання згідно із запланованими обсягами ремонту на 20 діб.
7.4 Готувати рішення щодо внесення змін у типові технологічні процеси та обсяги регламентних робіт, передбачені правилами, інструкціями та технологічною документацією для кожного виду ТО та ПР, як перший крок до впровадження системи управління ремонту, з урахуванням технічного стану за узгодженням із Головним управлінням локомотивного господарства, у міру впровадження засобів діагностування та передової технології ремонту.
7.5 Забезпечити збереження перехідного технологічного обладнання, заборонити розбирання в металобрухт електричних машин, колісних пар, дизелів та інших агрегатів, виключених з експлуатації або знятих зі списаних локомотивів, працездатність яких може бути відновлена і можливе їх повторне використання.
7.6 Сприяти розробленню та впровадженню механізованих та автоматизованих робочих місць персоналу депо, пристроїв діагностики комплексного та часткового застосування, передових методів і технологій, що забезпечують підвищення якості ремонту та скорочення його тривалості.
7.7 Виходячи із затверджених середньомережевих норм, реального стану ТРС та інших умов за погодженням із ремонтними заводами щорічно визначати, обумовлювати договорами і доводити до локомотивних депо терміни тривалості капітальних ремонтів.
7.8 Виділяти у планах служби для локомотивних депо окремим рядком контингент та фонд оплати праці на технічне обслуговування ТО-2, ТО-3, ТО-4, ТО-5, ТО-6, ремонт усунення наслідків відмов та поточні ремонти ПР-1, ПР-2, ПР-3 локомотивів згідно з планами ТО і ПР, а також діючими нормативами.
7.9 Виконувати технічне обслуговування ТО-3, ТО-4, ТО-5, поточний ремонт ПР-1 у депо комплексними спеціалізованими бригадами. Поточні ремонти ПР-2, ПР-3 і технічне обслуговування ТО-6 виконувати в спеціалізованих депо залізниці, які атестовані комісіями Укрзалізниці та мають необхідну ремонтну базу. Технічне обслуговування ТО-6 виконувати за участю спеціалізованих організацій. Термін перебування на ТО-6 – 1 доба на секцію локомотива за умови суміщення з ПР-2, ПР-3, та 3 доби на секцію локомотива, за умови суміщення з ТО-3, ПР-1.
7.10 Виконувати ремонт з усунення наслідків відмов тягового рухомого складу в міжремонтний період (неплановий ремонт) спеціально виділеними для цієї мети бригадами слюсарів під керівництвом майстра.
7.11 Виконувати капітальний ремонт, модернізацію тягового рухомого складу і його обладнання на спеціалізованих заводах.
8 Заступнику начальника залізниці по рухомому складу та матеріально – технічному постачанню, начальнику служби локомотивного господарства, начальникам локомотивних депо:
8.1 Створювати спеціалізовані дорожні дільниці з ремонту перехідного обладнання тягового рухомого складу із заміною і відновленням основних деталей.
8.2 Планувати виробництво в локомотивних депо деталей локомотивів та відновлення зношених.
8.3 Розміщувати відновлення складних деталей та вузлів локомотивів на ремонтних заводах на договірній основі.
8.4 Забезпечувати повне використання придатних вузлів, агрегатів, інших частин і матеріалів від виключених з інвентарного парку локомотивів для ремонтно-експлуатаційних та господарських потреб.
9 Покласти персональну відповідальність на майстрів локомотивних депо і пунктів технічного обслуговування локомотивів за своєчасне виконання регламентованих робіт з технічного обслуговування локомотивів, поточного ремонту, правил утримання водяних, масляних систем, газових трактів і агрегатів повітряного забезпечення дизелів, електропроводки, тягових електродвигунів, електронного обладнання, редукторів, струмоприймачів, зубчатих передач, моторно-осьових і буксових підшипників, за здійснення всього комплексу профілактичних заходів, спрямованих на забезпечення стабільної роботи всього обладнання локомотивів за будь-яких погодних умов.
10 Інженерам з приймання локомотивів у локомотивних депо:
10.1 Забезпечувати неухильний контроль за чітким виконанням правил, технічних умов, методик, інструкцій і технологічних процесів з технічного обслуговування, ремонту і модернізації тягового рухомого складу та його деталей, вузлів і обладнання, не допускати випуск продукції з порушенням вимог технічної документації.
10.2 Здійснювати приймання локомотивів після виконання капітального ремонту з обкаткою та реостатними випробуваннями згідно з умовами укладених договорів на ремонт і діючими нормативними документами.
11 Начальникам локомотивних депо та їх заступникам з ремонту особисто за спеціальним графіком перевіряти стан технологічної дисципліни та якість ремонтних операцій, належний стан робочих місць, інструменту й обладнання згідно з нормативною документацією на приймання ТРС із технічного обслуговування та поточного ремонту. Аналогічний контроль згідно зі встановленими нормативами здійснюється на пунктах технічного обслуговування локомотивів силами інженерно-технічних працівників, командно-інструкторським складом депо і служби локомотивного господарства.
12 Начальнику служби локомотивного господарства та начальникам локомотивних депо під особисту відповідальність забезпечувати подачу локомотивів і обладнання на ремонтні заводи, укомплектованими згідно з умовами договорів, з необхідною і правильно оформленою технічною документацією. Вживати заходів щодо недопущення випадків направлення на заводи розукомплектованих локомотивів, прийняття їх з ремонту в неробочому стані, з несправностями та несвоєчасного введення їх в експлуатацію за гарантійними зобов'язаннями.
13 Заступнику начальника залізниці – начальнику служби перевезень та начальнику служби локомотивного господарства забезпечувати постановку локомотивів на технічне обслуговування і поточні ремонти у встановлені терміни, а їх відправку на капітальний ремонт на заводи – згідно з графіками укладених договорів.
14 Начальнику служби матеріально-технічного постачання здійснювати постачання запасних частин та матеріалів для ремонту ТРС рівномірно, щоквартально, відповідно до запланованих обсягів та термінів виконання робіт для недопущення підвищення встановлених нормативів ТМЦ і своєчасного випуску локомотивів із ремонту.
15 Виконання планово-попереджувальних ремонтів та технічного обслуговування ТРС здійснювати відповідно до вимог НПАОП 63.21-1.18-89 та інших нормативно-правових актів з охорони праці.
16 Наказ від 24.02.2005 № 131/Н «Про вдосконалення системи технічного обслуговування, експлуатації, поточного та капітального ремонтів тягового рухомого складу» вважати таким, що втратив чинність з 01.02.2011.
17 Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника залізниці по рухомому складу та матеріально-технічному постачанню.


