СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть

СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть (http://scbist.com/)
-   Новости на сети дорог (http://scbist.com/novosti-na-seti-dorog/)
-   -   [Новости УЗ] Укрзалізниця створила комісію з профілактики правопорушень та корупції (http://scbist.com/novosti-na-seti-dorog/37449-ukrzal-znicya-stvorila-kom-s-yu-z-prof-laktiki-pravoporushen-ta-korupc.html)

Укрзалізниця 22.09.2014 16:04

Укрзалізниця створила комісію з профілактики правопорушень та корупції
 
Укрзалізниця створила комісію з профілактики правопорушень та корупції


Керівництво Укрзалізниці посилює заходи щодо запобігання корупційним проявам та порушенням законодавства у всіх напрямках діяльності галузі. Зокрема, сімнадцятого вересня, згідно з наказом № 593-Ц/од, на державному підприємстві почала діяти Комісія з питань профілактики правопорушень та запобігання корупції на залізничному транспорті. Мета новоствореної структури – організація роботи зі зміцнення законності і правопорядку на залізничному транспорті, дотримання вимог антикорупційного законодавства.

Після призначення на посаду генеральний директор Укрзалізниці Борис Остапюк заявив, що його головною метою є зробити галузь максимально відкритою із прозорими механізмами. «Моя ціль – створити ефективну галузь, що діятиме і розвиватиметься за європейськими законами, – наголосив Борис Остапюк. – Задля цього ми ліквідовуємо корупційні схеми, що наповнюють чиїсь кишені в обхід державного бюджету, незважаючи на те, що буде багато незадоволених такими кроками».

Раніше, в інтерв’ю журналістам, виконуючий обов’язки генерального директора Укрзалізниці Максим Бланк також говорив, що для менеджерів, які управляють державним майном, в подібних перевірках та контролю громадськості, немає нічого неприємного і образливого. «Кожен керівник, найнятий на роботу державою, повинен звикнути, що будь-коли до нього можуть зайти і перевірити. На мій погляд, це правильна європейська практика, якої слід дотримуватися», – висловив свою позицію Максим Бланк.

Комісія з питань профілактики правопорушень та запобігання корупції контролюватиме дотримання вимог чинного законодавства та координуватиме взаємодію з органами державної влади, правоохоронними та контролюючими органами. Серед іншого вона надаватиме методичну, організаційну та правову допомогу з питань організації роботи з профілактики правопорушень та запобігання корупції. Передбачається також висвітлення діяльності з питань профілактики правопорушень та запобігання корупції на залізничному транспорті в засобах масової інформації.

Робота  комісії сприятиме  виявленню, вивченню і усуненню причин, що сприяють злочинним проявам, викликають соціальну напругу в трудових колективах.

Комісія також має право порушувати питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, які належним чином не забезпечують організацію виконання роботи з питань профілактики правопорушень та запобігання корупції.

 


http://pixel.quantserve.com/pixel/p-89EKCgBk8MZdE.gif




Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог


Часовой пояс GMT +3, время: 20:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot