СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 18.12.2012, 23:51   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 28,791
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5851 раз(а)
Фотоальбомы: 2566
Записей в дневнике: 647
Загрузки: 672
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: ЦД-ЦЕ-ЦШ-0074 - Методичні рекомендації щодо складання карт освітленості, чутності гучномовного зв’язку і стійкого радіозв’язку


ЦД-ЦЕ-ЦШ-0074 - Методичні рекомендації щодо складання карт освітленості, чутності гучномовного зв’язку і стійкого радіозв’язку, затверджені наказом Укрзалізниці від 22.02.2008 № 92-Ц

Скачать

Цитата:
Про затвердження та введення в дію
Методичних рекомендацій щодо складання
карт освітленості, чутності гучномовного
зв’язку і стійкого радіозв’язку



З метою встановлення єдиного порядку складання карт освітленості станції, карт чутності гучномовного зв’язку та карт стійкого станційного радіозв’язку, а також постійного контролю за станом освітленості на станції, надійною чутністю гучномовного зв’язку й станційного радіозв’язку

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити та ввести в дію з 01.05.2008 Методичні рекомендації щодо складання карт освітленості, чутності гучномовного зв’язку і стійкого радіозв’язку (далі – Методичні рекомендації), що додаються.

2. Головному управлінню перевезень визначити загальний тираж Методичних рекомендацій та передати Управлінню справами текст Методичних рекомендацій для тиражування.

3. Управлінню справами у термін до 01.05.2008 організувати тиражування Методичних рекомендацій та їх розсилку на залізниці.

4. Начальникам залізниць України:

4.1 Методичні рекомендації довести до відома причетних, організувати встановленим порядком їх вивчення, керуватися ними і забезпечити безумовне виконання їхніх вимог.

4.2 До 01.09.2008 встановити на залізниці порядок складання та перевірки карт освітленості станції, карт чутності гучномовного зв’язку та карт стійкого станційного радіозв’язку.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Генерального директора Чорного В.В.



Генеральний директор В. Мельничук
Цитата:
ВСТУП

На залізничній станції здійснюються операції з приймання, відправлення, схрещення й обгону поїздів, а також маневрова робота з розформування та формування поїздів.
З метою забезпечення безпеки руху та попередження нещасних випадків повинні забезпечуватися надійна чутність гучномовного зв’язку і стійкість станційного радіозв’язку між працівниками, задіяними в цих технологічних процесах, а також дотримання норм штучного освітлення території станції в нічний час.
Для забезпечення постійного контролю за станом освітленості на станції та надійною чутністю гучномовного зв’язку і стійкістю станційного радіозв’язку, а також для вжиття відповідних заходів з боку керівництва дистанцій електропостачання, сигналізації та зв’язку, станції щодо приведення освітленості і чутності гучномовного зв’язку і стійкості станційного радіозв’язку до встановлених норм, місця розміщення джерел штучного освітлення, зв’язку, а також тип засобів освітлення і зв’язку із визначенням зон чутності і встановлених норм освітленості заносяться у спеціальні карти освітленості станції, карти чутності гучномовного зв’язку і карти стійкого станційного радіозв’язку.
Методичні рекомендації щодо складання карт освітленості, чутності гучномовного зв’язку і стійкого радіозв’язку (далі - Методичні рекомендації) встановлюють порядок складання цих карт, їх оформлення, періодичність перескладання та місця їх знаходження.






МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
ЩОДО СКЛАДАННЯ КАРТ ОСВІТЛЕНОСТІ, ЧУТНОСТІ ГУЧНОМОВНОГО ЗВ’ЯЗКУ І СТІЙКОГО РАДІОЗВ’ЯЗКУ



Чинний з 2008.01.05

1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

Норми і вимоги Методичних рекомендацій щодо складання карт освітленості, чутності гучномовного зв’язку і стійкого радіозв’язку є обов’язковими для виконання причетними працівниками залізничного транспорту.