Начальник залізниці О.І. Момот





НЗТ __________________ П.П. Рипюк

НЗД __________________О.М. Декарчук

НЗ – РБ _______________ С.В. Савченко

НГК __________________ М.С. Козирєв

НЮ __________________ Д.М. Романов

Т __________________ Ю.Б. Завгородній

НХ __________________ С.В. Хісний

Кор. _________________


Наказ підготувала служба локомотивного господарства
Електронна версія наказу відповідає паперовій
Розсилку здійснює служба локомотивного господарства
Розсилка: НЗТ, НЗД, НЗ-РБ, всім ДН, Т, Д, НХ, ТЧ

Кондратко
3-01-41
Додаток № 1
до наказу начальника залізниці
від ______________ № ______

Середні норми міжремонтних періодів
тягового рухомого складу

1 ЕЛЕКТРОВОЗИ
Таблиця №1
Вид та серія електровоза НОРМАТИВНІ МІЖРЕМОНТНІ ПЕРІОДИ Примітка
Технічне обслуго-вування Поточні ремонти Капітальні ремонти
ТО-3
(тис.км) ПР-1 (тис.км) ПР-2 (тис.км) ПР-3 (тис.км) КР-1 (тис.км) КР-2 (тис.км)

Магістральні, в тому числі:
- пасажирські








ЧС2 12,5 25 150 300 600 1800 Експлуатація понад нормативного терміну служби
ЧС2 14 28 175 350 700 2100 Експлуатація в межах нормативного терміну служби або після виконання КРП
ЧС7 15 30 200 400 800 2400
- вантажні.








