СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Вернуться   СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть > Уголок СЦБИСТа > Распоряжения и приказы, стандарты > Документы Укрзалізниці

Документы Укрзалізниці Инструкции, приказы и др. документы Укрзалізниці

Ответ    
 
В мои закладки Подписка на тему по электронной почте Отправить другу по электронной почте Опции темы Поиск в этой теме
Старый 17.12.2012, 22:53   #1 (ссылка)
Crow indian
 
Аватар для Admin


Регистрация: 21.02.2009
Возраст: 42
Сообщений: 28,794
Поблагодарил: 397 раз(а)
Поблагодарили 5851 раз(а)
Фотоальбомы: 2566
Записей в дневнике: 647
Загрузки: 672
Закачек: 274
Репутация: 126089

Тема: ЦД-0049 - Інструкція зі складання місячних технічних норм експлуатаційної роботи залізниць України, затверджена наказом Укрзалізниці від 28.12.2002 № 975-Ц


ЦД-0049 - Інструкція зі складання місячних технічних норм експлуатаційної роботи залізниць України, затверджена наказом Укрзалізниці від 28.12.2002 № 975-Ц

Скачать

Цитата:
Н А К А З

Про затвердження та уведення
в дію Інструкції зі складання
технічних норм експлуатаційної
роботи залізниць України

З метою встановлення єдиного порядку розробки місячних технічних норм експлуатаційної роботи залізниць –

НАКАЗУЮ:
1. Затвердити та увести в дію з 1 березня 2003 року “Інструкцію зі складання місячних технічних норм експлуатаційної роботи залізниць України” (далі Інструкція), що додається.
2. Головному управлінню перевезень (Рустамов Ш.Д.) визначити загальний тираж та передати Управлінню справами текст Інструкції для тиражування.
3. Управлінню справами (Грущак І.М.) до 1 лютого 2003 року забезпечити тиражування Інструкції та розсилання її на залізниці.
4. Начальникам залізниць України організувати вивчення Інструкції з причетними працівниками та забезпечити безумовне виконання її вимог.
5. З уведенням в дію “Інструкції зі складання місячних технічних норм експлуатаційної роботи залізниць України” вважати такою, що не діє на залізницях України “ Інструкцию по составлению месячных технических норм эксплуатационной работы “, затв. 11.08.1978 р.
6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Генерального директора Укрзалізниці Мостового М.В.


Міністр транспорту України-
Генеральний директор Укрзалізниці Г.М.Кірпа
Цитата:
1 Загальні положення


1.1 Інструкція зі складання місячних технічних норм експлуатаційної роботи залізниць України ( далі Інструкція) розроблена відповідно до вимог "Основных принципов расчета показателей использования вагонов и регулирования вагонного парка в межгосударственном сообщении", які затверджені на 5-му засіданні Ради із залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності у 1992 році.
1.2 Інструкція встановлює єдиний порядок розробки місячних технічних норм експлуатаційної роботи залізниць, дирекцій залізничних перевезень, станцій.
1.3 Технічне планування експлуатаційної роботи залізниць України - це важливий засіб освоєння обсягів перевезення, всебічного покращання організації та підвищення рівня експлуатаційної роботи залізниць, дирекцій, станцій, депо та інших лінійних підприємств залізничного транспорту і виконання плану перевезень при найкращих техніко-економічних показниках.
1.4 Технічний план експлуатаційної роботи визначає задачі усіх ланцюгів залізничного транспорту з забезпечення виконання плану перевезень.
Технічний план роботи залізниць, дирекцій і станцій є частиною сітьового технічного планування експлуатаційної роботи. Тому від виконання встановлених планом експлуатаційних норм кожною залізницею, дирекцією, станцією та іншими лінійними підрозділами залізничного транспорту залежить виконання технічного плану Укрзалізниці в цілому.
1.5 Технічне планування встановлює завдання з обсягів і якості експлуатаційної роботи залізниць, кількості перевізних засобів, розміщення загального та породового робочого парку, а також створення необхідного резерву вагонів для забезпечення перевезень не тільки у плановому місяці, а також з урахуванням очікуваної перевізної роботи в наступний період.