2 НОРМАТИВНІ ПОСИЛАННЯ

У Методичних рекомендаціях є посилання на такі нормативні документи:
ДСТУ-2708:2006 «Метрологія. Повірка засобів вимірювальної техніки. Організація та порядок проведення»
Правила безпеки праці для працівників станцій і вокзалів, затверджені наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 12.03.2007 № 44
«Нормы искусственного освещения объектов железнодорожного транспорта ( РД 3215-91)», затверджені МШС СРСР 25.04.91
Правила технічної експлуатації залізниць України, затверджені наказом Міністерства транспорту України від 20.12.1996 р. № 411, із змінами і доповненнями, внесеними Міністерством транспорту України від 08.06.1998 № 386, від 19.03.2002 р. № 179 , від 10.12.2003 р. № 962
Інструкція зі складання технічно-розпорядчих актів станцій та форм бланків ТРА ДУ-41, ДУ-41а і відомості під’їзної колії форми ДУ-41б (ЦД-0059), затверджена наказом Укрзалізниці від 22.12.2005 № 428-Ц зі змінами, внесеними наказом Укрзалізниці від 18.06.2007 № 325-Ц
Інструкція з експлуатації засобів маневрового та гіркового радіозв’язку, пристроїв двостороннього паркового зв’язку, затверджена наказом Укрзалізниці від 18.12.2006 № 503-Ц

3 ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ

Нижче подано терміни, вжиті у цих Методичних рекомендаціях, та визначення позначених ними понять.
3.1 Карта освітленості станції – документ, у якому на немасштабному (схематичному) плані станції нанесені зони освітленості відповідних територій станції і показані норми освітленості в зазначених зонах, а також місця розміщення і тип освітлювальних пристроїв (опор, гірлянд, світильників і ламп тощо).
(Пропозиція розробників)
3.2 Карта чутності гучномовного зв’язку - документ, у якому зазначаються відомості про місця розташування засобів станційного радіозв’язку на станції (переговорних колонок, динаміків, стаціонарних радіостанцій тощо), а також встановлені норми й зони його чутності.
(Пропозиція розробників)
3.3 Карта стійкого станційного радіозв’язку - документ, у якому зазначаються відомості про радіус сталої роботи станційного радіозв’язку на території станції, а також зони його нестійкої роботи.
(Пропозиція розробників)
3.4 Пристрої двостороннього паркового зв'язку – пристрої зв’язку, призначені для передавання вказівок про поїзну і маневрову роботу, а також для інформації пасажирів.
(Правила технічної експлуатації залізниць України, стор.42).
3.5 Парк станції – станційні колії, призначені для виконання однакових (неоднакових) технологічних операцій.
(Інструкція зі складання технічно-розпорядчих актів станцій та форми бланків ТРА ДУ-41, ДУ-41а і відомості під’їзної колії форми ДУ-41б, стор.17)
3.6 План станції (масштабний, схематичний) – графічне зображення колійного розвитку і усіх елементів ситуації (технічного оснащення, споруд, будівель тощо). Масштабний план станції складається, як правило, в масштабі 1: 1000, схематичний план станції – у масштабах: поздовжній 1:5000, поперечний 1:1000 або 1:2000.
(Інструкція зі складання технічно-розпорядчих актів станцій та форми бланків ТРА ДУ-41, ДУ-41а і відомості під’їзної колії форми ДУ-41б, стор.18)
3.7 Станція – роздільний пункт з колійним розвитком, що дозволяє проводити операції з приймання, відправлення, схрещення й обгону поїздів, операції з приймання, видачі вантажів та обслуговування пасажирів, а за умови розвинених колійних пристроїв – маневрову роботу з розформування та формування поїздів і технічні операції з поїздами.
(Правила технічної експлуатації залізниць України, стор.129).
3.8 Станційні колії – колії у межах станції.
(Інструкція зі складання технічно-розпорядчих актів станцій та форми бланків ТРА ДУ-41, ДУ41-а і відомості під’їзної колії форми ДУ-41б, стор.21)
3.9 Станційний радіозв’язок – двосторонній радіозв'язок у мережах: маневрового і гіркового радіозв’язку, радіозв’язку станційних технологічних центрів, пунктів технічного обслуговування вагонів і локомотивів, радіозв’язку пунктів комерційного огляду вагонів, контейнерних майданчиків, бригад з обслуговування і ремонту технічних засобів (СЦБ, зв’язку, колії, контактної мережі тощо), підрозділів воєнізованої охорони
(Правила технічної експлуатації залізниць України, стор.42).
3.10 Технічно-розпорядчий акт – нормативний документ, що регламентує безпечне і безперешкодне приймання, відправлення та проходження поїздів через станцію, безпеку маневрової роботи й дотримання безпеки працюючих.
(Інструкція зі складання технічно-розпорядчих актів станцій та форми бланків ТРА ДУ-41, ДУ-41а і відомості під’їзної колії форми ДУ-41б, стор.22)
3.11 Черговий по станції – змінний помічник начальника станції, який одноосібно розпоряджається прийманням, відправленням і пропусканням поїздів, а також іншими переміщеннями рухомого складу на головних та приймально-відправних коліях станції (а де немає маневрового диспетчера – і на інших коліях).
(Інструкція зі складання технічно-розпорядчих актів станцій та форми бланків ТРА ДУ-41, ДУ-41а і відомості під’їзної колії форми ДУ-41б, стор.22)
3.12 «Мертві» зони чутності гучномовного зв’язку та чутності станційного радіозв’язку - це зони, де відсутній такий радіозв’язок.
(Пропозиція розробників)