ВЛ8 11 22 165 330 660 1980
ВЛ11м 15 30 175 350 700 2100
ВЛ11м5(6) 50 200 400 800 2400
ДЕ1 15 30 200 400 800 2400

маневрові, вивізні, гіркові
(всіх серій) — 45 діб 2 роки 4 роки 8 років 16 років


Примітки:
1 Для нових електровозів, які серійно виготовляються та експлуатуються в перший період після побудови, для раціонального використання ресурсу їх обладнання виконувати два поточних ремонти ПР-3 та встановити пробіг до першого капітального ремонту (КР-1) – 1200 тис. км.
2 Капітальний ремонт КР-2 електровозів виконувати не раніше, ніж через 12 років і не пізніше 16,5 років, у залежності від застосованого класу ізоляції кабельнопровідникової продукції. Строк продовження експлуатації електровозів більше 16,5 років при недостатньому пробігу на капітальний ремонт може бути продовжений з дозволу Головного управління Локомотивного господарства при обов’язковому виконанні комплексу робіт із визначення залишкового ресурсу ізоляційних властивостей кабельно-провідникової продукції на кожну одиницю ТРС окремо.
3 Встановити періодичність технічного обслуговування, поточних та капітальних ремонтів електровозів ЧС2, що мають понад 45 років з дати побудови, або пробіг рам візків яких перевищує 5 млн. км, у обсягах: ТО-3 – не більше 12,5 тис. км, ПР-1 – не більше 25 тис. км, ПР-2 – не більше 150 тис. км, ПР-3 – не більше 300 тис. км, ПР-3П – не більше 600 тис. км, КР-1 – не більше 600 тис. км, КР-2 – не більше 1800 тис. км. Допускається проведення цих видів ремонту зі зменшенням від встановлених міжремонтних пробігів у межах -10 %.

2 ТЕПЛОВОЗИ
2.1 ( магістральні вантажні, пасажирські, маневрові )
Таблиця №2
Вид та серія тепловоза НОРМАТИВНІ МІЖРЕМОНТНІ ПЕРІОДИ Примітка
Технічне обслуго-вування Поточні ремонти Капітальні ремонти
ТО-3
тис.км /діб. ПР-1
тис.км/міс. ПР-2
тис.км/міс ПР-3
тис.км/міс КР-1
тис.км/рік КР-2
тис.км/рік
Магістральні: вантажні та пасажирські
2ТЕ116 10/- 50/- 150/- 300/- 900/8 1800/14 Експлуатація понад нормативний термін служби
11/- 55/- 165/- 330/- 990/9 1980/15,5 В межах нормативного терміну служби або після КРП
Маневрові з електропередачею

ЧМЕЗ в/і -/36 -/8,5 - -/30 -/8,5 -/17 Експлуатація понад нормативний термін служби
ЧМЕЗ в/і -/45 -/8,5 - -/30 -/8,5 -/17 В межах нормативного терміну служби або після виконання КРП
ЧМЕ3 в/і -/58 -/11 - -/39 -/11 -/22 Після виконання глибокої комплексної модернізації новим силовим обладнанням
ТУ2, ТУ7 -/15 -/2 -/8 -/16 -/5 -/10 -
Маневрові з гідропередачею
ТГМ23,За ТГК2 -/10 -/2 -/8 -/16 -/5 -/10 -

Примітки:
1 Для маневрових тепловозів одиниця нормативного напрацювання: для ТО-3 - доба, для ПР - місяць, для КР - рік.
2 Рішення про необхідність виконання ПР-2 тепловозів приймається за рішенням комісії депо за станом ШПГ дизеля.



