СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть СЦБИСТ - железнодорожный форум, блоги, фотогалерея, социальная сеть
Показать сообщение отдельно
Старый 18.09.2014, 14:04   #1 (ссылка)
Кандидат в V.I.P.
 
Аватар для Укрзалізниця


Регистрация: 04.07.2013
Сообщений: 1,365
Поблагодарил: 0 раз(а)
Поблагодарили 3 раз(а)
Фотоальбомы: 0
Загрузки: 0
Закачек: 0
Репутация: -16

Тема: За перевезення пільговиків у приміському сполученні облдержадміністрації заборгували залізницям більше 130 млн грн.


За перевезення пільговиків у приміському сполученні облдержадміністрації заборгували залізницям більше 130 млн грн.


За 8 місяців 2014 року у приміському сполученні залізниці України перевезли пасажирів пільгових категорій на суму понад 213,5 млн грн., а отримали від облдержадміністрацій компенсацій 82,9 млн грн., або лише 38,8%.

Складну ситуацію в приміському секторі пасажирських перевезень погіршує хронічна заборгованість за пільгові перевезення громадян у приміському господарстві.  Зокрема, найбільше коштів за результатами восьми місяців 2014 року недоотримала Південно-Західна залізниця – 45,6 млн грн., яка перевезла пільговиків на суму майже 64,3 млн грн. (компенсовано лише 29%). Це пояснюється заборгованістю Київської міської та обласної державних адміністрацій: за 8 місяців цього року КМДА повинна відшкодувати Південно-Західній залізниці 22,4 млн грн. (без урахування перевезень «міською електричкою»), а перерахувала 3,2 млн грн.; Київська область отримала послуг із перевезення пільгових категорій населення на 18,7 млн грн., а відшкодувала залізниці лише 4,9 млн грн.

Південна залізниця перевезла пільговиків на 42 млн грн., а отримала компенсацій лише 13,4 млн грн. Чималу заборгованість перед залізницею має Харківська область, мешканцям якої надано послуг із перевезення за пільговими тарифами на 31,5 млн грн., а сплачено лише 6,6 млн грн.  

Придніпровська залізниця надала послуг на 31,6 млн грн. та отримала компенсацій лише 41,6%; Львівська залізниця перевезла пасажирів пільгових категорій на 45,2 млн грн. (компенсовано 45,1%). Рівень розрахунків із Донецькою залізницею становить 48,1%, хоча пільговиків перевезено на 12,8 млн грн.

Найбільший відсоток компенсацій отримала Одеська залізниця – 63,1%, яка перевезла пільговиків на суму понад 17,6 млн грн.

На залізничному транспорті в повному обсязі надається пільговий проїзд 25 категоріям громадян, що становить близько 70% від усіх перевезених пасажирів у приміському сполученні. Постійна заборгованість залізницям України за перевезення пільговиків, стабільно низький рівень покриття витрат доходами у приміському секторі – ця негативна тенденція зберігається із року в рік і не дає змоги вчасно та у необхідній кількості оновлювати застарілу техніку. Зношеність приміського рухомого складу залізниць України складає: електропоїздів – 80,3 % і дизель-поїздів – 93,1 %. 

 

Довідково:   

Відповідно до статті 9 закону України «Про залізничний транспорт» для захисту інтересів окремих категорій громадян на пасажирських перевезеннях, у тому числі приміських, можуть передбачатися пільгові тарифи. Збитки залізничного транспорту загального користування від їх використання відшкодовуються залізницям за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того, яким органом прийнято рішення щодо введення відповідних пільг.







Новость предоставлена пресс-службой Украинских железных дорог
Укрзалізниця вне форума   Ответить с цитированием 0
 Нажмите здесь, чтобы написать комментарий к этому сообщению