СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 08.12.2014, 18:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Понад 115 мільйонів гривень збитків зазнала залізнична галузь з початку року через незаконні втручання сторонніх осіб


Понад 115 мільйонів гривень збитків зазнала залізнична галузь з початку року через незаконні втручання сторонніх осіб


За перший тиждень грудня 2014 року в Укрзалізниці зафіксовано 14 випадків незаконних втручань у діяльність залізничного транспорту, а загалом з початку року – понад 800. Такі втручання в роботу залізничного транспорту, як крадіжки чи пошкодження рухомого складу та інфраструктури, накладення сторонніх предметів на колію, встановлення вибухових пристроїв, не лише наносять значних матеріальних збитків галузі, а й створюють загрозу безпеці руху поїздів.

Найбільше потерпає галузь від крадіжок чи пошкодження елементів рухомого складу та інфраструктури. Загалом з початку року сталося 399 таких випадків, а за перший тиждень грудня – 9 випадків. Так, 6 грудня на станції Новополтавка Одеської залізниці під час огляду колії було виявлено крадіжку електроприводу на стрілочному переводі. У результаті цього більш як на пів годину було затримано два вантажних поїзда. Цього ж дня на станції Кривий Ріг – Сортувальна працівниками Придніпровської залізниці було виявлено викрадення трансформаторів, через що вантажний поїзд було затримано більш як 30 хвилин.

Крім цього, залізничники постійно впродовж року фіксують повідомлення про встановлення вибухових пристроїв у вокзалах та на інших об’єктах інфраструктури, що також перешкоджає нормальній роботі залізничного транспорту та створює незручності для пасажирів. З  початку року зафіксовано 141 такий  випадок, а за минулий тиждень – 2. Так, 3 грудня після обстеження приміщення вокзалу та прилеглих територій працівниками піротехнічного відділу ДСНС не підтвердилася інформація невідомої особи про замінування будівлі пасажирського вокзалу станції Черкаси, а 2 грудня – про встановлення вибухівки на Центральному та Південному  вокзалах станції Київ-Пасажирський Південно-Західної залізниці.

З початку 2014 року також виявлено 100 випадків насильства до персоналу залізничного транспорту чи учасників залізничного руху, 2 таких випадки зафіксовано і за минулий тиждень. Так, 1 грудня на 1509 км перегону Щирець –Миколаїв-Дністровський Львівської залізниці на переїзді сторонні особи здійснили напад на чергового по переїзду.

Серед інших непоодиноких випадків незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту – повідомлення про встановлення вибухових пристроїв у рухомому складі залізничного транспорту (25 випадків з початку цього року), виявлення вибухових пристроїв у рухомому складі чи на об’єктах інфраструктури (62 випадки), накладення сторонніх предметів на колію, що призвело до наїзду на них рухомого складу залізничного транспорту чи перерви в русі поїздів понад 30 хв. (38 випадків), перекриття руху поїздів сторонніми особами (37 випадків), розкрадання вантажів із вагонів, що призвело до перерви в русі поїздів понад 30 хв., пошкодження рухомого складу залізничного транспорту чи відчеплення рухомого складу від поїздів на шляху прямування (7 випадків).

Загалом упродовж 11 місяців 2014 року на залізницях України зафіксовано 800 випадків незаконних втручань у роботу залізниць проти 245 за аналогічний період минулого року. При цьому, за оперативними даними, залізничній галузі нанесено збитків на загальну суму 115,8 млн грн. У зв’язку з проведенням бойових дій кількість випадків незаконних втручань та розмір збитків на Донецькій залізниці уточнюються.

Укрзалізниця нагадує про адміністративну та кримінальну відповідальність за незаконні втручання у роботу залізничного транспорту та застерігає від таких протиправних дій. До слова, з початку року працівниками воєнізованої охорони спільно із співробітниками транспортної міліції під час проведення оперативно-профілактичних заходів затримано 238 осіб, які скоїли незаконні втручання.

 

Довідково:

Відповідно до статті 109 Кодексу України про адміністративні правопорушення пошкодження залізничної колії, захисних лісонасаджень, снігозахисних загороджень та інших колійних об'єктів, споруд і пристроїв сигналізації та зв'язку тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб від двадцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підкладання на залізничні колії предметів, які можуть спричинити порушення руху поїздів тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 110 Кодексу України про адміністративні порушення передбачає за пошкодження внутрішнього обладнання пасажирських вагонів, стекол локомотивів і вагонів накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також передбачена кримінальна відповідальність за пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів. Згідно зі  статтею 277 Кримінального кодексу України умисне  руйнування  або  пошкодження  шляхів сполучення, рухомого складу, засобів зв'язку чи сигналізації,  а  також інші  дії, спрямовані  на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо це спричинило чи могло спричинити аварію поїзда або  порушило нормальну  роботу  транспорту, або створило небезпеку для життя людей чи настання інших тяжких наслідків, караються штрафом від  п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони спричинили потерпілому середньої тяжкості чи  тяжкі тілесні ушкодження або завдали великої  матеріальної шкоди, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. Діяння, які спричинили загибель людей, караються позбавленням волі на строк від семи до  п'ятнадцяти років.







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] Незаконні втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту у 2013 році завдали понад 750 тис. грн. збитків Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 14.01.2014 17:04
[Новости УЗ] Залізнична галузь у 2013 році вже зекономила енергоресурсів на 60 мільйонів гривень Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 31.10.2013 11:04
[Новости УЗ] З початку 2013 року через мережу Інтернет уже реалізовано понад 3,1 млн залізничних квитків Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 03.09.2013 13:04
[Новости УЗ] З початку 2013 року через мережу Інтернет уже реалізовано понад 2,8 млн залізничних квитків Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 12.08.2013 18:04
[Новости УЗ] З початку року залізничники відремонтували понад 975 км колії Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 04.07.2013 14:44

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 16:17.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4