4 ПОЗНАКИ ТА СКОРОЧЕННЯ
У Методичних рекомендаціях застосовано такі скорочення:
ДС – начальник станції
ЕЧ – дистанція електропостачання
ТРА – технічно-розпорядчий акт станції
ШЧ – дистанція сигналізація та зв’язку
СЦБ – сигналізація, централізація, блокування

5 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

5.1 На території станції залежно від призначення її парків, окремих ділянок, технологічних пристроїв мають бути встановлені в необхідній кількості пристрої штучного освітлення для забезпечення встановлених норм освітленості відповідно до вимог «Норм искусственного освещения объектов железнодорожного транспорта» РД 3215-91».
Зовнішнє освітлення станції виконується за відповідним проектом і повинно забезпечувати необхідні норми освітлення територій парків, площадок, платформ тощо для проведення технологічних операцій, забезпечення безпечних умов праці, безпеку руху поїздів і маневрової роботи, а також сприяти особистій безпеці працівників станції і осіб, які користуються послугами залізничного транспорту.
5.2 Маневровий та гірковий радіозв'язок відноситься до станційного радіозв’язку і призначений для оперативного управління технологічними процесами на залізничних станціях шляхом ведення двосторонніх радіотелефонних переговорів між посадовими особами, що пов'язані з маневровими та гірковими роботами. Маневровий та гірковий радіозв'язок застосовується у випадках, що передбачені Правилами технічної експлуатації залізниць України, Інструкцією з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України, Інструкцією з експлуатації засобів маневрового та гіркового радіозв’язку, пристроїв двостороннього паркового зв’язку і технічно-розпорядчим актом станції.
5.3 Двосторонній парковий зв'язок у відповідності до вимог Правил технічної експлуатації залізниць України призначений для передавання вказівок, іншої інформації про поїзну, маневрову роботу, а також для інформації пасажирів.
5.4 Пристрої двостороннього паркового зв’язку повинні розташовуватися на території станції згідно з проектом таким чином, щоб забезпечувати хорошу чутність у встановлених межах парку чи маневрового району і застосовуватися працівниками станції відповідно до технологічного процесу роботи станції і технічно-розпорядчого акта станції.
Ці пристрої повинні мати направлену дію для зменшення шумів за межами станції.
Станційний радіозв’язок має забезпечувати його стійкість у встановлених межах станції і районах її роботи і застосовуватися працівниками станції відповідно до технологічного процесу і технічно-розпорядчого акта станції.

