СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Закладки ДневникиПоддержка Сообщество Комментарии к фото Сообщения за день
Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 17.12.2012, 22:50   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 29,004
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5856 раз(а)
Фотоальбомы: 2567
Записей в дневнике: 655
Загрузки: 674
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: ЦД-0044 - Інструкція з підготовки господарства перевезень залізниць України до роботи в осінньо-зимовий період, затверджена наказом Укрзалізниці від 21.10.2002 № 532-Ц


ЦД-0044 - Інструкція з підготовки господарства перевезень залізниць України до роботи в осінньо-зимовий період, затверджена наказом Укрзалізниці від 21.10.2002 № 532-Ц

Скачать

Цитата:
Про затвердження та уведення
в дію Інструкції з підготовки
господарства перевезень до роботи
в осінньо-зимовий період

З метою встановлення єдиного порядку організації щорічних робіт щодо формування і виконання комплексу обґрунтованих заходів для забезпечення безперебійної і безаварійної роботи структурних підрозділів господарства перевезень в осінньо-зимовий період

Н А КА З У Ю :

1. Затвердити та увести в дію з 01 грудня 2002 року “Інструкцію з підготовки господарства перевезень залізниць України до роботи в осінньо-зимовий період “(далі Інструкція), що додається.
2. Головному управлінню перевезень (Рустамов Ш.Д.) визначити загальний тираж та передати Управлінню справами текст Інструкції для тиражування.
3. Управлінню справами (Грущак І.М.) до 01 грудня 2002 року забезпечити тиражування Інструкції та розсилання її на залізниці.
4. Начальникам залізниць України до 01 січня 2003 року організувати вивчення Інструкції з причетними працівниками та забезпечити безумовне виконання її вимог.
5. З уведенням в дію “Інструкції з підготовки господарства перевезень залізниць України до роботи в осінньо-зимовий період” вважати такою, що не діє на залізницях України “Инструкция по подготовке к работе в зимних условиях хозяйства движения, пассажирского и грузового - ЦД/4058”, затв. 09.03.1981 р.
6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Генерального директора Укрзалізниці Мостового М.В.

Міністр транспорту України –
Генеральний директор Укрзалізниці Г.М. Кірпа


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


1 Інструкція з підготовки господарства перевезень залізниць України до роботи в осінньо - зимовий період (далі Інструкція) розроблена відповідно до вимог Методичних вказівок Міністерства транспорту України “Підготовка підприємств транспортно-дорожнього комплексу України до роботи в осінньо-зимовий період” 2001 рік, інших нормативних документів з обслуговування споруд, пристроїв і службово-технічних будівель та нормативних актів Міністерства транспорту України та Укрзалізниці з питань роботи залізничного транспорту в осінньо - зимовий період.
2 Інструкція встановлює єдиний порядок організації щорічних робіт щодо формування і виконання комплексу обґрунтованих заходів для забезпечення безперебійної і безаварійної роботи залізничних станцій та інших підрозділів господарства перевезень в осінньо-зимовий період (далі ОЗП) та порядок і контроль їх виконання.
3 Підготовка господарства перевезень до роботи в ОЗП проводиться щорічно з травня по листопад включно. Перевірка стану підготовки станцій та інших підрозділів господарства перевезень до роботи в ОЗП проводиться щорічно з червня по жовтень включно.
4 Система організації робіт передбачає:
- аналіз роботи господарства перевезень за попередній ОЗП, підведення підсумків цієї роботи і формування завдань на наступний період;
- розробку і реалізацію заходів щодо підготовки роботи в наступний період;
- контроль і перевірку стану готовності до роботи в ОЗП;
- звітність станцій та інших підрозділів господарства перевезень про хід підготовки до роботи в ОЗП.
5 З урахуванням місцевих умов, пов’язаних з підготовкою господарства перевезень до роботи в ОЗП, у службах, відділах перевезень, станціях на основі зазначених у цій Інструкції заходів розробляються додаткові конкретні заходи з підготовки господарства перевезень до роботи в ОЗП.
6 Відповідальність за підготовку споруд, пристроїв і службово-технічних будівель до роботи в ОЗП покладається на керівників підприємств, на балансі яких знаходяться споруди, пристрої і службово-технічні будівлі та працівників, які їх безпосередньо обслуговують.
7 Вимоги цієї Інструкції є обов’язковими для виконання працівниками господарства перевезень та іншими працівниками залізничного транспорту з підготовки залізничних станцій до роботи в ОЗП.