2 Порядок розробки технічних норм експлуатаційної
роботи для Укрзалізниці та залізниць

2.1 Технічні норми експлуатаційної роботи розробляються Головним управлінням перевезень Укрзалізниці на основі плану перевезень, графіка руху, плану формування поїздів і технологічних процесів роботи станцій.
2.2 Норми експлуатаційної роботи залізниць і Укрзалізниці розглядає і затверджує заступник Генерального директора Укрзалізниці за підпорядкованістю. В технічних нормах експлуатаційної роботи встановлюються такі показники:
2.2.1 кількісні -
- навантаження вагонів;
- вивантаження вагонів;
- робота парку вантажних вагонів ( навантаження + приймання навантажених вагонів );
- приймання і здавання порожніх вагонів, а також регулювальне завдання з передачі порожніх вагонів з-під вивантаження;
- приймання і здавання вагонів по стикових пунктах залізниці в поїздах і вагонах з виділенням навантажених і порожніх;
- загальний робочий парк вагонів, у тому числі порожніх і навантажених, з розподілом на місцевий вантаж, транзит та сортування;
- норми наявності транзитного вантажу по кожному вихідному пункту залізниці.
2.2.2 якісні - обіг вагонів ( доба ):
- загального парку вагонів;
- порожніх;
- місцевих;
- транзитних.
2.3 Технічні норми розраховуються і встановлюються як загальні так і за родом рухомого складу.

3 Порядок розробки місячних технічних норм
експлуатаційної роботи дирекцій залізничних перевезень

3.1 Технічні норми експлуатаційної роботи дирекцій залізничних перевезень ( далі дирекцій ) розробляються службою перевезень залізниці у відповідності до оголошених Укрзалізницею норм і затверджуються начальником залізниці.
3.2 В технічних нормах експлуатаційної роботи дирекцій розраховуються і встановлюються наступні показники загальної кількості вагонів та за родом рухомого складу:
- навантаження вагонів;
- вивантаження вагонів;
- робота парку вагонів в межах дирекції ( навантаження + приймання навантажених вагонів );
- приймання та здавання порожніх вагонів, регулювальне завдання по передачі порожніх вагонів з-під вивантаження;
- приймання та здавання вагонів по стикових пунктах дирекцій у поїздах і вагонах з виділенням навантажених та порожніх;
- передача місцевого вантажу між дирекціями;
- робочий парк вагонів: загальний, порожній, навантажений з розподілом на вагони з місцевим вантажем, транзитних вагонів та під сортування.
Для загального робочого парку, а також для критих, платформ, напіввагонів, цистерн, цементовозів та інших вагонів норми наявності місцевого вантажу встановлюються окремо призначенням під вивантаження на станції своєї дирекції і окремо призначенням під вивантаження на інші дирекції.
Норми наявності транзитного вантажу розраховуються в цілому для дирекції, а також для кожного вихідного пункту дирекції;
- наявність експлуатаційного парку локомотивів для вантажного руху для кожного депо і на дільниці;
- розміри руху на дільницях і норми відправлення поїздів з вузлів;
- якісні показники використання загального парку вагонів:
- обіг вагонів загального парку (доба), а також за структурою -
порожніх, транзитних, місцевих, у тому числі по кожному роду рухомого складу;
- повний і вантажний рейс вагона (км);
- процент порожнього пробігу (%);
- час знаходження вагона на одній технічній станції (годин);
- час під однією вантажною операцією (годин);
- дільнична швидкість (км/год);
- середньодобовий пробіг вагона (км).

4 Розрахунок навантаження, вивантаження і регулювального
завдання зі здавання порожніх вагонів з під вивантаження