5.5 Для кожної станції повинні складатися карта освітленості, карта чутності гучномовного зв’язку і карта стійкого станційного радіозв’язку.
5.6 Карта освітленості, карта чутності гучномовного зв’язку, карта стійкого станційного радіозв’язку повинні складатися при відкриті (прийманні в експлуатацію) нових станцій, парків (колій) станцій тощо.
При будівництві нових систем освітлення, гучномовного зв’язку (двостороннього паркового зв’язку та гучномовного оповіщення (ПЗГО)), станційного радіозв’язку чи проведенні їх модернізації, карта освітленості, карта чутності гучномовного зв’язку, карта стійкого станційного радіозв’язку повинні бути невід’ємною частиною проектно-технічної документації на ці системи. Без цих карт об’єкти не повинні здаватись в експлуатацію.
5.7 Карта освітленості, карта чутності гучномовного зв’язку, карта стійкого станційного радіозв’язку повинні входити до переліку нормативних актів з охорони праці, що діють на станції.
Інформація щодо наявності цих карт зазначається у п. 4.3 (33) розділу 4 «Охорона праці» ТРА станції.
5.8 Працівники станції, пов’язані з рухом поїздів, причетні працівники дистанції електропостачання, сигналізації та зв’язку повинні бути ознайомлені з картою освітленості станції, картою чутності гучномовного зв’язку, картою стійкого станційного радіозв’язку на станції.
Порядок ознайомлення причетних працівників з картами встановлюється відповідно начальником станції, дистанції електропостачання, дистанції сигналізації та зв’язку.
5.9 Згідно з вимогами Правил безпеки праці для працівників станцій і вокзалів карта освітленості станції, карта чутності гучномовного зв’язку, карта стійкого станційного радіозв’язку повинні бути на робочому місці чергового по станції.
У дистанції сигналізації та зв’язку карти чутності гучномовного зв’язку, карти стійкого станційного радіозв’язку повинні бути на робочих місцях працівників дистанції, які працюють на станції, та у відділі технічної документації.
Місце знаходження карт освітленості на робочих місцях працівників дистанції електропостачання визначається керівником структурного підрозділу.
5.10 При відсутності на станції карти освітленості, карти чутності гучномовного зв’язку і карти стійкого станційного радіозв’язку вони повинні складатися порядком, зазначеним у розділі 6 цих Методичних рекомендацій.
5.11 Контроль за виконанням вимог цих Методичних рекомендацій покладається на керівників структурних підрозділів.