1 ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНІЧНІ ЗАХОДИ З ВИКОНАННЯ ПЛАНУ ПЕРЕВЕЗЕНЬ

1.1 З урахуванням можливих залізничних напрямків, дільниць і станцій, які піддаються сніжним заметам, у Головному управлінні перевезень і на залізницях за вказівкою начальника Головного управління перевезень та начальника служби перевезень розроблюються варіанти плану формування поїздів, які повинні вводитись при виникненні труднощів з пропуском вагонопотоків. У таких випадках поїзди направляються в об’їзд занесених снігом дільниць, а сортувальна робота переноситься на станції, які менш піддані сніжним заметам. Для надання допомоги вирішальним станціям визначаються допоміжні, які мають необхідні технічні пристрої, засоби і спроможні взяти на себе частину роботи з розформування і формування поїздів.
1.2 На кожній залізниці за вказівкою першого заступника начальника залізниці створюється резерв локомотивів і локомотивних бригад, які можуть в короткі терміни передислокуватись і включитися в роботу на дільницях, які мають труднощі з пропуском вагонопотоків. До резерву локомотивних бригад включаються найбільш досвідчені машиністи та їх помічники.
1.3 На підставі рішення Головного управління перевезень у районах масового навантаження відставляється в запас рухомий склад для подальшого його використання у випадку порушення режиму підводу порожніх вагонів.
1.4 З метою сталого виконання графіка руху поїздів провадиться його корегування з урахуванням відміни літніх пасажирських поїздів, приміських поїздів сезонного призначення та відміни обмеження швидкостей руху після виконання ремонтних і будівельних робіт на коліях і спорудах.
1.5 На залізницях, у відділах перевезень, на станціях, які мають значний обсяг роботи, з урахуванням відволікання частини маневрових локомотивів на боротьбу з ожеледицею, роботу зі снігоприбиральними і снігоочисними машинами, переглядається порядок розставлення маневрових локомотивів на станціях і районах, корегується графік їх роботи. У необхідних випадках проводиться поповнення і заміна парку маневрових локомотивів, закріплення локомотивів за снігоприбиральними і снігоочисними машинами.