4.1 Навантаження вагонів для кожної дирекції визначається із розгорнутих планів перевезень на наступний місяць складених за попередніми доплановими заявками вантажовідправників із врахуванням додаткових планів, які будуть прийняті протягом поточного місяця. При цьому, для кожної дирекції встановлюються норми навантаження за родом рухомого складу - критих, платформ, напіввагонів, цистерн, рефрижераторних, цементовозів, зерновозів, обкотишовозів, мінераловозів та інших вагонів.
Загальне навантаження вагонів для дирекцій в цілому і за родом рухомого складу повинно відповідати розмірам навантаження залізниці, які встановлені Укрзалізницею.
4.2 Норми вивантаження для кожної дирекції розраховуються із постанційного плану навантаження у місцевому сполученні, розмірів надходження вантажу під вивантаження з інших залізниць і наявності на залізниці місцевого вантажу на адресу даної дирекції до початку планового місяця.
4.3 Ввіз, тобто приймання навантажених вагонів під вивантаження, розподіляється для кожної дирекції призначення на основі стійкого процентного співвідношення приймання навантажених вагонів під вивантаження по кожному вхідному пункту залізниці за тривалий період.
4.4 Норми здавання порожніх вагонів з-під вивантаження визначаються окремо для кожного роду вагонів ( критих, платформ, напіввагонів, рефрижераторних, цистерн, цементовозів та інших вагонів).
Ці норми встановлюються виходячи із:
- затверджених Укрзалізницею в цілому для залізниці норм здавання порожніх вагонів на суміжні залізниці;
- розгорнутого плану перевезень (основного і додаткового );
- розмірів вивантаження по дирекціях залізниці.
4.5 На основі норм здавання порожніх вагонів по регулювальному завданню і направленню їх слідування складається раціональна схема - план переміщення порожніх вагонів. Цей план обов`язково повинен передбачати:
- пропуск порожніх вагонів по коротшому напрямку від пункту вивантаження до пункту навантаження або здачі вагонів;
- виключення зустрічного пробігу однорідного і взаємозамінного рухомого складу;
- максимальне скорочення зустрічного пробігу різнорідних порожніх вагонів.
5 Розрахунок норм приймання та здавання вагонів і поїздів

5.1 Приймання і здавання поїздів і вагонів визначається для усіх стикових пунктів між дирекціями залізниці, крім пунктів, які межують з іншими залізницями. Розміри обміну поїздами і вагонами для зовнішніх стикових пунктів залізниць встановлює Укрзалізниця.
5.2 Розміри приймання і здавання поїздів для міжзалізничних стикових пунктів визначається діленням загальної кількості приймання ( здавання ) вагонів на середній состав поїзда.
5.3 Для скорочення часу розрахунків норм приймання і здавання навантажених вагонів для стикових пунктів використовують спеціальні розрахункові таблиці або ПЕОМ. Передачу порожніх вагонів для стикових пунктів визначають за схемою-планом переміщення порожніх вагонів по регулювальному завданню.
5.4 На основі планових розмірів передачі поїздів по стикових пунктах дирекцій і відправлення поїздів з вузлів встановлюють по видах тяги для кожного депо розміри експлуатаційного парку локомотивів у вантажному русі.
__________________
Если у вас возникли вопросы по работе сайте - пишите на почту admin@scbist.com
Admin вне форума   Ответить с цитированием 12
Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
=УЗ ЦД= ЦД-0045 - Форми витягів з техніко-розпорядчих актів станцій, затверджені наказом Укрзалізниці від 13.11.2002 № 572-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:50
=УЗ ЦД= ЦД-0044 - Інструкція з підготовки господарства перевезень залізниць України до роботи в осінньо-зимовий період, затверджена наказом Укрзалізниці від 21.10.2002 № 532-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:50
=УЗ ЦД= ЦД-0041 - Порядок обліку, маркування, видачі, зберігання та вилучення з експлуатації гальмових башмаків на залізницях України, затверджений наказом Укрзалізниці від 30.04.2002 № 228-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:45
=УЗ ЦД= ЦД-0040 - Інструкція зі складання графіка руху поїздів на залізницях України, затверджена наказом Укрзалізниці від 05.04.2002 № 170-Ц Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 22:44
Зміни та доповнення до Інструкції з технічного обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування (СЦБ)ЦШ-0060, затвердженої наказом Укрзалізниці від 07.10.09 № 090-ЦЗ Admin Документы Укрзалізниці 0 17.12.2012 14:27

Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Вкл.
Pingbacks are Вкл.
Refbacks are Выкл.



Часовой пояс GMT +3, время: 18:12.

СЦБ на железнодорожном транспорте Справочник 
сцбист.ру сцбист.рф

СЦБИСТ (ранее назывался: Форум СЦБистов - Railway Automation Forum) - крупнейший сайт работников локомотивного хозяйства, движенцев, эсцебистов, путейцев, контактников, вагонников, связистов, проводников, работников ЦФТО, ИВЦ железных дорог, дистанций погрузочно-разгрузочных работ и других железнодорожников.
Связь с администрацией сайта: admin@scbist.com
Advertisement System V2.4