6 ПОРЯДОК СКЛАДАННЯ ТА ПЕРЕВІРКИ КАРТ

6.1 Складання карт освітленості, карт чутності гучномовного зв’язку, карт стійкого станційного радіозв’язку, у випадку їх відсутності у технічній документації станції, проводиться організацією-виконавцем за участю фахівців станції, дистанцій електропостачання, сигналізації та зв’язку.
6.2 Організацією-виконавцем робіт зі складання карт освітленості, карт чутності гучномовного зв’язку, карт стійкого станційного радіозв’язку, у випадку їх відсутності у технічній документації станції, повинні бути спеціалізовані підприємства, які мають ліцензію на відповідний вид діяльності, необхідне технічне забезпечення і досвід виконання таких робіт.
За наявності вищезазначених вимог до виконання цих робіт можуть залучатися і дистанції сигналізації та зв’язку, дистанції електропостачання.
Порядок визначення організації-виконавця робіт та умов їх виконання, порядок організації і забезпечення робіт зі складання карти освітленості станції, карти чутності гучномовного зв’язку, карти стійкого станційного радіозв’язку визначається наказом начальника залізниці.
6.3 Карта освітленості станції, карта чутності гучномовного зв’язку і карта стійкого станційного радіозв’язку складається у трьох оригінальних примірниках.
Вихідним документом для складання карт є немасштабний (схематичний) план станції, проектно-технічна документація на будівництво станції, а також інформація щодо здійснення на відповідних територіях поїзної, маневрової роботи, формування та розформування поїздів, технічних операцій з поїздами, вантажної роботи тощо.
6.4 Дистанція колії за супровідним листом повинна надіслати до дистанції електропостачання одну копію, а до дистанції сигналізації та зв’язку – дві копії немасштабного (схематичного) плану станції для нанесення на них:
- дистанцією електропостачання - місць розміщення і типу освітлювальних пристроїв (опор, гірлянд, світильників і ламп тощо), а організацією-виконавцем робіт - встановлених норм освітленості згідно з «Нормами искусственного освещения объектов железнодорожного транспорта» РД 3215-91»;
- дистанцією сигналізації та зв’язку - місць розташування, номерів засобів зв’язку (переговорних колонок, динаміків, стаціонарних радіостанцій тощо) та встановлених норм чутності.
6.5 Відповідальні особи від дистанції сигналізації та зв’язку, дистанції електропостачання переносять з проектної, технічної документації на немасштабний (схематичний) план станції дані, зазначені у п.6.4 цих Методичних рекомендацій.
6.6 Після перенесення даних на немасштабний (схематичний) план пристроїв освітлення, зв’язку комісійно, порядком, встановленим начальником залізниці, проводиться натурна перевірка наявності, місць розміщення та замірів рівнів потужності відповідних пристроїв.
6.7 Заміри рівня освітленості на коліях станції повинні виконуватися організацією-виконавцем робіт. Заміри проводяться у темний час доби люксметром, який пройшов повірку відповідно до ДСТУ-2708.
Періодичність проведення повірки люксметрів проводиться згідно з вимогами ДСТУ-2708.
6.8 Перевірка чутності гучномовного зв’язку, стійкого станційного радіозв’язку проводиться організацією-виконавцем робіт.
Для виконання робіт з перевірки чутності стійкого станційного радіозв’язку використовується перевірена носима радіостанція, тип якої застосовується на станції, і яка відповідає паспортним даним.
Тип цієї радіостанції, її номер та дата перевірки зазначається в протоколі, який складається за результатами виконаних робіт.
6.9 Результати проведеної натурної перевірки оформляються протоколом у трьох оригінальних примірниках, один примірник протоколу залишається в організації-виконавця, другий – відповідно в справах дистанції електропостачання, дистанції сигналізації та зв’язку, а третій – в справах станції.
6.10 При виявленні під час натурної перевірки відхилень від встановлених норм освітленості, чутності гучномовного та стійкого станційного радіозв’язку ЕЧ, ШЧ вживаються заходи щодо приведення зазначених відступів до встановлених норм.
6.11 Після проведення натурної перевірки організація-виконавець наносить на немасштабний (схематичний) план станції уточнені дані та відповідні зони:
- зони освітленості, які позначаються відповідним кольором: 10 лк – червоний, 5 лк – синій, 3 лк – зелений, 2 лк – жовтий, 1 лк – рожевий;
- зони чутності гучномовного зв’язку та стійкого станційного радіозв’язку.
Для карт чутності гучномовного зв’язку радіус чутності на території всієї станції повинен позначатися синім кольором, «мертві зони» - червоним.