2 ПОКРАЩАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ РОБОТИ, ПІДГОТОВКА ГОСПОДАРСТВА СТАНЦІЙ ДО РОБОТИ В ЗИМУ

2.1 По закінченню зими у Головному управлінні перевезень, усіх службах, відділах перевезень і станціях проводиться аналіз роботи за минулий зимовий період, розглядаються показники використання рухомого складу, виконання графіка руху поїздів, стан безпеки руху і виробничого травматизму, а також інші критерії роботи в ОЗП.
Дані аналізу опрацьовуються та затверджуються службами перевезень залізниць і надаються у Головне управління перевезень до 10 травня.
Головне управління перевезень:
2.1.1 Аналізує звіти і за результатами роботи за попередній зимовий період надає на адресу керівників структурних підрозділів господарства перевезень рекомендації щодо забезпечення стійкої роботи господарства перевезень в наступну зиму.
2.1.2 Проводить в службах, відділах перевезень, станціях методичну роботу і єдину технічну політику з розробки збалансованих заходів щодо забезпечення безперебійної роботи господарства перевезень в ОЗП.
2.2 Для організації робіт з підготовки господарства станції до роботи в ОЗП щорічно у травні наказом начальника станції призначається комісія під його керівництвом у складі: заступників начальника станції, головного інженера, провідних фахівців, голови профспілки. До складу комісії також можуть залучатися фахівці медичних установ, санепідемстанцій та інш.
2.3 До 1 червня в усіх службах, відділах перевезень, на станціях розроблюються плани підготовки господарства перевезень до роботи в ОЗП, які затверджуються:
- в службах перевезень - головним інженером залізниці;
- у відділах перевезень – начальником дирекції залізничних перевезень;
- на станціях позакласних і 1 класу – начальником станції;
- на станціях 2, 3, 4, 5 класу – начальником відділу перевезень дирекції залізничних перевезень.
2.4 Плани підготовки повинні передбачати комплекс робіт з організаційно-технологічних і технічних заходів щодо підвищення сталої роботи станцій, виконання встановлених розмірів руху та встановлених норм використання рухомого складу.
2.5 До 15 червня служби перевезень та найважливіші сортувальні станції надають свої плани в Головне управління перевезень, яке на основі розгорнутого плану заходів (Додаток А) і вимог цієї Інструкції разом з фахівцями служб перевезень розробляє необхідні для підготовки господарства перевезень заходи до роботи взимку і щомісячно, починаючи з липня, контролює їх виконання.
2.6 На станціях для визначення черговості очищення колій, міжколійя, стрілочних переводів від снігу, встановлення графіка роботи снігоочисних і снігоприбиральних машин у серпні начальником дистанції колії за участю начальника станції розробляються оперативні плани снігоборотьби ( боротьби з ожеледицею), які у вересні мають бути узгодженими з начальником відділу перевезень дирекцій залізничних перевезень, начальником служби локомотивного господарства та колії і до 1 жовтня затверджені начальником дирекції залізничних перевезень.
Оперативний план снігоборотьби (боротьби з ожеледицею) включає:
карту-схему огороджування ділянок колії, що заносяться снігом, зазнають ожеледиці;
- план розміщення та організації роботи снігоочисної техніки;
- план залучення додаткової робочої сили і транспортних засобів до прибирання снігу в періоди снігопадів і хуртовин, ожеледиці та ліквідації їх наслідків; порядок використання бригад першої, другої та третьої черг;
- порядок організації робіт з очищення колій на перегонах, станціях і вузлах, погоджений з графіком руху поїздів та маневровою роботою в єдину технологію роботи станцій;
- порядок використання засобів пневматичного обдування та електричного обігрівання стрілок.
2.6 На протязі вересня вся снігоприбиральна техніка закріплюється за вирішальними станціями і вузлами з урахуванням першочерговості виділення найбільш надійних машин.
У першій половині вересня дистанцією колії і станцією проводиться підготовка колій і тупиків, зазначених у технічно-розпорядчому акті станцій (ТРА), для розміщення снігоприбиральних та снігоочисних машин.
На протязі вересня перевіряються колії і місця для вивантаження снігу, при необхідності проводиться ремонт цих колій, очищення від сміття, будівництво спеціальних колій.
2.7 На всіх найважливіших вузлах і станціях розробляється технологія прибирання снігу і графіки роботи снігоприбиральних та снігоочисних машин і механізмів з зазначенням черговості очищення від снігу і льоду станцій вузла, станційних колій і внутрішньо-вузлових з’єднань. На весь зимовий період виділяються працівники станцій і дистанцій колій, відповідальні за організацію роботи снігоприбиральної та снігоочисної техніки і прибирання снігу у кожному районі станції.
2.8 Керівництвом служб і відділів перевезень затверджується перелік станцій, з яких, при настанні снігопадів, через сильні замети, повинні бути виведені усі тимчасово залишені без локомотивів поїзди і вагони.
Наказом по залізниці за сортувальними станціями на весь ОЗП закріплюються працівники апарату управління залізниць, дирекцій залізничних перевезень, станцій та інших підприємств залізничного транспорту для очистки територій станцій і надання допомоги.
2.9 У вузлах та на найважливіших сортувальних станціях створюються штаби з снігоборотьби у складі: начальник станції (голова), начальник дистанції колії (заступник голови), начальників локомотивного і вагонного депо, дистанцій сигналізації та зв’язку, електропостачання, механізованої дистанції вантажно-розвантажувальних робіт.
На створені штаби покладається відповідальність за своєчасне очищення територій станцій, роботу снігоочисних та снігоприбиральних машин.
2.10 На всіх найважливіших сортувальних станціях наказом по залізниці формуються спеціальні бригади 1, 2, 3 черг по боротьбі зі сніговими заметами. Бригади першої черги, які викликаються терміново з настанням хуртовин, формуються із працівників дистанцій колії і колійних машинних станцій; бригади 2 черги формуються із працівників інших господарчих одиниць вузла або станції і залучаються до роботи згідно з оперативними планами снігоборотьби; бригади 3 черги, які викликаються згідно оперативного плану снігоборотьби, формуються із працівників місцевих організацій і особового складу військових частин, розташованих поблизу станцій.
2.11 Наказом по залізниці на всіх станціях формуються постійно-діючі бригади для очищення колій і міжколійя від деталей верхньої будови колії і рухомого складу, залишків вантажів, сміття. Керівниками бригад призначаються працівники господарства перевезень і колії. Для роботи таких бригад виділяються грейферні крани, маневрові локомотиви, дрезини, платформи та інший рухомий склад.
2.12 На станціях створюється незнижувальний запас (в кількості не менше місячних витрат) гальмових башмаків, вилок для розчеплення автозчепки і встановлення гальмових башмаків на рейки, створюється запас інвентарю для прибирання снігу і льоду, а також піску для посипання під час ожеледиці території станції, місць роботи гіркових складачів поїздів, регулювальників швидкості руху вагонів, маршрутів проходу на робочі місця.
2.13 Працівники станцій, дистанцій колії, сигналізації і зв’язку, пунктів технічного обслуговування вагонів приводять всі пристрої в стан, який гарантує безперешкодний пропуск снігоприбиральної та снігоочисної техніки, безпечну роботу складацьких бригад, регулювальників швидкості руху вагонів, працівників пунктів комерційного огляду вагонів.
2.14 У місцях роботи складацьких бригад і регулювальників швидкості руху вагонів встановлюються ящики з піском. На станції створюється необхідний запас графітного мастила (або іншої суміші), яка забезпечує пом’якшення гальмування вагонів. Провадиться ремонт, при необхідності установка нових стелажів, металевих тумб для укладання гальмових башмаків, настилів на насувній частині гірки для безпечної роботи складацьких бригад.
На кожному посту централізації, у службових приміщеннях сигналістів, чергових стрілочного поста проводиться перевірка наявності і справності сигнального приладдя, інструменту і інвентарю. При необхідності проводиться їх ремонт і поповнення до встановлених норм.
Приводяться у порядок площі і приміщення, які виділені для зберігання палива. Створюється необхідний запас палива в кількості не менше місячного.
2.15 Проводиться ремонт службово-технічних і побутових приміщень. Особлива увага повинна приділятися опалювальним системам, застекленню вікон, утепленню дверей і тощо.
2.16 На станціях відповідно до затверджених на залізницях планів проводяться ремонтно-колійні і будівельні роботи, капітальний та поточний ремонти колій, заміна рейок, стрілочних переводів, перевідних брусів, виправлення профілю гірок, витяжних, підгірочних колій.
2.17 Керівниками станцій здійснюється перевірка стану службових маршрутів проходу працівників станції на робочі місця, наявність настилів на рівні головок рейок, покажчиків “Службовий прохід”, “Негабаритне місце”.
2.18 У липні-вересні начальники станцій організовують проведення інструктивних занять з працівниками станції, що пов’язані з рухом поїздів, з навчання їх специфіці роботи в зимових умовах з прийняттям заліків.
2.19 Перелік питань, що контролюється, для господарства перевезень залізниць України може доповнюватися керівництвом Головного управління перевезень, а на залізницях – начальником служби перевезень.
3. КАПІТАЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО, ПІДВИЩЕННЯ ПРОПУСКНОЇ І ПЕРЕРОБНОЇ СПРОМОЖНОСТІ ДІЛЬНИЦЬ І СТАНЦІЙ