Начальник служби
Локомотивного господарства Ю.Б. Завгородній


Додаток № 2
до наказу начальника залізниці
від ______________№ _______

Середні по залізниці норми деповського проценту несправних локомотивів

Таблиця № 1
Тип ТРС % несправних
Електровози 6,2
Тепловози 8,0

Примітки:
Для кожного локомотивного депо процент несправного ТРС розраховується службою локомотивного господарства щоквартально на кожний місяць наступного кварталу.

Начальник служби
локомотивного господарства Ю.Б. Завгородній


























Додаток № 3
до наказу начальника залізниці
від _____________ № ________

Середні по залізниці норми простоїв на технічному обслуговуванні та поточному ремонті (з урахуванням очікування та поетапного продовження терміну служби)
ЕЛЕКТРОВОЗИ
Вид технічного обслуговування та поточного ремонту Норма простою
ТО-3 12 год.
ПР-1 24 год.
ПР-2 2 доби*
ПР-3 5 діб*
ТЕПЛОВОЗИ
Вид технічного обслуговування та поточного ремонту Норма простою
Тепловози вантажні Тепловози пасажирські * Тепловози маневрові
ТО-3 16 год. 12 год. 12 год.
ПР-1 48 год. 36 год. 24 год.
ПР-2 8 діб 5 діб 4 доби
ПР-3 10 діб 6 діб 5 діб
Примітки: * простій вказано в перерахунку на секцію локомотива.

ТРИВАЛІСТЬ
технічного обслуговування ТО-4 ТРС з розрахунку на одну колісну пару на верстаті КЖ-20
Тип ТРС Серія ТРС Норма простою
Електровози ВЛ8 1 година
ДЕ1 1,2 години
ВЛ11м, ВЛ11м5, ВЛ11м6 ЧС2, ЧС7 1,1 години
Тепловози 2ТЕ116 50 хвилин
ЧМЕ3 в/і 1 година

Примітки:
1 При ТО-4 на верстаті А-41 норма простою з розрахунку на одну колісну пару збільшується у 2 рази.

Начальник служби
локомотивного господарства Ю.Б. Завгородній
Додаток № 4
до наказу начальника залізниці
від ____________ № ________

