СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 26.12.2013, 17:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Укрзалізниця запобігає утворенню ожеледі на контактній мережі


Укрзалізниця запобігає утворенню ожеледі на контактній мережі


У 2013 році на ділянках курсування швидкісних електропоїздів Інтерсіті+ Львів – Київ – Полтава – Лозова – Донецьк, Полтава – Харків, Київ – Миронівка – Дніпропетровськ – Запоріжжя залізничники здійснили низку заходів для покращення взаємодії струмоприймачів цих поїздів із контактною мережею. Про це в інтерв’ю журналістам повідомив начальник головного управління електрифікації та електропостачання Віталій Максимчук.

«Минулого року ми мали низку неприємностей, коли швидкісні поїзди затримувалися з причини осідання ожеледі на контактних проводах. У цьому році ми повністю на всій ділянці перевірили на постійному струмі схеми профілактичного підігріву контактної мережі. Розробили інструкції регулювання контактної мережі на час проходження поїздів Інтерсіті+», –зазначив Віталій Максимчук.

За словами фахівця, для захисту і боротьби з утворенням ожеледі на контактній мережі застосовуються такі заходи, як плавка ожеледі на проводах контактної мережі електричним методом, а також механічне очищення проводів від ожеледі. 

«На ділянках змінного струму повністю випробувані всі засоби механічного очищення контактної мережі від ожеледі. Такі пристрої встановлені як на автомотрисах, якими укомплектовані наші райони контактної мережі, так і на електровозах», – зазначив Віталій Максимчук.

Він також додав, що у господарстві електропостачання сезонне регулювання та перевірка контактної мережі проводиться постійно. «Ми об’їжджаємо швидкісні ділянки лабораторіями регулярно, виявляємо місця невідповідності вимогам наших інструкцій, і така робота триває безперервно», – наголосив керівник управління.

У наступному році Укрзалізниця продовжить впроваджувати технічні рішення щодо покращення взаємодії струмоприймачів електропоїздів категорії Інтерсіті + з контактною мережею на діючих ділянках прискореного руху.

Відекоментар начальника головного управління електрифікації та електропостачання Віталія Максимчука можна переглянути за посиланням:

http://www.youtube.com/watch?v=f-JkntPuvkg

http://www.youtube.com/watch?v=NI52Hsf1KWU

Довідково:

За інформацією головного управління електрифікації та електропостачання, з метою підготовки до роботи в зимовий період 2013-2014 років у господарстві електропостачання на залізницях України підготовлено і перевірено в дії 202 схеми профілактичного підігріву проводів та 386 схем плавки ожеледі. Схеми профілактичного підігріву контактних проводів або плавки ожеледі на діючих ділянках розробляють дистанції електропостачання або проектні інститути (на нових ділянках), вони перевіряються в роботі у вересні за заздалегідь затвердженим графіком.

До роботи взимку господарством електропостачання Укрзалізниці підготовлено 218 установок механічного очищення ожеледі на контактних проводах, підготовлений відповідний персонал. Установки механічного очищення ожеледі найбільш ефективні при механічному видаленні ожеледі з контактного проводу.

У локомотивних депо для механічного очищення ожеледі передбачені вібропантографи або пневмобарабани, якими обладнують електровози або за спеціальною конструкцією – тепловози. Загалом для боротьби з ожеледдю цієї зими підготовлено 22 вібропантографи і 71 пневмобарабан на електровозах та 113 пневмобарабанів на тепловозах.

 

 







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
=УЗ ЦД= ЦД-0063 - Методичні вказівки щодо запобігання випадків самовільного виходу рухомого складу, затверджені наказом Укрзалізниці від 16.06.2006 № 226-Ц Admin Документы Укрзалізниці 1 27.07.2019 17:53
Радіозвя`зок Укрзалізниця Вячеслав88 Связь на железнодорожном транспорте 29 31.07.2014 20:05
[Новости УЗ] Роз’яснення Прес-центру Укрзалізниці з питань, порушених у статті «Укрзалізниця в 2013: падіння перевезень та борговий зашморг» видання «Економічна правда» Укрзалізниця Новости на сети дорог 1 16.08.2013 19:49
[Новости УЗ] Укрзалізниця: придбані в Інтернеті квитки відтепер можна повернути Online через сайт Укрзалізниці Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 26.07.2013 14:04
“Укрзалізниця” реформируется art29 Железные дороги Украины 9 09.02.2013 18:25

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 14:53.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4