3.1 На підставі програм модернізації технічного оснащення залізниць, розвитку і реконструкції станцій, проводиться обладнання станцій пристроями електричної централізації стрілок і сигналів.
3.2 З метою забезпечення безперешкодного приймання поїздів проводяться роботи з впровадження пристроїв електрообігріву, механічного очищення стрілочних переводів, підсилення освітлення і інші заходи.
3.3 У структурних підрозділах господарства перевезень забезпечується своєчасне введення в експлуатацію нових об’єктів, які підвищують пропускну і переробну спроможність дільниць і станцій.

4 КАДРИ. ОХОРОНА ПРАЦІ

4.1 В усіх структурних підрозділах господарства перевезень проводиться укомплектування штату провідних професій, і в першу чергу, чергових по станції, складачів поїздів і їх помічників, регулювальників швидкості руху вагонів, чергових стрілочних постів.
4.2 На станціях складаються списки і проводиться навчання “першозимників” безпечним прийомам праці у ОЗП, закріплення за ними наставників із числа досвідчених працівників.
Працівники станцій, згідно з діючими нормами, забезпечуються спецодягом та спецвзуттям.
З усіма працівниками, що залучаються до роботи, проводиться додатковий інструктаж про порядок виконання робіт з очищення централізованих стрілочних переводів.
4.3.На станціях та у відділах перевезень розроблюється тематика проведення технічного навчання з безпечних прийомів праці в ОЗП для працівників станцій та відділів перевезень, пов’язаних з рухом поїздів.
Тематика навчання затверджується:
- на станціях позакласних та першого класу – начальником станції;
- на станціях 2, 3, 4, 5 класів – начальником відділу перевезень дирекцій залізничних перевезень;
- у відділах перевезень дирекцій залізничних перевезень – начальником дирекції залізничних перевезень.
4.4 На станціях виділяються і обладнуються приміщення для обігрівання і прийняття їжі працівників, які працюють на снігоборотьбі.