ПОРЯДОК
виконання технічного обслуговування ТО-1, ТО-2 Локомотивів


Технічне обслуговування ТО-1, ТО-2 Локомотивів проводити у такому порядку:
1 Технічне обслуговування ТО-1 виконувати локомотивними бригадами згідно з переліком робіт, розробленим на підставі типових положень та інструкцій і затверджених начальником служби локомотивного господарства.
2 Технічне обслуговування ТО-2 поїзних, маневрових локомотивів проводиться в пунктах технічного обслуговування (ПТОЛ), оснащених оглядовими канавами, естакадами, необхідним обладнанням, пристосуванням, інструментом, забезпечених технологічним запасом деталей та матеріалів і укомплектованих висококваліфікованими слюсарями.
Технічне обслуговування ТО-2 маневрових, вивізних, господарських локомотивів на станціях, віддалених від депо і ПТОЛ, проводити силами локомотивних бригад.
Технічне обслуговування ТО-2 при закріпленій їзді виконувати слюсарями за участю закріпленої локомотивної бригади.
Керівництво ПТОЛ покладається на старшого майстра, незалежно від кількості одиниць ТРС, що обслуговується за одну добу, а керівництво комплексними бригадами – на змінних майстрів.
3 Тривалість роботи між технічними обслуговуваннями ТО-2 вантажних, пасажирських локомотивів встановлюється в межах 24-48 годин; маневрових, вивізних, підштовхуючих локомотивів та тепловозів у КМС і господарських – не більше 90 годин.
4 Тривалість технічного обслуговування ТО-2 встановити:
4.1 Для пасажирських локомотивів – 2 години.
4.2 Для вантажних тепловозів 2ТЕ116 – 1,5 години.
4.3 Для вантажних електровозів на ст. Нижньодніпровськ-Вузол – 40 хвилин, на інших ПТОЛ – 1,5 години.
4.4 Для всіх інших локомотивів – 1,5 години.
Простій в очікуванні ТО-2 у зв’язку з нерівномірністю підходу ТРС на ПТОЛ у тривалість ТО-2 не враховувати.
5 Встановити, що термін від останнього ТО-2 рахується на час початку приймання локомотива локомотивною бригадою. У тому разі, коли термін проведення ТО-2 локомотива настане під час роботи на ньому локомотивної бригади, цей час продовжується до часу завершення здачі локомотива ( до кінця поїздки). Після цього часу проводиться ТО-2 локомотива в основному (оборотному) депо, на ПТОЛ або вирішується питання пересилки його до найближчого ПТОЛ ( у тому разі, коли локомотив було здано бригадою на станції, на якій відсутній ПТОЛ).
6 Керуючись положеннями п. 1.1 «Інструкції з технічного обслуговування електровозів і тепловозів в експлуатації» ЦТ-0056, затвердженої наказом Укрзалізниці від 27.12.2002 № 670-Ц, про проведення ТО-1, ТО-2 електровозів і тепловозів експлуатаційного парку, для економії експлуатаційних витрат:
6.1 Не враховувати до обліку часу між ТО-2 час знаходження електровозів і тепловозів приписки Придніпровської залізниці у основному або оборотному локомотивних депо в очікуванні роботи, час знаходження в резерві управління залізниці та час відстою локомотива без бригади на спеціалізованих для відстою коліях станцій у тому разі, якщо цей час не перевищує три доби.
6.2 При знаходженні електровозів і тепловозів у відстої в депо, на спеціалізованих станційних коліях або в резерві понад три доби, ТО-2 виконувати перед видачею локомотива в експлуатацію.
6.3 У незалежності від часу проведення останнього ТО-2 (з урахуванням часу відстою в депо або резерві) поповнення мастила у моторно-осьових підшипниках з постійним рівнем мастила електровозів серій ДЕ1, ВЛ8, ВЛ11м в/і здійснювати не пізніше, ніж через п’ять діб від останнього ТО-2.
7 Технічне обслуговування виконувати в таких пунктах:
7.1 Електровозів:
- Нижньодніпровськ-Вузол – у парку «Е» всім вантажних електровозів приписки депо Нижньодніпровськ-Вузол, якщо час від останнього ТО-2 більше 34 годин. Електровозів, які працюють на підштовхуванні поїздів, на маневровій роботі та гірковим – 1 раз на 5 діб;
- Синельникове – 1 – всім електровозів приписки депо Нижньодніпровськ-Вузол, час роботи яких від останнього ТО-2 більше 36 годин; всіх електровозів приписки депо Мелітополь, Синельникове, час роботи яких від останнього ТО-2 становить більше 40 годин. Також усуваються недоліки, вказані локомотивними бригадами, на всіх електровозах ВЛ8, які заходять на ПТОЛ;
- П’ятихатки – електровозів депо П’ятихатки, Нижньодніпровськ-Вузол та електровозів серії ЧС, які заходять на станцію П’ятихатки;
- Кривий Ріг Головний – всіх електровозів приписки депо Кривий Ріг Головний, П’ятихатки, Нікополь, Дніпропетровськ, Нижньодніпровськ-Вузол;
- Нікополь – всіх електровозів приписки депо Нікополь, Кривий Ріг Головний, П’ятихатки, Нижньодніпровськ-Вузол;
- Запоріжжя – 1 – електровозів ВЛ8 приписки депо Мелітополь та електровозів серії ЧС, які заходять на станцію Запоріжжя;
- Мелітополь – всіх вантажних електровозів приписки депо Мелітополь, Сімферополь, Нижньодніпровськ-Вузол та електровозів серії ЧС, які видаються з депо під пасажирські поїзди на Сімферополь, якщо час від останнього ТО-2 більше 36 годин, а на інші напрямки – більше 24 годин. Також усуваються недоліки, вказані локомотивними бригадами, на всіх електровозах;
- Сімферополь – всіх електровозів серії ЧС, які заходять на станції Сімферополь, Севастополь, також всіх електровозів ВЛ8, якщо час від останнього ТО-2 більше 36 годин;
- Джанкой – всіх вантажних електровозів, які заходять на станцію Джанкой, якщо час від останнього ТО-2 більше 36 годин, та всіх електровозів серії ЧС;
- Інкерман – 2 – всіх вантажних електровозів, які заходять на станцію Інкерман-2 та Севастополь, якщо час від останнього ТО-2 більше 24 годин.
7.2 Тепловозів:
- приписного парку на ПТОЛ основних депо, а працюючим у КМС та на господарських роботах із виїздом за межі пліч обслуговування – за місцем дислокації.
8 Після виконання технічного обслуговування ТО-2 у журналі технічного стану локомотивів ТУ-152 ставиться чіткий штамп із зазначенням дати, часу та підписом керівника зміни ПТОЛ. Керівник зміни ПТОЛ та машиніст локомотива роблять записи в журнал ТУ-152 про поповнення мастила у моторно-осьові підшипники електровозів ДЕ1, ВЛ8, ВЛ11м в/і, про час виїзду з депо або про час видачі локомотива з резерву (з відстою на спеціалізованих для відстою коліях станції).
9 При виконанні ТО-2 локомотивними бригадами запис у ТУ-152 робить машиніст.


Начальник служби
локомотивного господарства Ю.Б. Завгородній


З Дніпропетровська № Н/114 А 7.04.2011

Виконання вимог наказу від 30.06.2010 № 93-ЦЗ «Про затвердження положення про планово-попереджувальну систему ремонту і технічного обслуговування тягового рухомого складу» пункт 3 додатку № 4 наказу від 27.01.2011 № 51/Н викласти в такій редакції «тривалість роботи між технічними обслуговуваннями ТО-2 вантажних, пасажирських локомотивів встановлюється в межах 24-48 годин; маневрових, вивізних, підштовхуючих локомотивів та тепловозів у КМС і господарських – не більше 90 годин.

Н Момот
__________________
Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
=УЗ ЦШ= ЦВ-ЦШ-0053 - Інструкція з розміщення, встановлення та експлуатації засобів автоматичного контролю технічного стану рухомого складу під час руху поїзда Admin Документы Укрзалізниці 8 12.12.2019 09:16
=УЗ ЦТ= ЦТ-0058 - Інструкція з технічного обслуговування, ремонту та випробування гальмового устаткування локомотивів і моторвагонного рухомого складу Admin Документы Укрзалізниці 0 21.01.2013 16:47
=УЗ ЦТ= ЦТ-0042 - Правила технічного обслуговування і поточних ремонтів тепловозів серії ЧМЕ3, ЧМЕ3Т, ЧМЕ3Е Admin Документы Укрзалізниці 0 19.12.2012 20:22
=УЗ ЦТ= ЦТ-0039 - Правила технічного обслуговування та поточного ремонту електровозів ЧС2, ЧС4, ЧС7, ЧС8 Admin Документы Укрзалізниці 0 19.12.2012 20:21
=УЗ ЦТ= ЦТ-0038 - Правила технічного обслуговування та поточного ремонту електровозів змінного струму ВЛ60к ВЛ60п, ВЛ80к, ВЛ80с, ВЛ80т, ВЛ82м Admin Документы Укрзалізниці 0 19.12.2012 20:19

Ответ

Возможно вас заинтересует информация по следующим меткам (темам):
тепловоз


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 10:54.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4