СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Эксплуатация железных дорог, вагоны, контактная сеть, связь, коммерческая работа > Новости > Новости на сети дорог

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 07.08.2013, 21:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: Південно-Західна залізниця: зупинити вандалів могло б суворіше законодавство


Південно-Західна залізниця: зупинити вандалів могло б суворіше законодавство


Випадки вандалізму в приміських поїздах Південно-Західної залізниці останнім часом почастішали і набули системного характеру. Про це повідомив начальник служби приміських перевезень Південно-Західної залізниці Олександр Подкопалов під час прес-туру в моторвагонне депо м.Фастів. Він зазначив, що випадки вандалізму становлять загрозу безпеці руху та завдають залізниці додаткових збитків.

У 2012 році Південно-Західна залізниця додатково відновила зламані і вкрадені частини складів електропоїздів на загальну суму 6,5 мільйона гривень. Упродовж минулого року у пунктах відстою рухомого складу або під час курсування електропоїзда зафіксовано 35  випадків пошкодження майна.

За січень-липень 2013 року на Південно-Західній залізниці випадки вандалізму принесли збитки у розмірі 247 тисяч гривень. Зафіксовано 20 великих випадків, але є ще дрібні, які також доводиться відшкодовувати.

Часто б'ють вікна, відривають ручки дверей, металеві рейки, обшивку сидінь, зривають двері. «Саме негативне - це розмальовування вагонів, якщо графіті намальовано навіть на частини вагона, перефарбовувати доводиться весь поїзд, а це 36 тисяч гривень", - сказав Подкопалов. Начальник служби також додав, що часто крадуть замки, алюмінієві куточки, крани в туалетах, багажні полки.

"Бувають випадки, коли зривають сидіння, ручки сидінь і навіть раковини з туалетів. Приміром, нещодавно на ділянці Мотовилівка-Київ зняли і викинули більше шести диванів", - додав Подкопалов. При цьому начальник служби підкреслив, що дивує спокійна реакція решти пасажирів, які мовчки спостерігають за вандалізмом.

Через випадки вандалізму залізниця витрачає додаткові кошти на усунення наслідків дій хуліганів та відновлення пошкодженого майна, що ускладнює ситуацію у секторі приміських перевезень, у якому  і без того скрутне фінансове становище.

Пошкодження майна рухомого складу залізниці є навмисним втручанням у роботу залізничного транспорту та порушення безпеки пасажирських перевезень, за такі дії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Несанкціоновані графіті спричиняють псування громадського або приватного майна, що саме по собі є порушенням соціальних заборон і деяких юридичних норм.

Залізничники звертаються до пасажирів з вимогою дбайливого та відповідального ставлення до рухомого складу та залізничної інфраструктури.

З кожним роком випадки вандалізму тільки частішають.  У 2011 році було зафіксовано 33 великих факту вандалізму. У залізниці бракує коштів для відшкодування збитків. Крім того, в Україні немає законодавства, яке передбачало б суттєві штрафи за такі порушення.

Ситуація у приміському секторі  залишається вкрай складною і через відшкодуванням грошової компенсації  Південно-Західній залізниці за пільгові перевезення, замовниками яких є обласні держадміністрації. Загальна сума недоотриманої компенсації за 7 місяців поточного року становить понад 30 млн  грн.

         За оперативними даними, впродовж 7 місяців  2013 р. Південно-Західною залізницею у приміському сполученні було перевезено понад 10 млн  пасажирів-пільговиків. Отримано за перевезення лише 34% від необхідної суми, а це становить 16 млн 711 тис. грн.

Лише 41% від необхідної суми компенсовано адміністраціями Київської області, 13% - міста Києва, 41% - Вінницької, 49% - Чернігівської, 50%- Житомирської, 56% - Сумської, 61% - Хмельницької областей.

         Недоотримання компенсації впливає на виконання ремонту рухомого складу,  унеможливлює закупівлю нового рухомого складу, знижує рівень безпеки руху та призводить до погіршення умов перевезення пасажирів.

Як приклад, вартість виконання капітального ремонту однієї секції електропоїзда складає 1 млн 100 тис. грн, таким чином при умові отримання заборгованих обласними адміністраціями 30 млн грн. можливо було б капітально відремонтувати п’ять десятивагонних електропоїздів

Довідково. Згідно з чинним законодавством України передбачені штрафи:

- за пошкодження залізничної колії, захисних лісонасаджень, снігозахисних загорож, і інших  об’єктів,  споруд  і пристроїв сигналізації і зв’язку — від 170 до 510 грн.;  

- за підкладення на залізничні колії предметів, які можуть спричинити порушення руху поїздів складатиме від 255 до 680 грн.; 

- за викид сміття і інших предметів з вікон і дверей  вагонів поїздів від 34 до 170 грн.;

- за  пошкодження внутрішнього  устаткування  пасажирських  вагонів, стекол локомотивів і вагонів від 170 до 510 грн.

 

Відео з прес-туру до моторвагонного депо м.Фастів можна переглянути за посиланнями:

http://youtu.be/v9-Hyi2NhDY

http://youtu.be/luuME-W0cwo

http://youtu.be/v28cbUEm0A0

http://youtu.be/nuP4tNRU548

http://youtu.be/iSXympDQ4wI

 

 

 

07.08.2013 р.

 Південно-Західна залізниця 

www.swrailway.gov.ua







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог

Комментарии к сообщению (репутация)
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
[Новости УЗ] Укрзалізниця збільшила кількість вагонів у складі чотирьох поїздів, які прямують у напрямку Південної та Західної України і зворотно Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 02.08.2013 12:04
[Новости УЗ] Укрзалізниця на «пікові» дати включила додаткові вагони до складу поїздів, які прямують у напрямку Південної та Західної України Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 01.08.2013 13:04
[Новости УЗ] Залізничниками Південно-Західної залізниці оновлено платформу «Кам’янецький переїзд» Укрзалізниця Новости на сети дорог 0 30.07.2013 12:04
Положення про застосування талонів-попереджень з охорони праці для працівників Вінницької дистанції сигналізації та зв’язку Південно-Західної залізниці Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 15:01
События, которых могло и не быть Admin xx2 0 23.11.2011 16:09

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 15:48.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4