5 ПЕРЕВІРКА ТА КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ЗАХОДІВ З ПІДГОТОВКИ ГОСПОДАРСТВА ПЕРЕВЕЗЕНЬ ДО РОБОТИ В ЗИМУ

5.1 Перевірка та контроль за виконанням заходів з підготовки господарства перевезень до роботи в ОЗП здійснюється з липня по жовтень:
5.1.1 Керівниками, помічником начальника Головного управління перевезень з безпеки руху і фахівцями Головного управління перевезень під час кожного виїзду на станції у відрядження та під час проведення цільових перевірок.
5.1.2 Заступниками начальників залізниць (НЗД), начальниками служб перевезень (Д), керівниками, фахівцями і ревізорським апаратом служб перевезень за графіком, затвердженим начальником служби, з перевіркою всіх станцій. При складанні графіка передбачається особиста участь начальників служб і начальників станцій.
5.1.3 Начальником відділу перевезень (ДНН), керівниками, фахівцями і ревізорським апаратом відділів перевезень –щомісячно.
5.1.4 Комісією під головуванням начальників дирекцій залізничних перевезень або їх заступників з перевіркою стану:
- рейкових кіл, стикових з’єднувачів, ізольованих стиків, ізоляції стрілочних серег і з’єднувальних смуг;
- компресорних установок, які забезпечують повітрям уповільнювачі, пневматичне обдування стрілочних переводів;
- пристроїв електрообігріву, для пневматичного обдування стрілочних переводів, пневмомереж;
- пристроїв і обладнання механізованих і автоматизованих сортувальних гірок;
- засобів станційного телефонного, телетайпного радіозв’язку, носимих радіостанцій, організації зарядки акумуляторних батарей для радіостанцій, їх ремонту;
- освітлювальної апаратури на станціях, забезпечення освітлення території станції і, в першу чергу, основних маневрових районів: сортувальних гірок, маневрових витяжок і парків формування составів, пунктів навантаження, вивантаження і сортування вантажів. У необхідних випадках установлення додаткових точок освітлення;
- джерел живлення електроенергією з урахуванням забезпечення безперебійного електропостачання пристроїв СЦБ.
5.1.5 Начальником станції щотижнево з перевіркою усіх підрозділів господарства перевезень.
5.2 При перевірках, в першу чергу, звертається увага на ремонт та утримання споруд і пристроїв станційного господарства, на підготовку службово-технічних приміщень, на наявність запасу гальмових башмаків, піску, палива, забезпеченість працівників станцій спецодягом, спецвзуттям, укомплектування та підготовку кадрів, особливо працівників, які вперше будуть працювати в ОЗП.
5.3 У липні – жовтні начальники служб, відділів перевезень, начальники станцій беруть участь в осінньому огляді споруд і пристроїв, який проводиться начальниками залізниць і начальниками дирекцій залізничних перевезень.
Виявлені недоліки і несправності в процесі перевірок і осіннього огляду, повинні негайно усуватися. Результати огляду розглядаються у керівництва залізниці або дирекції залізничних перевезень.
5.4 За результатами кінцевої перевірки готовності господарства перевезень і кадрів до роботи в осінньо-зимовий період начальник служби перевезень до 5 листопада надає у Головне управління перевезень та керівництву залізниці доповідь про ступінь готовності господарства до роботи в ОЗП ( Додаток В) з необхідними поясненнями.
На підставі висновку комісії керівництвом служби перевезень до 1 листопада поточного року видається кожній станції згідно Додатку Г “Свідоцтво про готовність до роботи в осінньо-зимовий період” з оцінкою якості виконаних робіт.
__________________
Телеграм-канал ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНИК

Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
=УЗ ЦД= ЦД-0041 - Порядок обліку, маркування, видачі, зберігання та вилучення з експлуатації гальмових башмаків на залізницях України, затверджений наказом Укрзалізниці від 30.04.2002 № 228-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:45
=УЗ ЦД= ЦД-0040 - Інструкція зі складання графіка руху поїздів на залізницях України, затверджена наказом Укрзалізниці від 05.04.2002 № 170-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:44
Зміни та доповнення до Інструкції з технічного обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування (СЦБ)ЦШ-0060, затвердженої наказом Укрзалізниці від 07.10.09 № 090-ЦЗ Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:27
=УЗ ЦЭ= ЦЕ-0032 - Інструкція енергодиспетчеру Залізниць України Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:12
Збірник нормативних документів з безпеки руху, що регламентують роботу господарства перевезень Admin Обслуживание пассажиров, логистика 0 19.01.2012 21:53

Ответ

Возможно вас заинтересует информация по следующим меткам (темам):
, ,


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 00:44.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4