Для карт стійкого станційного радіозв’язку: радіус його сталої роботи на території станції повинен позначатися синім кольором, «мертві зони» - червоним; зони нестійкої роботи радіозв’язку – жовтим кольором.
У лівому нижньому куті немасштабного (схематичного) плану станції наносяться умовні позначки.
В умовних позначках зазначається:
- для карт освітленості: «колір» - значення освітленості, а також умовні позначки освітлювальних пристроїв;
- для карт чутності гучномовного зв’язку, карт стійкого станційного радіозв’язку: «колір» - зона чутності, а також умовні позначки пристроїв зв’язку.
6.12 Після виконання робіт, зазначених у пунктах 6.9 – 6.11, немасштабний (схематичний) план станції набуває чинності карти: відповідно карти освітленості станції, карти чутності гучномовного зв’язку, карти стійкого станційного радіозв’язку.
6.13 Складені карти підписуються:
- карта чутності гучномовного зв’язку і карта стійкого станційного радіозв’язку - організацією-виконавцем робіт і узгоджуються з начальником дистанції сигналізації та зв’язку й начальником станції;
- карта освітленості – організацією-виконавцем робіт і узгоджується з начальником дистанції електропостачання й начальником станції.
Карти затверджуються і вводяться в дію наказом начальника залізниці.
6.14 Один примірник карти залишається в організації-виконавця робіт, другий примірник – відповідно у справах дистанції електропостачання, дистанції сигналізації та зв’язку, а третій – у справах станції.
6.15 Відповідність фактичного рівня освітленості, чутності гучномовного зв’язку, стійкого станційного радіозв’язку рівню освітленості, чутності гучномовного зв’язку, стійкого станційного радіозв’язку, зазначеному у картах, повинна періодично комісійно перевірятися. Періодичність, порядок проведення перевірки та склад комісій для виконання цих робіт встановлюється наказом начальника залізниці.
Перевірка оформляється протоколом згідно з п. 6.9 цих Методичних рекомендацій.
6.16 Якщо під час періодичної перевірки виявлена невідповідність фактичної освітленості, чутності гучномовного зв’язку, стійкого станційного радіозв’язку встановленим нормам, які зазначені у картах, дистанцією електропостачання, сигналізації та зв’язку вживаються відповідні заходи щодо усунення невідповідностей.
Зміни до карт повинні вноситися на підставі наказу начальника залізниці у тому ж порядку, що і встановлений для їх складання.
6.17 Повний перегляд діючих карт проводиться у випадках технічного переоснащення станції (зміна колійного розвитку станції, заміна або встановлення нового технічного устаткування, технологічних засобів станцій, вантажних і контейнерних майданчиків, інших споруд, які відносяться до станції, та ін.) та один раз на 10 років, якщо протягом цього періоду не було ніяких змін.
6.18 Зони невідповідності вимогам норм освітленості, стійкого радіозв’язку, чутності гучномовного зв’язку відносяться до місць підвищеної небезпеки.
Порядок і терміни ліквідації їх повинні передбачатись начальником залізниці в комплексних і річних планах поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.
6.19 До ліквідації цих місць підвищеної небезпеки (до усунення невідповідності вимогам норм) на станції повинні бути розроблені заходи безпеки при виконанні технологічних процесів роботи станції в цих зонах і внесені до інструкцій з охорони праці, що діють на підприємстві.
__________________
Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
=УЗ ЦД= ЦД-0056 - Форми первинної облікової документації по господарству перевезень та Інструктивні вказівки щодо їх складання та ведення, затверджені наказом Укрзалізниці від 28.04.2005 № 105-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 23:19
=УЗ ЦД= ЦД-0042 - Практичний посібник єдиних форм записів на виконання робіт у межах станції у “Журналі огляду колій, стрілочних переводів, пристроїв СЦБ та зв’язку, контактної мережі” Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:46
Положення про застосування талонів-попереджень з охорони праці для працівників Вінницької дистанції сигналізації та зв’язку Південно-Західної залізниці Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 15:01
=Курсовая работа= [Укр.] Проектування кабельних ліній зв’язку на залізницях Admin Учебные материалы железнодорожной тематики 0 06.04.2011 06:56

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 21:07.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4